bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:475/1508)

Drożdżowe serca z dżemem truskawkowym 285

już chyba u mnie tradycja, że w soboty piekę ciasto drożdżowe, pewnie wynika to z czasu, bo zazwyczaj w soboty kręcę się w okolicach kuchni od samego rana do późnego popołudnia, bo kuchnia jest moim centrum dowodzenia. Dzisiejsze drożdżówki sa dokładnie takie jak lubię, czyli pełne nadzienia. Składniki na 8 sztuk: 500 g mąki pszennej (z czego 200 g maksymalnie(...)możesz piec. Formowanie serduszek jest prostsze niż się wydaje. Najpierw podziel ciasto na pożądaną ilość porcji. Każdą rozwałkuj na cienki placek i posmaruj dżemem. Zwiń w rulon jak naleśnik. Złóż na pół i zlep końce. Przekręć tak, aby złożenie było równolegle do blatu. Przetnij do 2/3 w miejscu zgięcia. Rozłóż tak aby utworzyło się serce. Piecz prze 25 minut

greenscarf
Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) 760

śmietankowe bez cukru (u mnie Emix) 3 szklanki mleka (można ciut mniej) niespełna 1/2 szklanki cukru (można dać mniej) 2 pełne łyżki masła Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimną margarynę lub masło, siekamy nożem. Następnie dodajemy 3 żółtka, zimny jogurt naturalny (lub śmietanę) i oba rodzaje cukru, zagniatamy dokładnie ciasto (jeśli

Słodkie okruszki
Torcik "Pokusa" 137

żółtka. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Stopniowo dosypujemy do masy i łączymy za pomocą łyżki (uważając,aby piana nie opadła). Tortownicę o średnicy 28 cm smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok.  30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już gotowe studzimy je i przekrawamy(...)kajmakową. Schładzaną przez 12 godzin śmietanę ubijamy na sztywno dodając śmietan Fixy,cukier puder i esencję waniliową.Wykładamy ją na kajmak (zostawiając 4 łyżki na dekorację góry).Posypujemy pokruszonymi bezami.   Przykrywamy drugim blatem.Dekorujemy śmietaną ,bezami i posypkami. Tort schładzamy minimum przez 5-6 godzin.   Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 264

Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru (można dodać więcej) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka: 5-6 średniej wielkości jabłek (użyłam Szarej Renety) 3 łyżki brązowego cukry 1 łyżeczka cynamonu 1,5 paczki budyniu waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru(...)Przygotowanie:  Mąkę przesiać , dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy. Masło pokroić w kosteczkę, dodać do suchych składników i wszystko posiekać dokładnie nożem na drobne kawałeczki. Można również  składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Ciasto z malinami, Siódme niebo 806

litr wody  Beza: - 4 białka - 15 dag cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - płatki migdałowe do posypania  Po dodatki i bakalie warto zajrzeć na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestudzenia, gdy zaczyna się ścinać dodajemy ją do malin.  2. W czasie gdy galaretka się studzi robimy bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)wlewamy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy.  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spód układamy warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy połowę masy śmietankowej, na masę wylewamy tężejącą galaretkę z malinami, na wierzch wykładamy druga połowę białej masy. Na górę kładziemy upieczoną i wystudzoną bezę. Ciasto przed podaniem na kilka godzin wstawiamy do lodówki

Apetyczna babeczka
Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 160

Ciasta i desery z motywem czarno-białych ciasteczek stały się niezwykle popularne. Zbliżające się święta również można przygotować w tym klimacie! My bardzo lubimy te ciasteczka (nie tylko ze względu na pandzie kolory) ale bez kremu wewnątrz 😃 Bezglutenowa wersja od Schar dostępna w Kuchnie Świata smakowała nam bardziej niż oryginalna (nawet krem), więc jeśli też je bardzo lubicie koniecznie(...)Schar: Chocolate O’s lub Disco Ciok   BABKA PROTEINOWA Fasole blend ujemy na gładko z jajkami. Dodajemy resztę składników i miksujemy już mikserem całość. Ciasto wlać do formy na babkę wysmarowaną olejem kokosowym, piec 40-45 minut w 180’C. Po odparowaniu babki (ale nie wystudzeniu) ostrożnie wyciągamy ją z formy (najlepiej sprawdzają się sylikonowe, mamy pewność

Candy Pandas
Marmurkowa babka cytrynowo-czekoladowa 212

też tacy, którzy nie wyobrażają sobie Świąt bez babki marmurkowej. Tradycyjna składa się z warstwy jasnej i kakaowej. Moja ma delikatny cytrynowy twist :) Jest pyszna, puszysta i niezwykle delikatna :) Nie zapomnijcie dodać jej do listy świątecznych wypieków! Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 4 jajka pół łyżeczki(...)Masa będzie dość lejąca.  Piekarnik rozgrzać do 160*C.  Do masy maślanej na zmianę dodawać mąkę i mleko. Mieszać delikatnie szpatułką. Postępować tak, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 3-4 łyżki mleka. Wymieszać. Formę 29 cm x 11 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Na spód wyłożyć ciemną

Chocolate Muffin Blog
Przepis #169 Śniadaniowe muffiny z musli 164

pół. Jedną mieszamy z musli "Słoneczne dni". Do drugiej dodajemy kakao oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład polewą z gorzkiej czekolady lub zajadać bez dodatków.  Smacznego

Health-Fit-Life
Bananowe pancakes, czyli ekspresowe śniadanie na słodko 222

mlekiem, cukrem i olejem. Dodaj do powstałej masy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek. Następnie delikatnie wmieszaj w ciasto banana pokrojonego w plasterki. Rozgrzej patelnię, idealnie sprawdzi się teflonowa, lub taka na której można smażyć bez tłuszczu. Zmniejsz płomień, nakładaj ciasto łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego

greenscarf
Babeczki z fetą i oliwkami 172

pieczenia, wkruszyć do nich ser feta, zalać jajkiem ze śmietaną (po około 2 łyżki), udekorować oliwkami przekrojonymi na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10-15 minut lub do czasu aż wierzch będzie przyrumieniony, a ciasto upieczone. Podawać na ciepło lub na zimno.  -------------------------- *Za'atar to arabska mieszanka przypraw, którą bez problemu

Codzienne Gotowanie
FANTAZJA MAKOWA 225

słoika to tak naprawdę zostaje nam do zrobienia tylko ciasto oraz masa budyniowa, więc bez tragedii 😉 A opłaca się je zrobić bo jest niebiańsko pyszne!  Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa makowa: puszka gotowej masy makowej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek

Kuchnia MagdaLeny
Babka makowa z suszonymi śliwkami na kremówce 269

ostatecznie wypiek się udał. Ciasto jest bardzo delikatne, dlatego przy jego wyjmowaniu z formy należy uważać, aby pozostało w jednym kawałku. Ważne, aby natłuścić dobrze formę, wówczas powinna wyjść bez problemu. Babka nie tylko w swojej strukturze jest delikatna, ale również w smaku. Jest słodka, puszysta a śliwki dobrze się w niej komponują. Składniki: 250 ml śmietany kremówki(...)Dolewamy mleko i ucieramy na gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe 100 g cukru i ubijamy na gładką bezę. Dodajemy ją do ciasta i ostrożnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszone śliwki i delikatnie ze sobą mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną foremki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około

My simple kitchen
Piernik królewski bez miodu 154

Jeden z moich ulubionych przepisów na szybki piernik. Tym razem w wersji bez dodatku miodu. Specjalnie po wyłożeniu ciasta do formy nie wyrównuję jego powierzchni. Wygląda bardzo dostojnie, niemal rustykalnie. Wyrasta podwójnie :-) Gorąco polecam! Czas przygotowywania:  około 20 minut Czas pieczenia:  około 1 h Ilość porcji:  foremka 10/30 cm Składniki: • 2 szklanki mąki pszennej

AniaGotuje.pl
Ciasto chałwowe 173

ponownie na pewno skuszę się na poprawki szczególnie jeśli chodzi o biszkopt resztę pozostawię bez zmian. Krem chałwowy jest bardzo smaczny i zasługuje na dobry biszkopt! Ciasto chałwowe Biszkopt 6 jajek 6 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem chałwowy 20 dag chałwy 20 dag margaryny Kasia 4-5 łyżek cukru pudru

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką 213

Najprostsze ciasto jakie znam, każdy wykona je bez problemu. Wykonanie ciasta – jajka utrzeć z cukrem wanilinowym i cukrem na puszystą masę. Podczas mieszania wlewać olej i po łyżce jogurtu naturalnego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Mąkę z proszkiem dodać do masy jogurtowej i dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki muszą się połączyć tworząc gładkie

Kuchnia Pokoleń