bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1314/3453)

Sklejane ciasteczka z dziurką 154

sklepie słodycze, które bez problemu można upichcić w domu- a człowiek i tak kusi się i kupuje, bo kolorowe opakowanie, bo „w miarę tanie”, bo pewnie dobre… Ale co innego kupić ciasteczka a co innego je zrobić;) Ile przy pieczeniu frajdy, ile zapachów, ile podskubanych ciasteczek, spróbowanych łyżek powideł( bo czy na pewno są dobrze słodkie;P) Ostatnio(...)Foremką gwiazdką( największą) wykrawamy ciasteczka.  Pieczemy ok 20 minut w temp 175 stopni. Wierzchnie ciasteczka: Foremką gwiazdką( największą) wykrawamy ciasteczka, następnie w nich najmniejszą z foremek wykrawamy znów gwiazdki: Pieczemy ok 15 minut w temp 175 stopni. Powidła wiśniowe: 450 g wydrylowanych mrożonych wiśni ok. szklanka cukru Wiśnie smażymy ok. 10 minut bez cukru, następnie wsypujemy cukier

Domowe ciasta
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4515

tłustego  -5 jajek -250g masła lub margaryny -szklanka cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (po 40g sztuka) -łyżka cukru waniliowego DODATKOWO -kilka kostek białej czekolady  CIASTO Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Następnie oddzielamy żółtka od białek. Do suchych składników dodajemy żółtka, śmietanę oraz pokrojoną na małe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placuszki śniadaniowe 180

ewentualnie pieczarki, cebula itp. * jeśli zamierzamy smażyć normalnie na tłuszczu to pomijamy olej w cieście, ja smażę bez tłuszczu lub na kilku kroplach oleju więc go dodaję podobnie jak do naleśników 1. Jajko, mleko, wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia roztrzepać razem na gładkie ciasto. 2. Szynkę, paprykę i mozzarellę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do ciasta

Kto ugości moich gości?
Tarta jogurtowo-budyniowa z jagodami 200

pieczenia tart, kto ich nie ma może wykorzystać suszoną fasolę, czy tez groch. Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut. W między czasie mieszamy trzepaczką jogurt grecki z suchym budyniem waniliowym, oraz cukrem pudrem, dodajemy mrożone jagody, mieszamy delikatnie łyżką. Po wyjęciu foremek z piekarnika z podpieczonym ciastem, wysypujemy kulki, zdejmujemy folię i bez(...)studzenia wlewamy masę jogurtowo-budyniową z jagodami, po sam rant, wstawiamy foremki ponownie do piekarnika, zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut, musimy obserwować tarty, masa musi stężeć na całej powierzchni, zostawiamy ciasto aby ostygło w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy tartę jogurtowo-budyniową cukrem pudrem, dodatkowo jagodami i dekorujemy listkami mięty. The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 148

piekarniku. W obydwu przypadkach na koniec pieczenia, już po zanurzeniu w sosie, trzeba mocno podkręcić temperaturę, żeby na powierzchni skrzydełek powstała przyjemna skorupka. Jak zrobić własny sos BBQ Jeśli chodź o sam sos, możecie użyć kupionego, ale gorąco polecamy Wam domową wersję sosu BBQ (z pewnością wyjdzie taniej, ale przede wszystkim bez chemii). Nasz przepis na domowy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim

Niedzielny kucharz
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 223

piekarniku. W obydwu przypadkach na koniec pieczenia, już po zanurzeniu w sosie, trzeba mocno podkręcić temperaturę, żeby na powierzchni skrzydełek powstała przyjemna skorupka. Jak zrobić własny sos BBQ Jeśli chodź o sam sos, możecie użyć kupionego, ale gorąco polecamy Wam domową wersję sosu BBQ (z pewnością wyjdzie taniej, ale przede wszystkim bez chemii). Nasz przepis na domowy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim

Niedzielny kucharz
Ciasto kruche z rabarbarem 189

sezonie rabarbarowym. Przypadnie do gustu wielbicielom raczej mniej słodkich ciast, chociaż bezowo- kisielową pianka przyjemnie dosładza owocowe doznania 😊 Składniki na kruche: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny w kostce 1/2 szklanki cukru 5 żółtek Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie równe bryłki. Schładzamy w lodówce ok. 2 godziny. Rabarbar(...)białek szklanka cukru 2 kisiele owocowe( u mnie truskawkowe) Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy kisiele i jeszcze chwilę miksujemy, aż masa nabierze koloru. Dodatkowo: cukier do posypania rabarbaru cynamon ( szczypta) Pieczenie: 1 część ciasta kruchego      +rabarbar   posypujemy cynamonem i cukrem pianka kruche    Pieczemy ok. 1 godzinę

Domowe ciasta
Miska zdrowia z pieczonymi warzywami i tofu 143

Pyszna i szybka w wykonaniu miska zdrowia z pieczonymi warzywami i tofu to danie idealne na lato. Ten przepis można bardzo fajnie modyfikować – jeśli nie mamy brokuła, możemy dać więcej kalafiora (lub na odwrót), paprykę zastąpić słupkami marchewki czy pieczarkami, a jeśli nie przepadamy za tofu, to wykorzystajmy ciecierzycę lub w mięsnej wersji dajemy po prostu kurczaka. Świetnie(...)można zamienić na komosę ryżową. Bawmy się smakami. Składniki wystarczą na 4 porcje – jeśli jest nas mniej, to całość bez problemu można przechowywać w lodówce i mieć lunch do pracy na drugi dzień. Miska zdrowia z pieczonymi warzywami i tofu: 2 opakowania naturalnego tofu (po 180g) opcjonalnie: pół szklanki ciecierzycy (ugotowanej lub ze słoiczka czy puszki) 2 łyżeczki

Poezja smaku
Ciasto owsiane z truskawkami 122

jadłam do tej pory! Ciasto owsiane z truskawkami, kokosem i jogurtem limonkowym Składniki: na ciasto owsiane: 1 1/2 szklanki płatków owsianych plus 3 łyżki do posypania przed pieczeniem 1/2 szklanki mleka lub wody 1/2 szklanki jogurtu naturalnego kilka dużych truskawek (mogę być mrożone) 2 łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego 1 jajko 2 łyżki wiórków kokosowych(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przelewamy do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem. Na cieście układamy umyte wcześniej i osuszone truskawki bez szypułek i lekko dociskamy. Wierzch posypujemy płatkami owsianymi, dzięki temu będzie jeszcze bardziej chrupiący po upieczeniu. Pieczemy w temp. 180 st. C, 25 minut. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i skórką otartą z limonki. Podajemy z jogurtem wymieszanym

Moja smaczna kuchnia
Biała kiełbasa zapiekana w winie 278

Mam dziś dla was prosty przepis na wykorzystanie białej kiełbasy ugotowanej wcześniej w żurku lub zupie chrzanowej . Jeśli nie lubicie dodawać kiełbasy do zupy, możecie zapiec

Dieta bez mleka
Flaugnarde wg Aleex 118

porze i w każdej z wymienionych przeze mnie ról świetnie się sprawdzi. Co to jest flaugnarde? Jak podaje źródło flaugnarde, znany również jako flagnarde, flognarde lub flougnarde jest to pieczony francuski deser z owoców ułożonych w naczyniu z masłem i pokryte grubą warstwą flan – ciasta przypominającego budyń na słodko lub duży naleśnik posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Flaugnarde może być(...)miksera, żeby masa była gładka, bez grudek. 2. Odstawić pod przykryciem na pół godziny. 3. Jedną większą formę (24cm x 24cm) lub 4 mniejsze naczynia do zapiekania posmarować masłem. 4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (bez termoobiegu). Przelać ciasto do foremek. 5. Wierzch deseru posypać owocami (jeśli chcemy). 6. Deser piec w nagrzanym piekarniku przez

W mojej kuchni
Domowe batony brownie 230

batoniki więc jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości koniecznie wypróbujcie ten przepis, możecie też podać zwykłe brownie bez krojenia i polewania czekoladą smakują równie wybornie mogę wam to obiecać :):)  Składniki :  na brownie : 1 szklanka mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 75 g masła 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

zdrowa vege kuchnia
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 120

Po ogromnym sukcesie “ Wigilijnego wieńca bezowego “, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do niego świąteczne owoce leśne w żelu

Moja Delicja
Sernik kokosowy z mango 178

szklanka mąki pszennej 8 dag miękkiego masła 3 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki(...)kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24/24 cm   wyrównać. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Zmielony twaróg umieścić w misie miksera, wbić jajka, dodać śmietankę z puszki, wsypać budynie oraz cukry, całość krótko

Wanilia i Kardamon
Poduszkowiec 247

blacha 24x24cm) Ciasto kakaowe: – 4 jajka – 160 g mąki – 120 g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody – 4 czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę(...)Dodajemy olej oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy już tylko do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. MASA SEROWA: Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego lub do zwykłego woreczka. Odcinamy końcówkę i rysujemy naszą masą

Gotuj z Mąką