Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 165jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata. Nie ma dnia, żeby u mnie w lodówce(...)375ml napoju kokosowego – 145g płatków owsianych (mąki owsianej) – 70g borówek – 1 banan – 1 jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy
Be Fit Be Strong
Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT 159Ciasto, którym chciałabym dziś się z Wami podzielić zaskakuje swoją prostotą. Wydawałoby się, ze to takie ciasto „nic”, bez żadnego konkretnego produktu… niby sernik, ale też nie do końca… Za to smakiem potrafi pozytywnie zaskoczyć swoją delikatnością, kremową konsystencją i idealną słodyczą. Jeżeli macie w lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się(...)jajko – ekstrakt waniliowy Ricottę ucieramy z erytrolem. Następnie dodajemy mleko i jajko, ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i ekstrakt, miksujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem. Pieczemy w 160 stopniach przez 45-50 minut. Studzimy i posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT pochodzi
Be Fit Be Strong
Ponadczasowe perły – piękna biżuteria do wielu stylizacji 151Perły, to wciąż ponadczasowy dodatek postrzegany jako kwintesencja kobiecości. Kiedyś polecane były wyłącznie jako dodatek do eleganckich stylizacji. Obecnie przełamuje się to podejście i nosi się
Słodkie okruszki
Mini Stollen, czyli mini wersja strucli bożonarodzeniowej z marcepanem, twarogiem i bakaliami 152Stollen to tradycyjne niemieckie ciasto, które zwykle podaje się w czasie świąt Bożego Narodzenia. To ciasto nie bez powodu jest jednym z najpopularniejszych wypieków świątecznych. Dodatek marcepana, rodzynek , skórki pomarańczy i przypraw sprawia, że jest to wypiek wyjątkowy. Wiele osób kupuje świąteczny stollen (Christstollen lub Weihnachtsstollen), albo w zaufanych piekarniach, albo na jarmarkach bożonarodzeniowych, które to właśnie(...)dużo (wychodzi około 20 sztuk) i tak, jak pierniczki możemy ładnie zapakować i obdarować przyjaciół. Składniki na około 20 sztuk 300 g mąki typ 500/550 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku szczypta kardamonu w proszku 50 g cukru 100 g masła 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 75 g marcepana (proponuję domowa masę marcepanową
Tajemnice Smaku
Pieczone jabłka 162Jabłka to chyba najpopularniejsze owoce w naszym kraju. Nic w tym dziwnego - w końcu jesteśmy ich największym producentem w Europie i jednym z największych na świecie
Z notatnika dietetyka
Drożdżowe babeczki z kiełbasą i kapustą 251łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli (do smaku), ponadto: 3 kiełbasy śląskie Morliny https://morliny.pl , 1 średniej wielkości biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 150 g kiszonej kapusty (bez marchewki), 1 łyżeczka mielonego kminku, sól do smaku, dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, mąka do podsypania. Przygotowanie: Foremki, najlepiej sylikonowe, smarujemy masłem i oprószamy mąką. W dużej misce, w wodzie(...)lekkiego przestygnięcia. Do ciasta dodajemy kiełbasę z kapustą, doprawiamy solą i całość dokładnie mieszamy. Wypełniamy przygotowane foremki i pozostawiamy w temp. pokojowej na ok. 30 min do wyrośnięcia. Pieczemy w ok. 185°C ok. 25 min. Babeczki pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia
Moniki Smakołyki
Kremowy sernik w kropki na migdałowym spodzie 213jest. Nie znajdziecie w nim żadnych dodatków, wypełniaczy tylko to co powinno być. Sernik nie jest przesłodzony bo taki lubię. Na gorące upalne dni idealny. spód: 160 g migdałów bez skórki 3 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki cukru pudru 50 g masła kropki morelowe: 30 dkg moreli 125 ml wody 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny kropki truskawkowe(...)borówki, maliny, morele, truskawki, migdały płatki ,mięta Spód migdałowy: Migdały rozdrabniam blenderem, dodaję mąkę migdałową, puder, masło roztopione i mieszam. Dno formy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę, dociskam palcami. Piekę 15 minut aż się zrumieni w nagrzanym piekarniku temp 18 stopni . Kropki morelowe: Morele kroję na kawałki, przekładam do garnka, wlewam wodę, dodaję
wesoła kuchnia
AVON – piękna co dnia. Moje ostatnie zamówienie. 247Jak każda kobieta lubię kosmetyki. Choć ostatnio raczej stosuję minimalistyczny makijaż – na place zabaw i wycieczki z dziećmi nie trzeba się tak malować – to
Słodkie okruszki
Kruche ciastka trzyskładnikowe (dla dzieci po 9 miesiącu) 243Jeśli Wasze dzieciaczki lubią wszelkiego rodzaju ciastka, to te ciastka z pewnością przypadną im do smaku. Ciastka są meeega kruche, bardzo maślane i mogą je zajadać
Smaki Armine
Zdrowe FIT brownie z batatów i amarantusa 182Idealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać
Lamarida.pl
Muffinki "Sówki" 254Składniki na 12 sztuk: 2 jajka 150g jogurtu naturalnego gęstego ½ szklanki oleju roślinnego 1¾ szklanki mąki pszennej typ 550 100g cukru ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 36 sztuk ciasteczek oreo (lub podobnych) 24 sztuki brązowych drażetek m&m’s 12 sztuk żółtych drażetek(...)mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu ścinamy odrobinę babeczki z wierzchu i polewamy czekoladą. Ciasteczka dzielimy na dwie części- jedna z białą masą na oczy, druga bez- na uszy. Ciasteczka bez masy dzielimy na pół. Przyklejamy do muffinek i dekorujemy drażetkami m&m’s. Brązowe- w miejsce źrenic wystarczy lekko docisnąć do masy, natomiast żółtą
Kuchnia w czekoladzie
Gryczane ciasto ze śliwkami. Przepis dla Helenki 230Puszysty, słodki, pachnący wakacjami placek ze śliwkami. Okazuje się, że i ciasto może być pełne składników odżywczych, zamiast tuczących, pustych kalorii. Mąka gryczana i orkiszowa pełnoziarnista
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dietetyczne kotleciki tuńczykowe z papryką (na mące kukurydzianej) 224Dietetyczne kotleciki tuńczykowe z papryką (na mące kukurydzianej). Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu kotleciki z tuńczyka. Kotleciki są lekkie, bezglutenowe (przygotowane na
Słodkie okruszki
Moje calzone z suszonymi pomidorami 262wyłożonej papierem w rozsądnej odległości, posypujemy delikatnie mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia na jakieś 10minut. Temperatura piekarnika 190-200st. Pieczenie 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Na jednej blasze nie zmieszczą się wszystkie pierogi, więc trzeba piec 2 razy. Farsz 2 duże cebule, 1 mała cukinia, 4 mięsiste i jędrne pomidory, około szklanki suszonych pomidorów z oleju, 100g(...)boczek i szynkę i pokrojone suszone pomidory. Za chwil kilka wrzucamy pokrojoną cukinię i smażymy aż będzie w miarę miękka. Zestawiamy garnek z ognia i dorzucamy pokrojone świeże pomidory, bez skórki i gniazd nasiennych. Mieszamy farsz, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy pokrojone zioła
Leśny Zakątek
Biszkopt z mango, ukrytymi malinami i kruszonymi bezami 255musowy używając tortownicy o średnicy 23-24 cm Spód jest z biszkoptu nasączonego cytrynówką. W środek musu ukryłam maliny (użyłam zamrożonych, nie rozmrażając ich wcześniej) Na wierzch pokruszyłam bezy, ale możecie ozdobić według własnego uznania i fantazji ;) Upiekłam biszkopt w dużej płaskiej prostokątnej blaszce, następnie wycinałam okręgi około 1 cm mniejsze od obwodu foremki. Przepis na biszkopt(...)Następnie dodajcie w trzech turach przesianą mąkę. Delikatnie zamieszajcie szpatułką, aby mąka połączyła się z białkami, ale białka nie opadły. Przełóżcie do formy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 30-35 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk