pieczenia (użyłam Skworcu ) * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam Skworcu ) * 2 łyżeczki cukru * 300 ml mleka * 2 jajka * 1/3 szklanki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki zarówno suche jak i mokre umieścić w misce. Ciasto dobrze wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej, aby nie było grudek. Patelnię rozgrzać (jeśli macie patelnię, na której można smażyć bez oleju
Zrób to smacznieprzemian z cytryną i gałązkami rozmarynu, skrop jeszcze oliwą z oliwek. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 200 stopni, zamknięte naczynie włóż do piekarnika i piecz jakieś 90 minut, następnie ostrożnie zdejmij przykrycie i piecz kurczaka dodatkowe 20-25 minut. Podawaj z czarnymi oliwkami i Grecką Pitą. Podczas gdy ja szykuję kolejny Grecki przepis. Ty jeśli spodobała Ci się ten, zostaw(...)swój komentarz pod postem, będzie mi bardzo miło. Dziękuję . Jeśli szukasz inspiracji w Kuchni, to zapraszam na grupę kulinarną na Facebook „Facet w kuchni – gotowanie pod wpływem” . Bez wątpienia najlepsza grupa kulinarna, wspaniali ludzie, piękne potrawy nie tylko z Polski, ale z całego świata. Świetne zdjęcie profesjonalistów, ale także amatorów, konkursy z nagrodami od Diego Totti czy Domu Oliwnego
RafalCookWegetariańska tarta jest naładowana warzywami. Dzięki temu jest pyszna i pełna witamin. Zaskoczy Cię jak super smakuje! Czas: 1,5 godziny (w tym godzina na rośnięcie
Niedzielny kucharzZupa pomidorowa to zdecydowanie jedna z ulubionych propozycji dorosłych i dzieci. Zwłaszcza dzieci. U nas w domu swego czasu hitem okazała się zupa z pieczonych pomidorów
Kolorowy Przepisownikrobimy chleb bez drożdży po prostu mieszamy wszystkie składniki razem i wyrabiamy tak samo jak z drożdżami, z tym że ciasto umieszczamy od razu w natłuszczonej keksówce i odstawiamy na 10-12 h do rośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do nagrzanego do 250 st. C piekarnika i od razu po wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni. Chleb pieczemy przez godzinę
Krylowa KuchniaPROSTE szybkie CIASTO ze śliwkami i kruszonką – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto ze śliwkami i kruszonką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wspaniale smakuje jest
Mała CukierenkaBardzo fajnie się je robi a przede-wszystkim ładnie wyrasta .Do tego ciasta nadają się wszystkie owoce .Można nawet dać kruszonkę ale ja nie robiłam 30
Moje Wyrobyparze bez soli, dlatego u mnie występuje sól. Jeśli masz gotowane marchewki w osolonej wodzie, być może, że sól nie będzie potrzebna. Najlepiej posmakować. 3. Cebulę poszatkuj w drobną kostkę, zeszklij na odrobinie oliwy i dodaj do marchewkowej masy. 4. Dodaj mąką oraz jajko i całość dobrze wymieszaj. 5. Rozłóż na blacie arkusz papieru do pieczenia, podsyp
globuskulinarnypodsmażyć razem bez pokrywy aż nadmiar płynów odparuje, około 5 min. Dodać ugotowany wcześniej ryż. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Paprykę przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne, posolić wnętrze i połówki papryki wypełnić farszem. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C, piec
Kocham..lubię..gotuję..stabilizatorów. Bez zagęstników. Zawarte w nich białka serwatkowe (m.in. albumina i globumina) wykazują działanie antyoksydacyjne, antydepresyjne, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe, a zawarte w białkach peptydy obniżają ciśnienie oraz osłabiają łaknienie. Mają dobry skład i idealną konsystencję. Polecam 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia
Smaki Na TalerzuWitajcie moi drodzy, czy są tu wielbiciele śliwek? Ja je uwielbiam <3 Dlatego z tym większą przyjemnością zapraszam Was do udziału w konkursie, gdzie do
Słodkie okruszkibędzie odchodziło bez problemu od ręki. Gotowe przykrywamy ściereczką i pozostawiamy po wyrośnięcia na ok. 45 min. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy równe części, formujemy wałeczki po ok. 50-60 cm długie i zaplatamy z nich warkocza. Przekładamy do natłuszczonej tortownicy z kominem. Pozostawiamy na ok. 20 min. do podrośnięcia. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniawymaga pieczenia. Migdałowy baranek swoim smakiem z pewnością zaskoczy domowników, a wyglądem udekoruje wielkanocny stół. Składniki: 550g mleka w proszku 4 łyżki masła extra 350g cukru pudru 1 ziemniak 1 jajko 7ml ekstrakt naturalny migdał 2 perełki czarne – posypka masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Formę baranka dokładnie wysmarować masłem. 2. Ziemniaka ugotować do miękkości bez dodatku soli
Szalona Kuchnia EwelinyChyba nie ma nic lepszego, niż śniadanie z domowym pieczywem. Minusem jednak jest to czekanie. Mój mąż, w czasach pandemii zamienia się w odgórnego piekarza. Nie
Słodkie Przyjemności