bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:715/3453)

Malinowa chmurka (truskawkowa) 149

szklanki mąki 200 g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść migdałów Galaretka truskawkowa: 500 g truskawek 4 galaretki truskawkowe(...)lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy na połowę i wylepiamy spody dwóch prostokątnych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pierwszy spód pieczemy 25 minut w 180 stopniach.  W międzyczasie przygotowujemy bezę: Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Gotową bezę wylewamy na drugi spód ciasta, posypujemy migdałami. Pieczemy 35 minut

Pani domowa
Ciasto marchewkowe mieszane łyżką 103

Składniki: 1 szklanka starter na drobnych oczkach marchewki (około 3 większe marchewki)* 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka M 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju niepełna szklanka cukru (około 4/5 szklanki) owoce suszone Helio – ja dodałam 2 daktyle, 2 suszone jabłka i 2 morele cukier puder do oprószenia ciasta *Uwaga(...)nasze ciasto. *forma 18×28 lub 23×23 i podobne, ciasto na małą blaszkę Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto. U mnie około 35 minut, ale czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Obserwujemy ciasto. Po przestudzeniu oprószamy

Słodkie okruszki
Biszkopt, który zawsze się udaje 78

Moje życie jako blogerki kulinarnej nie jest pasmem samych sukcesów w gotowaniu i pieczeniu. Nieraz zdarza mi się ugotować coś, co niby jest zjadliwe, ale nie na tyle, żeby zrobić to kiedykolwiek ponownie. Kiedyś upiekłam taki chleb, że nawet kaczki w stawie nie chciały go jeść ... Cóż, bywa i tak. Próbuję dokształcać się w gotowaniu, bo bardzo to lubię(...)lubię, gdy moje jedzenie smakuje innym. Jest jednak coś, czego na tym etapie swojego życia nie jestem w stanie pokonać. Jest to biszkopt w czystej postaci - bez proszku do pieczenia - w skład którego wchodzą trzy składniki - mąka, cukier i jajka. Nie potrafię upiec lekkiego jak piórko biszkoptu nie wspomagając go proszkiem do pieczenia. Postanowiłam, że dam sobie

Posadzone i zjedzone
Domowa pizza bez drożdży 85

naturalnego 2 łyżki oliwy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki 200 ml passaty pomidorowej oregano salami tarta mozzarella oliwki pieczarki cebula papryka ząbek czosnku Oczywiście taką pizzę dobrze podać z sosem czosnkowym. Sprawdźcie przepis na dietetyczny sos czosnkowy Domowa pizza bez drożdży – przepis Zaczynamy od przygotowania ciasta. W misce mieszamy, a następnie(...)rozwałkować i ułożyć na blaszce do pieczenia. Następnie mieszamy passatę z oregano i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Przygotowanym sosem smarujemy pizzę. Układamy następnie dodatki, posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. na ok. 15 minut. Pizzę powinniśmy podać po Polsku z sosem czosnkowym. Smacznego! Artykuł Domowa pizza bez drożdży pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka owsiana 108

więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1szkl. mąki owsianej 1 jajko 100g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 40g bez cukru 0,5szkl. cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: 3szkl. musu jabłkowego (u mnie jabłkowo - cukiniowy) 0,5 łyżeczki cynamonu 1 budyń(...)cukru, ale jak kto woli. Blaszkę o wymiarach ok. 25x25cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dno starłam na tarce na grubych oczkach ok. 2/3 ciasta. Na cieście rozsmarowałam równomiernie mus jabłkowy. Na wierzch starłam resztę ciasta. Szarlotkę piekłam ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu, ciasto wyjęłam na metalową kratkę i studziłam

Waniliowe Improwizacje
Najlepsza chałka z kruszonką 94

właśnie wypiekiem. Jeśli lubisz piec i szukasz pomysłów na domowy chleb zarówno słodki jak i wytrawny, to wiele inspiracji znajdziesz na portalu przepisy.pl na którym my również dość często szukamy pomysłów. Przepis na chałkę z kruszonką nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, ale wygodniej jest skorzystać z robota kuchennego. Potrzebujecie tylko odrobinę więcej cierpliwości, niż gdybyście piekli ciasto z gotowych mieszanek(...)Przed włożeniem do piekarnika, smaruję chałkę rozmąconym jajkiem i obsypuję kruszonką lub makiem. Chałkę z kruszonką wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzałka góra i dół, bez termoobiegu) i piekę przez 30–35 minut. Najlepsza chałka z kruszonką

Cztery Fajery
Wegańskie pieczone pulpety z batata i tofu 97

Dzisiaj pomysł na pyszne pieczone pulpeciki- uwaga bez mięsa- jednak z dużą zawartością białka. Smaczne, wegańskie z delikatną nutą sezamu- powinny chociaż raz zagościć na naszym talerzu. Są świetną alternatywą dla mięsnej pulpecików. SKŁADNIKI: 100g tofu naturalnego 1/2 batata 4 łyżki białego sezamu przyprawy: chili, czosnek niedźwiedzi, curry, pieprz ziołowy  WYKONANIE: batata obieramy i trzemy na tarce(...)łyżki sezamu mielimy w młynku tofu blendujemy z batatem, zmielonym sezamem i przyprawami- następnie dodajemy pozostałe łyżki sezamu i całość mieszamy na papierze do pieczenia układamy po łyżce zblendowanych składników, formujemy pulpety i pieczemy w 200 stopniach przez

healthy dreams
Bezy z kremem cytrynowym 99

dość długo trwa samo pieczenie, a raczej suszenie bezy. Ponieważ robimy to w dość niskiej temperaturze. Przepis na lemon curd już znacie. Ale i tak umieszczę go poniżej Deser wychodzi dość słodki. Następnym razem zmiksuję lemon curd z serkiem mascarpone, powinno być lepiej Bezy z kremem cytrynowym składniki: Bezy ok. 10 szt gniazdek: 2 białka szczypta soli(...)pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 115 stopni. Białka (najlepiej jednodniowe) ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywno. Do ubitych białek łyżka po łyżce dodajemy cukru cały czas miksując. Miksujemy, aż cukier całkowicie się rozpuści (sprawdzamy na odrobinie masy czy czujemy cukier pomiędzy palcami). Gdy piana jest ubita dodajemy odrobinę soku z cytryny i jeszcze raz krótko miksujemy. Bezę możemy

Relaxtime
Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 195

łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie: Dwa jajka i 5 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i żurawinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut(...)Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj polewą mleczną i dżemem z jagód, posyp mielonymi orzechami. Smacznego słodkiego

Zasmakuj Kuchni
Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulą i majerankiem. 6775

wykładam kiełbasę, całość podlewam piwem tak aby do połowy przykryło kiełbasę. Naczynie wstawiam do piekarnika ( bez przykrycia ) i piekę w temperaturze 180-200 stopni z termoobiegiem ok. 30-40 minut, aż płyn częściowo odparuje, cebulka zmięknie, a kiełbaska ładnie się zarumieni. W trakcie pieczenia kilka razy obracam kiełbasę. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Babeczki Czarny Las 270

proszek do pieczenia, sodę i kakao. Dodajemy sos czekoladowy, jajko i za pomocą rózgi kuchennej mieszamy całość. Dodajemy wiśniowe puree i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 180ºC (bez termoobiegu(...)Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 180°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz piec ciasta, torty i inne słodkości oraz dzielić się z innymi radami dotyczącymi pieczenia, to zapraszam Cię do grupy na FB: ‘Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia 153

Smaczne bułeczki pieczone na proszku do pieczenia. To opcja dla osób, którym nie po drodze z drożdżami a także po prostu z powodu ich braku. Z wierzchu chrupiące w środku puszyste. Najlepiej smakują po upieczeniu. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej typ450 0,5szklanki maślanki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pół płaskiej łyżeczki(...)będzie się kleić zwilżyć dłonie wodą) u mnie kulki ciasta ważyły po 80g. Bułeczki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, u mnie dodatkowo posypane sezamem. Bułeczki piec od razu po uformowaniu, w nagrzanym piekarniku góra/dół bez termoobiegu 20 minut /190stopni   Żródło:internet

W garach u Gosi
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia 144

będzie się kleić zwilżyć dłonie wodą) u mnie kulki ciasta ważyły po 80g. Bułeczki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, u mnie dodatkowo posypane sezamem. Bułeczki piec od razu po uformowaniu, w nagrzanym piekarniku góra/dół bez termoobiegu 20 minut /190stopni   Żródło:internet

W garach u Gosi
Pyszna babka kawowo-waniliowa 88

zawsze warto sięgnąć Zaskoczcie swoją rodzinę i znajomych przygotowując ten popularny wypiek z dodatkiem aromatycznej kawy. Składniki:  5 jajek klasy M 2 naturalnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżeczki świeżo mielonej kawy (u mnie dziś 3 łyżeczki z lekką górką)* 1,5 szklanki(...)połowy dodajemy kakao i kawę, chwilę miksujemy. Tak przygotowaną ciemną warstwę ciasta wykładamy dowolnie na jasne. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy około 40 minut do tzw. “suchego patyczka”. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Obserwujemy ciasto. Smacznego Wpis powstał we współpracy z Garneczki.pl

Słodkie okruszki
Polędwica wieprzowa z jesiennym jabłkiem 1349

podsmażamy drobno pokrojoną cebulę Gdy jest już szklista dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i podsmażamy ok 5 minut Na koniec dodajemy posiekany świeży tymianek i ściągamy z pieca Kromki chleba bez twardych skórek rozdrabniamy blenderem Wszystkie te składniki mieszamy w misce dodając musztardę i doprawiając solą i pieprzem Oczyszczoną z błonek polędwicę przewracamy "na plecy" i nacinamy zostawiając(...)wałek farszu Polędwicę zręcznie składamy wspomagając się wykałaczkami Na desce lub blacie układamy plastry boczku zachodzące na siebie  Na przygotowane plastry kładziemy polędwicę i zręcznie zwijamy w roladę Pieczemy ok 25 minut w 180oC Wyznacznikiem gotowej polędwicy jest zarumieniony na złoto boczek i "suchy patyczek" Po upieczeniu dajemy polędwicy jeszcze kilka minut odpocząć najlepiej przykrytą folią aluminiową

Mechanik w kuchni