bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1996/3453)

TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH 129

bezę, więc postanowiłam upiec babkę na białkach. Wypatrzona już jakiś czas temu na blogu Izy – klik wreszcie doczekała się publikacji. Babka na białkach ma różne opinie. Jest dość sucha (mi to akurat nie przeszkadzało) i niezwykle „lekka”. Fajna propozycja na Wielkanoc. TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH 7 białek 1 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Pieguskowa Kuchnia
Jajka zapiekane z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 322

Pieczemy 15-16 minut, jeśli chcemy mieć ścięte żółtko, 13-14 minut jeśli bardziej płynne. Sos holenderski:  Żółtko ubijamy ze szczyptą soli dotąd, aż jego kolor zrobi się znacznie jaśniejszy. Nie będzie białe, ale jaśniutko żółte. Dodajemy roztopione, gorące masło. Ubijamy. Doprawiamy sokiem z cytryny lub limonki i pieprzem. Muffinki podajemy z sosem (lub bez) oraz ulubionymi dodatkami

Czerwona Porzeczka
Mielone z piekarnika 1017

mielonego, bez patelni na obiad lub do kolacji. Skład: 1 kg mięsa... ja dałem 0,5 kg drobiowego i 0,5 kg wieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli,  2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego  czosnku. Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy

chleba naszego
Pizza na spodzie z ciecierzycy z serem Łowicz bez laktozy (bez glutenu, laktozy, cukru) 156

gouda bez laktozy -dowolne dodatki (u nas papryka, pomidory, orzechy włoskie i pietruszka) kliknij aby powiększyć Ziemniaki ugotować, ostudzić i rozgnieść na puree. Dodać mąkę, olej kokosowy,  rozbełtane jajko, sól, przyprawy i wszystko zagnieść (jeśli robicie paluszki dodać pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Candy Pandas
TORCIK TRUSKAWKOWY 154

puszysta). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez ok 20-25 min. Wyciągamy z piekarnika i upuszczamy z wysokości ok. 60 cm na podłogę, następnie wstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiczkami i zostawiamy do wystygnięcia.  KREM GRYSIKOWY: 700 ml mleka 150 g cukru 120 g kaszy manny 1/2 kostki masła  2 łyżki budyniu śmietankowego ( bez cukru

Marcepanowa kuchnia
Polędwica z dzika, zielone szparagi i quinoa 139

Taki obiadek to mogłabym jeść codziennie ;) Udało mi się kupić dwie polędwice z dzika, starczyło na parę obiadków, więc za jakiś czas wrzucę jeszcze jeden przepis

Quinoa Raz!
Ciasto z truskawkami 188

migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 cytryna Składniki na kruszonkę: 50 g masła 3 łyżki mąki pszennej

Ciastkozercy
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 292

bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * cukier – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 100 g * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
zapiekany makaron z jabłkiem i musem jabłkowym... 200

rosole jabłka bez skórki pokroić w kostkę do miski, dodać mus jabłkowo-śliwkowy, użyłam swój domowy "zobacz TUTAJ" , można też użyć jaki się lubi wsypać cynamon, cukier waniliowy, wymieszać i dodać makaron naczynie żaroodporne wysmarować dość grubo masłem, obsypać tartą bułką i przełożyć makaron do naczynia piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 25 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 309

wycinamy z niego ciasteczka w kształcie serduszek (lub innym). W połowie serduszek mniejszą wykrawaczką wycinamy środek. 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170C na funkcji termoobieg przez około 9 -10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Do rondelka lub garnuszka przekładamy(...)dżem i podgrzewamy, mieszając, aż się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Ściągamy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 7. Na pełne ciasteczka (bez dziurek) nakładamy po około 1/2 łyżeczki dżemu i nakrywamy ciasteczkami z wyciętymi środkami, lekko dociskamy. 8. Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Snikers 272

pierwsza część ciasta jest upieczona, należy odłożyć ją do wystudzenia. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka (około 100 ml) i dokładnie rozrobić(...)cukrem waniliowym. Gdy mleko będzie już gorące wlać do niego wymieszaną wcześniej mąkę i cały czas mieszając ugotować budyń. Gorącą masą budyniową posmarować pierwszy placek (bez orzechów), a na masę wyłożyć drugi ostudzony placek z orzechami. Ciasto wystudzić, przykryć ścierką i odstawić najlepiej na minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Zeberka z wolnowaru 158

wolne pieczenie i już . N ie muszę myśleć o temperaturze , czy dobra czy za wysoka, mogę wyjść z domu na kilka godzin albo po prostu pójść spać i nie martwić się o piekarnik. A gotową potrawę mogę zostawić na ustawieniu podgrzewania i wiem że każdy domownik, gdy przyjdzie do domu będzie miał ciepły, gotowy posiłek bez dodatkowego podgrzewania

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 182

pieczenia. Zmiksować, aż składniki się połączą. Przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 165 stopni na 30-35 min., do suchego patyczka. 2.  MASA BANANOWO CHAŁWOWA: W misce umieścić twaróg ze śmietaną kremówką, serkiem i cukrem waniliowym. Dokładnie zmiksować blenderem.  Dodać pokrojone banany i zmiksować blenderem, aż masa powstanie gładka bez grudek

Kuchnia Paulettes
Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake 233

daktyli bez pestek, drobno posiekanych 300 ml mleka 100 g masła, plus do natłuszczenia 140 g konfitury pomarańczowej 140 g brązowego cukru 3 duże gruszki, obrane i pokrojone w duże kawałki 175 g mąki Lubella 50 g orzechów włoskich, odłóż kilka do dekoracji i resztę posiekaj 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki

karmelowy
Najlepsze kokosanki 210

chrupiąca beza na zewnątrz, a  mięciutkie w środku. Składniki: 4 białka, niepełna szklanka cukru (ok. 180 g), 200 g wiórek kokosowych. Przygotowanie:  Białka ubijamy na sztywną pianę (możemy dodać szczyptę soli). Pod koniec ubijania partiami wsypujemy cukier. Gdy białka mają formę sztywnej piany dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy

Aga w kuchni