bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2213/3453)

Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 137

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe ciasto warzywne FIT Ciasto, które możecie jeść bez ograniczeń. Zawiera marchewkę, buraki i bataty, a poza tym nie ma grama mąki pszennej. Ciasto nie zawiera mleka ani produktów pochodzenia mlecznego. Mi smakuje bardzo, tym bardziej, że zawiera prawie same warzywa, mój mąż mówi że jadał lepsze ;-). Nie czuć w nim ani buraków, ani batatów, ani tym bardziej(...)formę 20 na 35 cm: 4 jajka rozmiar L 1/2 szklanki cukru trzcinowego drobnego 1 szklanka mąki ryżowej (u nas pełnoziarnista) 1 szklanka mąki gryczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 250 gr surowej marchewki, obranej i startej na tarce o dużych oczkach (ważone przed obraniem) 250 gr surowych buraków, obranych i startych na tarce o dużych

moj przepis na
Ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast. 152

warstwowych. Przepis ten równie dobrze można wykorzystać do zrobienia babeczek,. Nie trzeba go niczym nasączać, ani nadziewać. Można też je jeść bez niczego, bo ma odpowiednią wilgoć i jest przepyszne. Ciasto czekoladowe jest łatwe w przygotowaniu i bez użycia miksera. Jest mięciutkie, mocno wilgotne i nie za słodkie. Jest idealne.  Jak zrobić takie czekoladowe ciasto pokazane jest(...)czekoladowe jako baza do tortów i ciast. SKŁADNIKI: Składniki są na tortownicę o wymiarach 18 - 20 cm. cukier (330 g) mąka pszenna (230 g) kakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru L) woda (250 ml.) Potrzebne gadżety :  szpatułka   tortownica

RITA food channel
Bakłażan a’la ryba po grecku 76

Dziś kolejny świąteczny przepis. Mam jeszcze ich parę w zanadrzu, rano kolejne wyszły także z pieca i wylądowały w lodówce. Upiekłam pyszny pasztet, zrobiłam kolejną sałatkę z myślą o Bożym Narodzeniu, takie tam różne. Wszystko wkrótce wyląduje na blogu. Część rzeczy zjemy (niektóre nie przeżyją mrożenia), część zamrożę. W ogóle dziś napatoczył mi się w lodówce kompot z suszonych śliwek(...)roku, nie wiem. Jeżeli macie obawy, że i Wasze mogą być gorzkie, zróbcie to, o czym wcześniej wspomniałam. Odsączone bakłażany układamy na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy lekko olejem i pieczemy do zrumienienia. Po upieczeniu polecam wyłożyć je na talerz i przykryć czymś, żeby się trochę zaparzyły. Będą bardziej sprężyste. Bakłażany obieramy ze skóry

Kardamonovy
Kopiec Kreta 120

temu. Strasznie dawno. Aż dziwne, że nikt się o nie szybciej nie upominał Kopiec Kreta wyszedł przepyszny, chociaż zapomniałam o jednej istotnej rzeczy. Nie nasączyłam biszkopta. Oczywiście i bez tego ciasto było super. Ale jednak gdy jest nasączone ma o wiele lepszą konsystencję. Zostawiłam też banany w całości i tu z kolei były sprzeczne opinie. Mi to nie przeszkadzało(...)średnicy 20 cm: Biszkopt: 4 jajka w temperaturze pokojowej 8 płaskich łyżek mąki 4 płaskie łyżki kakao 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawimy na 160 stopni. Jajka ubijamy z cukrem, aż masa będzie bardzo jasna i prawie potroi swoją objętość. Liczy się tu cierpliwość. Ja ubijałam 15 minut. Następnie

Relaxtime
Raffaello na biszkopcie z białek. 206

sitko i bardzo delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub oprószonej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (grzałka góra – dół) i pieczemy około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Ciasto urośnie, ale na końcu trochę opadnie (zawsze trochę opada). Ciasto wyjmujemy(...)brzegi ciasta. Następnie całość posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy pralinkami. Przed podaniem ciasto chłodzimy w lodówce. Uwagi Jeśli szukacie innych ciast na wykorzystanie białek zapraszam : Choinki bezowe. Kokosanki Mini bezy. Jak zrobić mini beziki Beza – mini beza Pavlova z owocami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową tort bezowy Ciasteczka Amaretti Piegusek Tort bezowy z ajerkoniakiem Rolada bezowa z owocami Tort

To co lubię - gotuję i polecam
Ciastka kruche z konfiturą różaną, czekoladą i migdałami 102

Ciasto : 3 żółtka, 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, nadzienie : 100 – 150 g konfitury z płatków róży, 80 g białej czekolady, 30 g migdałów bez skórki, białko do smarowania ciasta, sól (najlepiej płatki soli) Ciasto: wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć(...)połowie kół wyciąć środki  (powstaną krążki) . Pełne koła smarować konfiturą różaną. Na konfiturze kłaść krążki. Ciastka posmarować rozmąconym białkiem. Posypać startą białą czekoladą. Ciastka ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 15 minut. Po 10 minutach środek ciastek posypać migdałami. Upieczone wyjąć i oprószyć solą

królestwo garów
Pomidorowo oliwkowe chlebki 125

Składniki: 450 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 50 g suszonych pomidorów (odsączonych z oleju) 200 g zielonych lub czarnych oliwek (bez pestek) 3/4 szklanki wody mineralnej 2 łyżki oliwy z oliwek (+ dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni oraz posmarowania chlebków) 2 łyżki suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Pomidory oraz oliwki siekamy na drobne kawałki. W dużej(...)dłoniach rozmaryn, pomidory, oliwki, oliwę oraz sól. Wyrabiamy dłonią jednolite ciasto. Dłonie natłuszczamy oliwą, dzielimy ciasto na dwie części. Formujemy bochenki i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch każdego chlebka nacinamy ukośnie ostrym nożem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Chlebki smarujemy oliwą

Qchnia po prostu
Ciasto czekoladowe na białkach z jabłkami i rodzynkami 122

Zostały mi dwa białka, a więc trochę słabo, żeby zrobić jajecznicę. Można bezy, ale zwyczajnie mi się nie chciało. Chciałam czegoś innego i jest, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z jabłkami i rodzynkami. Przepis jest na małą porcję (forma o średnicy 16-18 cm), w sam raz na popołudniowy deser dla czterech osób (wliczamy dokładki, bo jest tak pyszne(...)cukru 4)       30 ml oleju 5)       50 g mąki pszennej 6)       łyżeczka proszku do pieczenia 7)       25 g kakao 8)       1 jabłko 9)       garść rodzynek Polewa

Na kulinarnym poligonie
Pączki na piwie 105

Czas czytania: 2 min Kilka dni temu odkryłam wspaniały przepis na pączki na piwie , które okazały się hitem w naszym domu. Piekłam te maleństwa już trzy razy i to dzień po dniu i ciągle było mało ! Pączki cieszyły się tak dużą popularnością , że przez te trzy dni nie udało mi się zrobić ani jednego zdjęcia! Postanowiłam upiec(...)wyrośnięcia. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 4-5 milimetrów. Okrągłą foremką dowolnej średnicy wykrawać kółka, jeśli będziecie piec pączki typu oponki należy wykroić kółko, a w jego środku drugie maleńkie. Gotowe pączki odkładamy na blachę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Do rondla

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 98

masz miksera skorzystaj z przepisu na ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane . To fantastyczne połączenie puszystego i wilgotnego ciasta drożdżowego z kwaskowym rabarbarem pasuje na każdą okazję. I bez okazji też. Przepis na placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką jest idealny dla początkujących kucharzy, ciasto zawsze się udaje i nie wymaga zbyt wiele pracy. Nie lubisz rabarbaru? - dodaj truskawki(...)kilka złotych tutaj https://www.tureckisklep.pl/czajniki-i-zestawy-do-parzenia-herbaty-po-turecku/617-tulipanek-szklanka-do-tureckiej-herbaty-1szt.html Proste ciasto drożdżowe z rabarbarem. Ciasto drożdżowe z rabarbarem proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Zaczyn na ciasto drożdżowe przygotuj dzień przed pieczeniem 90 g mąki pszennej uniwersalnej, to ta oznaczona jako typ 500 lub 550 1/4 łyżeczki suchych drożdży 75 ml zimnej wody Ciasto drożdżowe przygotuj w dniu pieczenia cały

Cztery Fajery
Sernik z mlekiem skondensowanym. 649

sernik zrobiony jest tylko na budynkach, ale ja bałam się, że będzie za rzadki i dodałam dodatkowo mąkę ziemniaczaną. Myślę, że niepotrzebnie, ale zrobicie jak chcecie. Następnym razem wypróbuję, bez mąki i sprawdzę jaka jest różnica. Zapraszam do wypróbowania, a jak zrobicie, to czekam na opinie. Składniki: 1 kg sera na sernik 5 jajek 2 budynie waniliowe, lub śmietankowe(...)Wlać mleko skondensowane. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Osobno ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 40 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia. Po wystudzeniu

Agusiowe smakołyki
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 132

pożywienia, przypraw, serów, nabiału. Wykorzystując słabej jakości składniki możemy uzyskać tylko kiepską potrawę, której smak będzie odbiegał od tego jaki oczekiwaliśmy. Nie odmierzamy dokładnie produktów To główny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie odmierzamy składników na ‘’oko”, szklanki, miski itp. W każdym przepisie masz napisaną dokładną gramaturę składników i liczbę osób dla których przedstawiony jest przepis. Dane ciasto nigdy(...)gramy a nie na szklanki, dzięki czemu zawsze będziemy mieli odpowiednią ilość danego produktu. Smażenie kilku produktów na tej samej patelni Oczywiście trzeba w swoim życiu być oszczędnym, ale bez przesady. Jeżeli smażysz rybę na patelni to przed przystąpieniem do smażenie innego produktu najpierw ją dokładnie umyj. Zapachy zostają na przedmiotach w których je przyrządzamy. Chyba nie chcesz, żeby

To Musisz Wiedzieć
,,Mazurek bezowy z bakaliami’’ 112

Mazurek z piankową bezą pełną bakalii i orzechów to kolejna idealna propozycja na Wielkanoc. Składniki 3 białka 150 g cukru 1 wafel 300 g pokrojonej mieszanki keksowej Helio (rodzynki, daktyle, papaja, ananas) 20 g orzechów włoskich, 1 opakowanie polewy mlecznej Helio Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy(...)przesianą mąkę i bakalie. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową masę bezową przekładany równomiernie na wafel, wyrównujemy i nakładamy drugim waflem./ Przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Pieczemy do nagrzanego piekarnika 140 stopniach przez godzinę. Gotowy mazurek bezowy studzimy i polewamy roztopioną polewą mleczną

Podróż w kulinaria
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 142

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe ciasto warzywne FIT Ciasto, które możecie jeść bez ograniczeń. Zawiera marchewkę, buraki i bataty, a poza tym nie ma grama mąki pszennej. Ciasto nie zawiera mleka ani produktów pochodzenia mlecznego. Mi smakuje bardzo, tym bardziej, że zawiera prawie same warzywa, mój mąż mówi że jadał lepsze ;-). Nie czuć w nim ani buraków, ani batatów, ani tym bardziej(...)formę 20 na 35 cm: 4 jajka rozmiar L 1/2 szklanki cukru trzcinowego drobnego 1 szklanka mąki ryżowej (u nas pełnoziarnista) 1 szklanka mąki gryczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 250 gr surowej marchewki, obranej i startej na tarce o dużych oczkach (ważone przed obraniem) 250 gr surowych buraków, obranych i startych na tarce o dużych

moj przepis na
Babka herbaciano-miodowa 119

Babka herbaciano-miodowa idealnie sprawdzi się podczas nadchodzących świąt wielkanocnych. Zresztą możecie ją upiec w dowolnej formie bez żadnej okazji, ponieważ jest naprawdę bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Uwielbiam te mięciutkie oraz nieco wilgotne wnętrze ciasta. Nutę herbaty i miodu możecie wzbogacić o ulubione dodatki. Ja dotychczas dodawałam imbir, aromat waniliowy, cytrynowy bądź pomarańczowy. Tym razem w mojej(...)składniki: 1 szklanka mleka (1 szklanka = 250 ml) 2 saszetki/torebki herbaty (mocnej) 150g masła lub margaryny 100g cukru 2 jajka 100g miodu (płynnego) 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: 1/2 łyżeczka imbiru, kilka kropel aromatu waniliowego, cytrynowego lub pomarańczowego (*) Ponadto do dekoracji: cukier puder, lukier lub polewa czekoladowa Babka herbaciano-miodowa - przygotowanie: Herbatę zalać wrzącym mlekiem

Di gotuje