bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:428/3453)

Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 391

słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (410 g) Składniki na bezę: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki cukru pudru (ok. 250g) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 g płatków migdałowych Składniki na krem – w wersji z budyniami gotowymi*: 3 szklanki mleka (750 ml) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru, 2x40g) 5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)drugą połową kruchego ciasta, dżemu, ubitych białek i migdałów. Każdy tak przygotowany placek piec w temperaturze 160 st. C przez około 35-40 minut (do lekkiego zarumienienia bezy). Jeśli placki piecze się osobno, to najlepiej drugą porcję bezy (ubitych białek) na ten czas schować do lodówki, by się nie rozpłynęła. Można również obydwa placki piec razem w piekarniku, ale wtedy

Kulinarne Przeboje
JAGLANE RAFAELLO ( rafaello z kaszy jaglanej ) – WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE,BEZLAKTOZOWE 246

przepis na Jaglane Rafaello – czyli Rafaello z kaszy jaglanej. Jest wegańskie, bo nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera również glutenu i laktozy. Jest bez jajek, więc śmiało może być przygotowywane przez osoby z nietoler ancjami. A do tego jest pyszne! Take jaglane rafaello jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * orzechy ( ja użyłam(...)dokładnie mielimy z namoczonymi wcześniej we wrzątku daktylami. Dodajemy olej kokosowy i wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. MASA: Wypłukaną ( to ważne ) dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy na małym gonu do miękkości ( bez mieszania ), zostawiamy pod przykryciem do spulchnienia. Zalewamy mlekiem kokosowym, słodzimy, dodajemy ziarenka wanilii oraz kokos i olej koksowy

Ostra na Słodko
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 162

Kinderbal? Urodziny? Imieniny? Spotkanie z przyjaciółmi, rodziną, znajomymi? Podsyłam pomysł na szaszłyki z pieca. Podczas gdy one właściwie same się robią, międzyczasie możemy przygotowywać coś innego. Są kolorowe, w sam raz do ręki. Nie są nudne i nie są mdłe. Przygotowałam je ze składników najwyższej jakości i dodałam świeżego ananasa pomiędzy warzywa, gdyż właśnie to ananas zmienia całą postać rzeczy(...)kawałek po kawałku, raz warzywo,wstążka, parówka,wstążka,ananas,wstążka itd, aż do skończenia wstążki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dosmacz solą, pieprzem i przyprawą bez chemii. Piecz w nagrzanym piekarniku jakieś 15 do 20 minut, zaglądaj. Ciasto francuskie ma spuchnąć i zezłocić się. Warzywa przyjemnie zmięknąć. Możesz podać na ciepło, możesz podać na zimno

Z Kuchni Do Kuchni
Nocna owsianka 143

Nocna owsianka  bez gotowania. Płatki zalewamy jogurtem  mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.  Rano dodajemy owoce i zajadamy się. 8 łyżek

Moje domowe kucharzenie
Lody bananowo-truskawkowe 204

Najprostsze lody bez maszyny i mieszania co 30 minut, potrzebne są do nich foremki do lodów lub małe kubeczki i patyczki. Lody gotowe są do

Kuchcik gotuje
Pasta z wędzonej ryby i chili 164

ponieważ wędzona sielawa jest bardzo mięsista i właściwie nie przypomina typowej wędzonej ryby jak makrela czy nawet węgorz, myślę, że bardzo podobny smak uzyska się z pieczonej lub smażonej ryby (oczywiście bez skórki czy panierki!).            Mimo dość sporej ilości chili pasta nie jest ostra, powiedziałabym, że jedynie lekko(...)pikantna. Ale powiedzcie sami; czyż nie wygląda bardzo elegancko w tej bieli przeplatanej zielonymi akcentami koperku, czerwonymi papryczki i fioletowymi cebuli? :) Składniki: 80 - 100 g białej wędzonej lub pieczonej ryby bez skóry i ości, 150 g dowolnego sera białego lub mielonego twarożku 1/2 fioletowej cebuli pokrojonej w drobną kostkę 1 czerwona papryczka chili posiekana 5-6 łyżek siekanego koperku

Kuchnia Prezydentowej
Kruchy ananasowiec 248

Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium

Jedzeniomania
CIASTO Z KASZY JAGLANEJ Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 326

ciasto to samo zdrowie, kasza jaglana gotowana z mlekiem roślinnym, z dodatkiem ksylitolu, żurawiny i orzechów, bez mąki, bez tłuszczu. Inspiracją był przepis znaleziony na instagramie Anny Lewandowskiej. Ja wprowadziłam dodatkowo małe zmiany, które dopełniły całości. Piekłam w tortownicy 25cm. Składniki: - 1,5 szklanki suchej kaszy - 1litr mleka roślinnego np.ryżowego lub owsianego - 5 łyżek ksylitolu - duża garść(...)wodę odlewamy. Kaszę przekładamy do miski, dodajemy sparzoną żurawinę, rozdrobnione (tłuczkiem) orzechy, uprażone ziarna słonecznika, ekstrakt waniliowy i ksylitol. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. U mnie była to tortownica. Masę wygładzamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C, pieczemy na termoobiegu ok.60 minut. Można zajadać po kilkuminutowym schłodzeniu. Jest przepyszne zarówno

Smaczne Zdrowe
SZARLOTKA Z WIŚNIAMI I BEZĄ 194

Odkładamy do wystudzenia. NADZIENIE: Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i chwilkę dusimy, dodajemy cynamon i cukier do smaku. Odkładamy w chłodne miejsce. BEZA: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier. Na końcu dodajemy kisiel. SKŁADANIE I PIECZENIE CIASTA: Na podpieczone ciasto wykładamy zimne jabłka(...)odstępach dajemy wiśnie. Łyżką nakładamy bezę i równo rozsmarowujemy. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i pieczemy ok. 40 - 50 minut aż nasza beza ładnie się zarumieni. Piekłam z termoobiegiem w 150 st. C, piekarnik z ustawieniem góra dół należy ustawić na 180 st. C. Smacznego

Pani na deser
Tort z wiśniami 128

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy

Ewa w kuchni
MAŁE BEZIKI NA NIERAFINOWANYM CUKRZE TRZCINOWYM 250

jest bardzo łatwa do przygotowania i dużo mniej słodka niż te kupne. Dodatkowo przygotowałam ją na samym cukrze trzcinowym bez dodatku zwykłego białego, zawsze to trochę zdrowiej. Na ksylitolu niestety trudno ją wykonać, raz mi co prawda wyszła, piekłam ją dłużej i potem jeszcze się dosuszała, jednak za drugim razem poniosłam klęskę, wyszedł miękki placek :-( Tak więc na wyraźną(...)ubijając dodać ocet i następnie po 1 łyżce dodajemy cukier, po każdym dodaniu cukru intensywnie ubijamy. Masa musi być bardzo gęsta i błyszcząca. Blaszki z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nie masę bezową. Duży krążek wyrównać lekko łyżką i uformować coś na kształt koła. By uzyskać małe beziki najlepiej nałożyć masę do woreczka z wyciętym narożnikiem

Smaczne Zdrowe
Powidła śliwkowe pieczone 109

babci i prababci Najcierpliwszego. Czego tam nie ma! Trzy grube notesy, mnóstwo dodatkowych, pożółkłych karteczek i milion inspiracji. Z tych notesów wygrzebałam przepis na powidła śliwkowe pieczone. No ale jak to tak – bez mieszania i pilnowania? Biere, zapakuj! Jak wczytałam się w ten przepis, to trochę mi kokardy zwiędły, bo temperatury były opisane tak: „wsadzamy do pieca ciepłego(...)cukrom. Po 6h wyłączamy piekarnik i odkrywamy powidła. Studzimy. Ja zostawiłam na noc gęsiarkę w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Ponownie rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni i wsadzamy powidła bez przykrycia. Pieczemy, aż odparują do pożądanej przez nas konsystencji. Tu mieszamy częściej, żeby sprawdzić, czy już Mnie to zajęło około 3 h. Gorące powidła przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy

ladykitchen
Powidła śliwkowe pieczone 78

babci i prababci Najcierpliwszego. Czego tam nie ma! Trzy grube notesy, mnóstwo dodatkowych, pożółkłych karteczek i milion inspiracji. Z tych notesów wygrzebałam przepis na powidła śliwkowe pieczone. No ale jak to tak – bez mieszania i pilnowania? Biere, zapakuj! Jak wczytałam się w ten przepis to trochę mi kokardy zwiędły, bo temperatury były opisane tak „wsadzamy do pieca ciepłego(...)4.Po 6h wyłączamy piekarnik i odkrywamy powidła. Studzimy. Ja zostawiłam na noc gęsiarkę w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. 5. Ponownie rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni i wsadzamy powidła bez przykrycia. Pieczemy aż odparują do pożądanej przez nas konsystencji. Tu mieszamy częściej, żeby sprawdzić czy już mi to zajęło około 3h 6. Gorące powidła przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy

ladykitchen
Pieczona owsianka kokosowa (bez jajek i mleka) 234

obie są przepyszne i warte wypróbowania Pieczona owsianka kokosowa (bez jajek i mleka) 2017-09-11 17:11:33 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 łyżki nasion chia (20 g) 2 szklanki mleka kokosowego (500 g) 2 szklanki płatków owsianych (220 g) 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki migdałów lub orzechów(...)proszek do pieczenia, pokruszone migdały lub orzechy włoskie i płatki kokosowe. Dodaj pokrojone w kostkę mango, mrożone owoce, miód i sok z cytryny, zalej mlekiem z chia i wymieszaj. Przenieś owsiankę do dużego naczynia do pieczenia. Piecz przez 40-50 minut, aż się zarumieni. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/   Artykuł Pieczona owsianka kokosowa (bez jajek

Powiedz dietom nie
Malinowa Chmurka 398

dużej blaszce. Ubitą bezę rozsmarowujemy na blaszce, tak żeby mieściła się w narysowanym kształcie (może być nieco mniejsza, bo beza rośnie jeszcze podczas pieczenia). Posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 130 stopni, góra i dół, bez termoobiegu. Suszymy przez 1,5 godziny. Kruche ciasto i galaretka malinowa Czas kiedy beza jest w piekarniku wykorzystamy do przygotowania(...)kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ja robię to w stojącym mikserze. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy go ciastem. Ciasto można wcześniej rozwałkować lub rwać na kawałki i przyklejać na spód blaszki. Kruchy spód pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez 20 minut. Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy