bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:454/3453)

Serniczek skyrowy 311

Składniki: 600 g skyru naturalnego 75 g biszkoptów bez cukru 10 g chia 2 łyżki żelatyny 2 łyżki kawy rozpuszczalne, u mnie o smaku amaretto

czarrna od kuchni
Kokosowo- brzoskwiniowa panna cotta 184

Lubię desery wszelkie o czym już wiecie, ale przyznaję bez bicia, że panna cotty nigdy nie robiłam, a i chyba nie jadłam. Nie mam też

Kuchnia w czekoladzie
pstrąg z piekarnika... 159

lodówki na 2 godziny kawałki masełka rozłożyć na pstrągu i w środku, przykryć, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 208

każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Obsmażanie zabezpieczy mięso, przed wypłynięciem z niego soków w czasie pieczenia. Teraz schab układamy, do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
soczysta pieczona szynka 219

strony, na złoto brązowy kolor.  Zabezpieczy to całość, przed wypłynięciem soków z mięsa  w czasie pieczenia. Następnie szynkę wkładamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy mięso i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy 331

pasztet zachowa się w trakcie pieczenia, stąd rozdzieliłam go na dwie formy. Nie dostałam w sklepie podłużnych foremek, które byłyby lepsze. Pasztet posyp niewielką ilością bułki tartej i polej 3-4 łyżkami rosołu. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz ok 60 minut. Jeśli pieczesz w jednej dużej formie, być może będzie trzeba piec dłużej o 15-20 minut(...)rozsmarować, schłodzony już gorzej. Mogłam upiec go w jednej formie, byłby większy, ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektu. Chyba też pierwszy raz w życiu jadłam swojski pieczony pasztet. Bez porównania z tymi kupnymi. I już planuję kolejny z boczkiem wędzonym oraz inny z pieczonym mięsem i większą ilością czosnku niedźwiedziego. Zapraszam! Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets

Anioszek w kuchni
EKSTRAKT WANILIOWY 129

No wiem...Można iść i kupić. Gotowy, bez przygotować, bez zbędnych ceregieli..po prostu wziąć z półki i przynieść do domu...Ale, odkąd wypróbowałam

Z Majeczką w kuchni
aromatyczna szynka pieczona na jabłkach 184

szynka pieczona z jabłkiem Jesienna aura sprawia, że mamy apetyt na "konkretne" dania. Niewątpliwie należy do nich pieczeń z wieprzowej szynki, której wyborny smak, został tym razem dodatkowo podkreślony, aromatem pieczonych jabłek.  składniki 1,5 kg foremnej wieprzowej szynki 3-4 niewielkie kwaśne jabłka 1,5 łyżki soli kamiennej grubej  1 łyżeczka cukru brązowego 2 liście laurowe(...)całość do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20-25 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, dokładamy do pieczeni pozostałe jabłka pokrojone w ćwiartki, przykrywamy brytfankę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na trzydzieści minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany

Miód i pieprz
pikantna pieczona szynka 233

brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy szynkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30-40 minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany podczas pieczenia. Umożliwia

Miód i pieprz
soczysty pieczony schab 152

strony, na złoto brązowy kolor.  Zabezpieczy to całość, przed wypłynięciem soków z mięsa  w czasie pieczenia. Następnie schab układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 235

brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy karkówkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30 minut. Jest to etap równie ważny jak samo pieczenie.  Umożliwia on pieczeni

Miód i pieprz
schab pieczony z wędzonymi śliwkami 151

każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Obsmażanie zabezpieczy mięso, przed wypłynięciem z niego soków w czasie pieczenia. Teraz schab układamy, do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne

Miód i pieprz
Pasztet drobiowy zapiekany 196

przekręcić przez maszynkę. Dodać do wątróbki.Wbić jajka, dodać przyprawy i drobno posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Jak wspominałam we wstępie, jeśli będziecie piec pasztet bez kurczaka ( kapiący tłuszcz), to jest ten moment aby na wierzchu pasztetu rozsmarować łyżkę masła.   Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 180 C przez

Gosia gotuje
Sernik z musem truskawkowym i bezami 154

nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia (fot.1) . Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 160°C. Twaróg, jajka, cukier puder(...)średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Babeczki z cukinii 154

u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","1\/2 szt ser brie"],"recipeInstructions":["Cukini\u0119 ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostk\u0119. Wszystkie sk\u0142adniki mieszamy dok\u0142adnie na jednolit\u0105 mas\u0119. Wyk\u0142adamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez).","W przypadku u\u017cycia(...)przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szt ser brie Sposób przygotowania Cukinię ucieramy

Kucharzyca
Wegańska szarlotka bez mąki i cukru, czyli zdrowe ciacho po raz drugi 430

czasu do czasu, bez wyrzutów sumienia powinniśmy pozwolić sobie na takie rarytasy, jednak babciną szarlotkę możemy równie dobrze przygotować w zdrowszy sposób i sięgać po nią zdecydowanie częściej bez poczucia winy i przejmowania się pustymi kaloriami.  Cały sekret znów tkwi w zamiennikach. W tej szarlotce nie znajdziecie ani grama mąki czy też białego cukru. Zamiast nich(...)ziaren słonecznika, sezamu i orzechów arachidowych oraz wyłącznie naturalne cukry z rodzynek. I naprawdę niczego więcej nie trzeba do pełni szczęścia i smaku! Na dodatek ta wersja nie wymaga pieczenia, a przyrządzenie jej to zaledwie kilka prostych kroków. Do wykonania spodu ciasta użyłam niezwykle aromatycznej mieszanki od firmy Ziarenkowo. Skład pasuje idealnie do całości, jeśli jednak nie jesteście

peanutbuttermonster
Pomidorowy krem z pulpetami z łososia 94

Pyszny krem z pieczonych pomidorów, czerwonej cebuli, czosnku i tymianku . Pieczenie wydobywa z warzyw pełnię aromatu i smaku, a pomidorom nadaje mocną i soczystą barwę. Proponuję do kremu użyć domowego bulionu warzywnego ( przepis tutaj ) lub drobiowego. Pomidorowy krem idealnie komponuje się z pulpetami z łososia. Jeśli ograniczycie przyprawy, danie będzie świetne dla dzieci. Polecam, szczególnie gdy sezon na pomidory(...)krzyż od góry i wydrąż twardą końcówkę. Na blasze do pieczenia ułóż pomidory nacięciem do góry, główkę czosnku w całości, obraną cebulę pokrojoną w ćwiartki, oraz tymianek (zostawiając gałązkę do dekoracji). Warzywa polej 3 łyżkami oleju rzepakowego lub oliwy, posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50-60 minut . Wyciągnij i zostaw do ostudzenia. Pomidory obierz

Moja Delicja
SERNIK CAPPUCCIN W 15 MINUT + FILMIK 157

Ciasto cappuccino be pieczenia przygotowuje się expresowo. Gorący ser wylewamy na biszkopty namoczone w kawie i gotowe. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto.  SKŁADNIKI :   2 opakowania biszkoptów okrągłych 1 wiaderko sera  200 g masła 220 ml mleka  2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklana cukru 2 jajka duży kubek(...)PRZYGOTOWANIE :  Tortownicę o średnicy 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia.  Masło i cukier przekładamy do garnka, ogrzewamy aż tłuszcz się rozpuści.  Mleko mieszamy z budyniami. Do garnka z tłuszczem przekładamy cały ser, dodajemy jajka i wszystko mieszamy, garnek ogrzewamy na małym ogniu. Do masy wlewamy wymieszane budynie i teraz cały czas mieszamy aż masa się zagotuje

Kulinarne Fantazje Marioli
FIT sernik na zimno z truskawkami (bez cukru) 182

górę: 2 galaretki truskawkowe  (najlepiej bez cukru) truskawki przekrojone na połówki :)  PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Ciasteczka blendujemy i mieszamy z masłem.  Przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i ugniatamy dłonią. Wkładamy tortownicę do lodówki i przygotowujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Najpopularniejsze przepisy 2015 roku 204

opublikowałam 68 przepisów na smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli

My Chcemy Jeść
Kacza pierś w jabłkach 144

koniec podlać czerwonym winem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 220 st. C.  Co 15 minut należy polewać piersi ciepłą wodą (100 st. C) lub powstałym podczas pieczenia sosem. Następnie obniżamy temperaturę pieczenia na 200 st. C i pieczemy jeszcze 40-60 minut.  W dalszym ciągu podlewamy kaczkę co 15 minut(...)pieczenia. Po upieczeniu warto zostawić kaczkę w piekarniku jeszcze na 20 minut aby odpoczęła. W odrębnym poście zaproponuję wykorzystanie słodkiego, jabłkowego wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki jako sosu. Przepis obejmuje 3 piersi, jednak śmiało można go wykorzystać do upieczenia całej kaczki. Należy wtedy zamiast obkładać nadziać jabłkami oraz wydłużyć czas pieczenia. Gotowe! Smacznego! Kaloryczność porcji pieczonej kaczki

IzaGotuje