W mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki
Smakowy RajKrem do wafli Pischinger to klasyk. Nazwa pochodzi od nazwiska słynnego wiedeńskiego cukiernika – Oscara Pischingera, który w XIX wieku wymyślił ów kakaowy krem z dodatkiem mielonych
Smakowy RajTen przepis na wafelki mam już od bardzo, bardzo dawna. Początkowo dodawałam do nich olejek migdałowy, aż pewno razu zabrakło migdałowego i zrobiłam rumowe, które tak
Smakowy RajOstatnio wypróbowuje różne kremy i nadzienia do wafli, były już wafelki kokosowe , rumowe , kajmakowe , czekoladowe w postaci tortu i bardziej gorzkie z orzechami . Teraz postanowiłam zrobić
Smakowy RajZwijanie wafli w rulon to taki trochę niestandardowy pomysł, ale przyznam, że całkiem mi się spodobał :) Nie wiem dokładnie już skąd wzięłam taką inspirację, ale najprawdopodobniej
Smakowy RajNugat, czy po włosku Torrone, po hiszpański Turron jest w wielu krajach świątecznym przysmakiem, ale też pomysłem na świąteczny upominek. Jak dla mnie w połączeniu z
Smakowy RajSkładniki: 2 op mleczka kondensowanego niesłodzonego ( 500ml) 3 różnokolorowe galaretki 2 łyżeczki żelatyny 3,5 kubka wody 2 łyżki cukru pudru 1 op biszkoptów
Luźna KuchniaLubicie te wafelki? My tak, często kupowałam je moim synom do szkoły jako słodka przekąska w ciągu dnia. Kupowałam....Teraz już tego nie czynię, bo robię
Z Majeczką w kuchniKobietki, z okazji naszego święta życzę Wam, aby słodkości szły zawsze w cycki a nie w talię. Spełniajcie swoje marzenia, zaskakujcie bliskich i zawsze znajdujcie dla
W poszukiwaniu inspiracjiJeśli macie ochotę na coś słodkiego a potem nie możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana
Z Majeczką w kuchniCzy jest tu ktoś kto nie zna smaku tego smakołyku? Owszem może i słodkie, może i bardziej niż trochę, ale jak dla mnie szyszki to wspomnienie
Z Majeczką w kuchnistopni na 25 minut. Na patelni roztopić masło i wymieszać z płatkami migdałów. Dorady wyjąć z piekarnika, usunąć folię, polać masłem z migdałami i piec dalej bez przykrycia przez ok. 5 minut do zrumienienia migdałów
SzczyptaSmaQPyszne ciasto z galaretką i granatem. Można je przygotować w kilkanaście minut. Ciasto dla prawdziwych łasuchów. Polecam!!! SKŁADNIKI : 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów, 2 granaty, 500 ml
Tradycyjna kuchnia KasiBlok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła
Blondynka GotujeKoniec karnawału, a więc musi być coś słodkiego. Od jutra gro osób nie będzie jeść słodyczy ani piec ciast. U nas będzie podobnie, tylko w marcu
Kuchnia domowa Ani