bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:418/3453)

SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 127

15 i 16 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
Jabłecznik z galaretką i śmietaną bez pieczenia 117

Składniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka

Kocham Czekoladę
Batoniki daktylowo-orzechowe. Fit 126

Batoniki daktylowo-orzechowe to idealna przekąska dla wszystkich poszukujących zdrowych słodyczy. Proste składniki, niewiele pracy, bo przygotowanie batonów ogranicza się jedynie do wymieszania. Dobór składników możesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ORZECHOWE KULKI MOCY 130

Kulki mocy, to ręcznie robione pralinki, przygotowane w 100% z naturalnych składników. Bez cukru, laktozy, glutenu i produktów odzwierzęcych. Świetnie zaspokajają apetyt na słodycze. Będą

cool and minty
Kruche ciasto przepis podstawowy 251

tarty. Z podanych proporcji wyszło mi 15 babeczek. Ciasto w formie nakłuwamy widelcem. W wielu przepisach jest aby ciasto obciążyć w trakcie pieczenia aby nam nie urosło. Ja tego nie robię i ciasto piecze się bez unoszenia. Kruche ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 15 minut. Ciasto musi nabrać złocistego koloru. Po 10 minutach sprawdźmy nasze

Themo przepisy
Kruche babeczki z kremem kokosowym 117

tarty. Z podanych proporcji wyszło mi 15 babeczek. Ciasto w formie nakłuwamy widelcem. W wielu przepisach jest aby ciasto obciążyć w trakcie pieczenia aby nam nie urosło. Ja tego nie robię i ciasto piecze się bez unoszenia. Kruche ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 15 minut. Ciasto musi nabrać złocistego koloru. Po 10 minutach sprawdźmy nasze

Themo przepisy
MUSOWY DESER CHIA 190

Zdrowy, kolorowy i pyszny deser z nasionami chia. Z dodatkiem mleka kokosowego i zmiksowanych na puree owoców.  Nieprzyzwoicie smaczny;-) Polecam na śniadanie lub podwieczorek. SKŁADNIKI

cool and minty
KURS CUKIERNICZY 1-3.02 120

1-3 lutego znów poprowadziłam kolejny kurs cukierniczy. Tym razem z stricte babskim gronie – cudownych dziewczyn pełnych pasji i miłości do tego, co robią! Mam

Ostra na Słodko
Tofurnik czekoladowy 128

Dziś przedstawiam Wam zupełną nowość. Panie i Panowie oto na łamach tego bloga po raz pierwszy pojawia się on – Tofurnik. Pojawić miał się tutaj już

365 dni dookoła kuchni
Kawowa Panna Cotta 151

Pyszna i bardzo delikatna “ Kawowa Panna Cotta “. Deser ten najczęściej przygotowuje się na tłustej śmietance 36% (haevy cream) lub nawet 42% (double cream). Ja

Moja Delicja
Konfitura ze śliwek z bananami bez cukru, czyli mój sposób na kwaśne śliwki na wakacjach 197

Byliśmy na wakacjach, nad polskim morzem. Piękny ośrodek wczasowy pośrodku sosnowego lasu w małej, nadmorskiej miejscowości. Mieszkaliśmy w kawalerce z aneksem kuchennym. Wyżywienie mieliśmy we własnym

Moja Delicja
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 174

11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!

Ostra na Słodko
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 170

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 157

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY W KRAKOWSKIEJ SZKOLE RESTAURATORÓW 184

4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów

Ostra na Słodko