bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:423/3453)

DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2338

się hakiem miksera, masło pokroiłam na mniejsze kawałki i z pozostałymi składnikami zagniotłam jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wygnieść dokładnie spód sernika, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. Z drugiej części ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, zawinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce. Składniki masy(...)wanilią, lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 6 białek (2 pozostawione od ciasta i  4 od żółtek z masy) - 60g mąki (skrobi) ziemniaczanej (lub 1,5 proszku budyniowego bez cukru) Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem), następnie dodajemy po jednem żółtku i ucieramy (miksujemy), na jednolitą

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo-różany sernik na Walentynki 198

jajka 1 żółtko 100 g cukru dodatkowo: 100 g konfitury z płatków róż bezy: 1 białko 40 g cukru 15 g cukru pudru 1/4 łyżeczki wody różanej odrobina czerwonego lub różowego barwnika spożywczego w paście suszone płatki róż Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Masło, czekoladę i kremówkę rozpuścić, przestudzić. Jajko ubić z cukrem na puszystą, jasną masę(...)koniec partiami dodając cukier, a następnie przesiany cukier puder. Dodać wodę różaną i barwnik, połączyć. Bezę przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać bezy w kształcie serc, posypać pokruszonymi suszonymi płatkami róż.  Suszyć w 100 st. C. przez 45-60 minut.  Ostudzić. Przed podaniem sernik udekorować bezami. Smacznego! A ja, cóż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z wiórkami kokosowymi bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe, bez dodatku cukru) 168

Duma mnie rozpiera, bo wyszło mi mega smaczne ciacho (potwierdzone przez kolegów z pracy :)), proste do przygotowania, nie wymaga pieczenia i można je jeść bez wyrzutów sumienia - jest bez dodatku białego cukru i mąki. Polecam np. na drugie śniadanie do pracy. Na pewno macie wszystkie składniki w domu, więc koniecznie wypróbujcie przepis i podzielcie się opinią :) Składniki(...)syropu wiśniowo-daktylowego (można zamienić na dowolny sok owocowy) 1/4 szklanki syropu daktylowego Dodatkowo: kilka łyżek wiórków kokosowych do posypania ciasta Przygotowanie: Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Spód: W malakserze/ blenderze umieścić wszystkie składniki i miksować do połączenia składników.  Przełożyć do przygotowanej formy i równomiernie wylepić dno blachy, wstawić do lodówki na czas przygotowania masy

Domowa Cookierenka Agi
Półkruche ciasto ze śliwkami i bezą. 169

kwaśnej śmietany Mąkę przesiać na stolnicę, wbić żółtka, dodać cukier, proszek do pieczenia, śmietanę i zimne masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać nożem. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 30 minut. Dodatkowo 1 kg śliwek Beza  4 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Na blaszkę(...)stopniach C aż ciasto zrobi się rumiane. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie dodać mąkę i zmiksować. Na upieczone ciasto wyłożyć bezę i piec około 10-12 minut. półkruche ciasto ze śliwkami i bezą

O kuchni z uczuciem
Ciastka z bezą i truskawkami 236

pieczenia 110 gr drobnego cukru-caster superfine 110 gr masła 3 jajka dżem truskawokowy płatki migdałowe *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Składniki na bezę 3 białka 110 gr drobnego cukru-caster superfine(...)mufinkowej . Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na 20-25 min. Po upieczeniu wyciągamy do ochłodzenia.  Ciastka wykładamy z blachy mufinkowej na płaska , wyłożoną papierem do pieczenia. Wykonanie bezy: Ubijamy białka na sztywną pianę, powoli dodając cukier.  Na każde ciastko wykładamy łyżeczkę dżemu truskawkowego. Na dżem nakładamy pianę z białek. Wkładamy do piekarnika

Smaki Edyty
Bułki paprykowo serowe 174

ukrywam ,że to strzał w dziesiątkę :) W całym domu pachnie papryką i drożdżami .... bułeczki są mięciutkie i pachnące ,dzięki zawartości sera i papryki  można je wcinać bez niczego ,na sucho :)   Co do kształtu to mi wyszło 7 dość sporych bułek i 12 małych i nie formowałam ich jakoś specjalnie ,jak wyszły tak wyszły(...)proszku - 5 g soli - 240 g mąki typ 750 Paprykę wyczyścić i umyć, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia ,i jeden ząbek czosnku bez obierania , piec 20minut na 200 stopni, wyjąć ,przykryć ściereczką do wystygnięcia ,zdjąć skórkę ,czosnek obrać i zblendować razem z papryką. Masę paprykową przekładamy do garnka ,wyciskamy surowy ząbek czosnku, doprawiamy

Wypieki Rene
Rolada bezowa z truskawkami 199

dokładnie mieszamy.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ubitą pianę z białek i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy 20 min w 150st.C. Po upieczeniu zostawiamy ją na kilka minut w blaszce. Prostokątną podkładkę wielkości naszej bezy albo papier do pieczenia posypujemy cukrem pudrem i kładziemy bezę, a następnie odklejamy papier na którym się piekła. Ubijamy śmietanę i dodajemy(...)gęsta, puszysta masa. Jeżeli chcemy dodać żelatynę, to rozpuszczamy ją w niewielkiej ilości wody, delikatnie studzimy i wlewamy do masy. Na bezę wykładamy masę, kładziemy owoce i całość zwijamy tworząc roladę. Zawijamy naszą roladę w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, do czasu aż masa nam dobrze stężeje. Po tym czasie pozostaje nam tylko

charlotte gotuje
kokosowiec 2250

prostu przepyszne.  *foremka 23*28 cm  Składniki na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru 150 g kokosu szczypta soli na krem kokosowy: 3/4 szklanki mleka 100 g drobnego kokosu  300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone(...)żółtkami. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez około 30 minut.  Upiec bezę: białka ubić z solą, kiedy piana będzie sztywna powoli dosypywać cukier a następnie wiórki kokosowe. Foremkę w której piekł się biszkopt wyścielić papierem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 185

ubijając. Ubijamy jeszcze kilka minut po dodaniu całego cukru, aż beza stanie się jednolita (cukier się rozpuści) i błyszcząca.                           mieszanka cukrów trzcinowych Gotową, sztywną, ubitą masę wykładamy na dwie blachy z piekarnika, wyłożone papierem do pieczenia (można obrysować na nich wcześniej koła, używając spodu od tortownicy

Smaczne Zdrowe
Pasztet z łososia dorsza i pieczarek 213

Lekki pasztet rybny z dorszem i łososiem w roli głównej. Zrobimy go w 30 minut bez czasu pieczenia. Można się nim zajadać bez wyrzutów sumienia bo nie jest kaloryczny. Idealny na świątecznym stole i nie tylko. Nie macie pomysłu na rybę, to możecie zrobić taki oto pasztet. pasztet łososiowy: 50 dkg łososia 1 jajko gotowane 1 cebula(...)bułką. Najpierw mielę dorsza potem łososia. Do masy dodaję koper pokrojony, paprykę wędzoną, sól, pieprz, jajko, masło roztopione. Całość mieszam. Foremkę o wymiarach 24x11 cm wykładam całą papierem do pieczenia. Wykładam masę z dorsza, na nią masę z łososia. Z wierzchu smaruję pasztet olejem rzepakowym, posypuje pieprzem czerwonym. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę pasztet godzinę. Wyjmuję

wesoła kuchnia
Bezy kakaowo-cynamonowe (najlepszy przepis na bezy) 177

termoobiegiem odpowiednio 140 ° C i 105 ° C) . Piec przez 1 godzinę 30 minut, po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać i pozostawić bezy do całkowitego ostygnięcia. Tak przygotowane bezy są kruche na zewnątrz, a ciągnące w środku. Jeśli ktoś woli bezy całkiem kruche, powinien przedłużyć czas pieczenia, a na koniec dopiekać w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami(...)bezy dokładnie się wysuszyły. Bezy duże (nakładane łyżką) piekę zwykle 15 min. dłużej, wtedy nie są ciągnące w środku. Małe beziki (wyciskane za pomocą worka cukierniczego) piekę zgodnie z czasem podanym w przepisie i od razu po upieczeniu wyciągam. Źródło/ Inspiracja: Palce lizać

Domowa Cookierenka Agi
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 141

łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier, po 1 łyżce(...)pomocą którego “obrysowałam” okrąg, który wypełniłam tradycyjnie. 5. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni C i piec (suszyć) bezę przez 2 godziny. Całkowicie ostudzić. Najlepiej zostawić ją w wyłączonym piekarniku na całą noc. 6. Mleko kokosowe dobrze schłodzić w lodówce. Wybrać z puszki gęstą część mleka (około pół

W mojej kuchni
CIASTKA AMARANTUSKI SEZAMOWE , BEZGLUTENOWE 323

układamy na blaszce wyłożonej papierem. Ja pokroiłam ciasto na prostokątne kawałki. Piec w temp.170*C ok.12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka są bardzo miękkie, nie należy ich zdejmować od razu z blaszki. W miarę stygnięcia nabierają twardości. Przechowywać w zamkniętym pojemniku , wtedy zachowają chrupkość. Bez przykrycia chłoną wilgoć i stają się lepkie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo-miętowa chmurka 469

płaskiej powierzchni. Przykrywamy ściereczką. Beza: Postępujemy tak, jak przy przygotowaniu biszkoptu. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier, a kiedy masa będzie już bardzo gęsta i błyszcząca, dodajemy mąkę. Krótko ubijamy, aby ją rozprowadzić w białkach. Formę, w której piekliśmy biszkopt odwracamy do góry nogami i odrysowujemy jej spód na papierze do pieczenia. Następnie umieszczamy arkusz na płaskiej(...)podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest na następny dzień, ostrożnie odklejamy bezę od papieru, na którym się piekła i całą układamy na białej, piankowej warstwie. Chowamy na noc do lodówki. Po tym czasie spód bezy lekko nasiąknie od kremu, wierzch pozostanie chrupiący, a całość będzie

Ratunku obiad
,,Snickers” 147

przygotowanymi orzechami w miodzie. Blachę o wymiarach ok 20x30cm wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozwałkowany prostokąt ciasta. Najłatwiej jest przygotować 3 blachy, ale można też piec na jednej, zmieniając jedynie arkusze z ciastem – troszkę więcej zabawy). Pieczemy każdą warstwę osobno. Warstwy bez orzeszków pieczemy w 180°C przez ok. 8-10 min. w zależności

Podróż w kulinaria