bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:394/498)

Królik pieczony - klasyka Badylarki i "Moje córki krowy" 158

Najczęściej czytanymi postami na tym blogu są przepisy na królika. Znalazło się ich tutaj już kilka. Dziś absolutna moja klasyka. Podejrzewam, że najtrudniejszym krokiem jest znalezienie

Weekendy w domu i ogrodzie
Pomarańczowe bułeczki. Ale bez pomarańczy 164

Tak, jak wspomniałam wczoraj - dzisiaj przepis na naprawdę niesamowite bułeczki. Co jest w nich wyjątkowego? Przede wszystkim kolor, ale też składnik, który tej niesamowitej barwy nadaje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z orzechami 149

Moi stali czytelnicy, pewnie już zdążyli zauważyć, że gryka jest nr 1 w mojej diecie. Przyrządzam z niej wiele pysznych obiadów, jak i deserów. Nadszedł czas

Zdrowie i pysznie na talerzu
Idealne ciasto drożdżowe z dodatkiem purre z dyni. 271

porcje gotowego musu z dyni, a  tutaj  pokazałam jak je szybko i bezboleśnie (kto obierał surową dynię wie o czym mówię) zrobić. Dynia jest smaczna, zdrowa, ale przede wszystkim zachwyca swoim kolorem. Dlatego tak bardzo ją lubimy i nie wyobrażam sobie mojej spiżarni bez jej odpowiedniego zapasu ;) Więc teraz, gdy sezon w pełni, warto się(...)około 60 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy, żeby je odgazować i gotowe! Pamiętajmy jeszcze, że po uformowaniu ciasto jeszcze musi podrosnąć około 30 minut. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C do zarumienienia. Wczoraj zrobiłam rogale i bułeczki z powidłami, a dzisiaj drożdżówkę

Rozpustne gotowanie
Shots from USA: Virginia 176

pobyt w USA powoli dobiega końca, ale najlepsze ciągle przede mną :) Jeszcze tydzień pracy i zaczynam podróżować. Aż nie chcę mi się wierzyć, że te 3 miesiące minęły tak szybko. Swój czas spędzałam głownie w pracy, a dni wolne poświęcałam na zwiedzanie okolicy. Jamestown to miejsce, gdzie powstała pierwsza amerykańska osada. Innymi słowy to tam właśnie narodziła się Ameryka(...)obiadokolację i przyznam, że byłam zachwycona. Sam dom był przepiękny, jak taki obrazek z filmów. Jedzenie bardzo dobre, gospodarze zaserwowali nam obiad w formie bufetu, a w nim pieczone ziemniaki i różne dodatki: boczek, masło, śmietana, ser oraz warzywa - brokuły, fasola i sałatka. Na stole obok potraw obiadowych stały miski z chipsami, orzeszkami i innymi przekąskami, które Amerykanie nakładają

Zgrabne Gotowanie
Tort dynia (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 192

Przypominamy, że od tygodnia można już pobrać za darmo kolejny numer super magazynu "Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety" . Tym razem jest to edycja jesienna, więc nie

Candy Pandas
Racuchy na mleczku kokosowym z żurawiną i oscypkiem 202

serami. To czas, w którym dobre "tłustsze" i treściwe dania pomagają nam "przetrwać" zimowy klimat - szczególnie tym, którzy ganiają po mieście tu i tam. Dziś przekąska - śniadanie - kolacja - szybkie racuchy z suszoną żurawiną dodatkowo wzbogacone smakiem mleczka kokosowego, miodu gryczanego i oscypka. I to wszystko w wersji na ciepło. Uwielbiam ciepłe przekąski w ciągu dnia i śniadania! Oscypka znajdziecie(...)mięs i deserów. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (szklanki 250 ml od herbaty) 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki miodu gryczanego 2 opakowania cukru wanilinowego 1 opakowanie proszku do pieczenia opakowanie suszonej żurawiny woda - szklanka, półtorej, musicie sami powoli dolewać i wyczuć leistość ciasta, ma być nieco podobne do naleśnikowego, nie może być gęste ale i nie za bardzo

Zasmakuj Kuchni
Makowiec na kruchym spodzie, z dżemem z czerwonej porzeczki i kruszonką z dedykacją dla Ewy i Kasi 197

profil.  Kasia urodziła się z porażeniem mózgowym, ale oprócz tego ma masę innych dolegliwości, które czynią jej życie niezwykle trudnym i wręcz niemożliwym bez pomocy innych osób. Mama Kasi, Ewa, to niezwykle dzielna kobieta. Całe swoje życie podporządkowała pod potrzeby dzieci - bo Kasia ma młodszego brata, bardzo fajnego faceta :) Kiedy pierwszy(...)końcu sprzątać kuchnię, w której wszędzie pełno drobnych ziarenek. No cóż...przyznałam się do lenistwa własnie. Znalazłam jednak sposób, żeby częściej piec makowiec, ale nie wyzywać przy sprzątaniu ;) Sposób prosty: suchy mielony mak. Nie żadna masa makowa z puszki, lecz zwyczajny mak zmielony wcześniej. Taki mak można kupić w sklepach, z tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapuśniaczek z kukurydzą 239

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie

MarcinChef
Sernik jogurtowy borówkowo-cytrynowy 193

A w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko,  a bezglutenowe spody trochę

gutfut
Focaccia 142

Kolejny wspaniały włoski przepis, który jest nie tylko banalnie prosty, ale po prostu oszałamiający w smaku! Mogłabym jeść bez końca - polecam! :) Focaccia to rodzaj włoskiego

Cooking Monster
Sernik z truskawkami 139

domu. Takie serniki z własnoręcznie mielonego sera mają bardziej wyrazistą konsystencję i zdecydowanie bardziej smakują mi i mojej rodzinie. Niezależnie od tego sernik wyszedł bardzo smaczny i bardzo szybko zniknął. Przepis na poniższy sernik zaczerpnęłam ze strony straga.pl Sernik z truskawkami Przygotuj wagę kuchenną, miarkę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, miski, dużą miskę lub makutrę, garnek, mikser, tortownicę, trzepaczkę, nóż(...)piecz przez mniej więcej 1,5 godziny. Ciasto będzie gotowe, gdy wbity w nie drewniany patyczek, po wyciągnięciu nie będzie obklejony ciastem. Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby ostygł, a następnie odstaw go na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc). Tak przygotowany sernik można udekorować polewą czekoladową. Chociaż bez polewy też jest bardzo smaczny

blog.moje-pasje.info
Prosty przepis na dobrą pizzę 207

jedno z ulubionych dań milionów ludzi na wszystkich kontynentach. Jej korzenie sięgają XVIII-wiecznych Włoch a konkretnie Neapolu, w wieku XX wraz z włoską emigracją trafiła do USA, gdzie szybko stała się niezwykle popularną potrawą.  Podstawowym sekretem smacznej pizzy jest zrobienie dobrego ciasta. Pozostałe składniki można dowolnie modyfikować i dobierać wg własnego upodobania. Podstawą jest ciasto. Ten prosty(...)miski w ciepłe miejsce, nakryć ściereczką lub folią i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Rozwałkować ciasto do uzyskania kształtu zbliżonego do posiadanej formy w której będzie pieczone. Środek powinien być cieńszy, boki nieco grubsze. Przełożyć na blaszkę i wyrównać kształt, najlepiej wałkując z pomocą specjalnego, krótkiego wałeczka. UWAGA: można uformować wysokie ranty wychodzące na boki blaszki- w celu

Aromatyczne Podróże
Ciasteczka owsiane z daktylami (bez glutenu, bez jajek) 301

Ciasteczka owsiane uwielbiam. Są nie tylko bardzo smaczne ale również co nie każdy wie - zdrowe. Dzięki wysokiej zawartości błonnika poprawiają prace jelit i dają  uczucie

maniapieczenia
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 277

Jak już nie raz wspominałam uwielbiam tortille. Ileż taki niby zwykły placek daje możliwości. Dziś zapraszam Was na nadziewaną tortillę a la pizza z mięsem mielonym

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania