bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:450/3453)

Deser z kiwi, skyrem waniliowym i gorzką czekoladą 171

Galaretka przygotowana na bazie kiwi to niskokaloryczny deser w sam raz na lato. Możesz zjeść ją samą lub podać z ulubionymi dodatkami.  W moim pucharku

Fabryka pomysłów
Czekoladowy budyń z tapioki 175

Domowy budyń nie wymaga wiele pracy, a jego smak jest o wiele lepszy niż tego kupnego. Czekoladowego ze sklepu nie zjem, ale ten domowy na prawdziwym

Fabryka pomysłów
Beza idealna – jak zrobić 231

łyżka cukru piana powinna być gładka, a cukier w niej rozpuszczony. Czynność ta trwa około 15 minut. Bezę francuską można wykorzystać do małych bezików , Pavlovej czy bezowych tortów . Bezę francuską piecze się w piekarniku na 120ºC przez 90 minut. Właściwie beza suszy się. Po upieczeniu bezy można ją zostawić w zamkniętym piekarniku na noc. Beza francuska jest krucha i puszysta

codojedzenia
Ciasteczka orzechowe z uszkami (bez cukru i masła) 149

piekłam ciasteczka „bez wykrawania”, więc uznałam, że czas wrócić i spróbować czegoś nowego. Na święta nie wyobrażam sobie nie użyć orzechów i te ciacha takie właśnie są – z dodatkiem mielonych orzechów włoskich To już ostatni wpis z serii #OlejKonwenense i tym razem nie użyłam do ciastek masła, a spróbowałam zrobić je z olejem. Tradycyjnie bez(...)ciasto. Odrywać niewielkie kawałki, formować kulki. Lekko spłaszczyć i ozdobić płatkami migdałów i pestkami dyni w taki sposób, by powstały kocie uszka. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Artykuł Ciasteczka orzechowe z uszkami (bez cukru i masła) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Orzechowo-czekoladowe babeczki 189

jakości mlecznej czekolady (u mnie do wypieków) 100 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 2 jajka 250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 4-5 kropel aromatu migdałowego Babeczki piekłam w dwóch turach. Pierwsze zostawiłam bez ozdób, drugie przybrałam malinowym nadzieniem. Smak lekko kwaskowatego malinowego nadzienia doskonale połączył się ze słodyczą babeczek(...)miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i aromat. Miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy naszą masę. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika około 25 minut (stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem). Przed podaniem dowolnie zdobimy. Orzechowo-czekoladowe babeczki Smacznego

Słodkie okruszki
KOSTKA MALINOWA 266

BISZKOPT : 2 jajek 0,5  szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej MASA BUDYNIOWA  MALINOWA: 3 budynie waniliowe (jeżeli są bez cukru dodaje 4 łyżki cukru) 800 ml soku malinowego MASA MALINOWA: 250 ml śmietany 36 % galaretka malinowa Sposób przygotowania: Biszkopt: Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę(...)porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około

RAROSSA
Nieserniczki marchewkowo-kokosowe 128

  Muszę się trochę ogarnąć i z okazji różnych świąt wrzucać przepisy z owymi świętami związane. Problem polega na tym, że my nie świętujemy. Jesteśmy zaproszeni

Gotuj z Blue Raven
Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 120

zrobienia i co najważniejsze, nie trzeba ich piec, więc każdy student da radę, nawet ten, który nie posiada piekarnika :D Cukru w nich nie znajdziecie, ale za to słodzone są daktylami i syropem klonowym. Bardzo sycące i bardzo zdrowe, do tego wegańskie :) Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 8 daktyli bez pestek 40 g orzechów włoskich(...)odcedzonymi orzechami i pestkami dyni na gładką masę. Dodać syrop klonowy, olej kokosowy, otręby, płatki owsiane i nasiona chia, dokładnie wymieszać całość. Masę umieścić w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzić i pokroić w paski. Odstawić do lodówki na około 20 minut. Czekoladę umieścić w misce i roztopić w kąpieli wodnej. Przygotowane batoniki wyłożyć na talerz. Każdy batonik polać

FitKot
Serniczki mango bez cukru 83

Lekko i bez grzechu. Pyszne serniczki na bazie twarogu i musu mango. 4 składniki i mnóstwo przyjemności 12 porcji: 1 kg twarogu sernikowego 800 g

Kucharzyca
Serniczki mango bez cukru 114

Lekko i bez grzechu. Pyszne serniczki na bazie twarogu i musu mango. 4 składniki i mnóstwo przyjemności 12 porcji: 1 kg twarogu sernikowego 800 g

Kucharzyca
CZEKOLADOWY KREM JAGLANY Z BORÓWKAMI 166

Przepyszny krem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia.     SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g

słodki bratek
Letnia owocowa pianka z porzeczką i borówkami 142

Deser który powstaje w kilka chwil…bez odpalania piekarnika, połączenie białek z gorzką i białą czekoladą, oraz kwasnymi owocami porzeczki i borówki daje smak któremu

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy budyń z awokado 167

Czekoladowy budyń z awokado to budyń bez gotowania, bez skrobii i bez żelatyny. Trzeba po prostu zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do

codojedzenia
Lody mleczne (bez maszyny) 318

Trudno wyobrazić lato bez lodów. Są zawsze obok nas w ciągu całego lata, przecież możemy je kupić w dowolnym miejscu, w dowolny czas. Lecz te

Kuchnia Łukasza
Beza Pavlova z kremem cytrynowym 70

SKŁADNIKI na bezę: 5 białek (ok. 170 ml) w temperaturze pokojowej 250g drobnego białego cukru szczypta soli 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny SKŁADNIKI na krem cytrynowy: 500g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 2 cytryny Dekoracja: świeże owoce PRZYGOTOWANIE bezy Pavlova: Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia(...)się rozpuścił. Następnie ubijać jeszcze całość 3 min. Na końcu dodać ocet, skrobię ziemniaczaną i wymieszać szpatułką.  Masę bezową wyłożyć na odrysowany okrąg na papierze do pieczenia i uformować kształt bezy za pomocą szpatułki. Zaczesać boki do góry. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 100*C i piec (suszyć) przez 3,5 godziny. Upieczoną bezę najlepiej pozostawić

kulinarnyJa