bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:473/1508)

Orzechowiec 209

szybkie, szybko się piecze, nic nie trzeba ucierać, a smakuje... rewelacyjnie Składniki: Ciasto miodowe 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru brązowego pół szklanki oleju kostka margaryny 5 jajek 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki miodu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej Masa 1 litr mleka 2 budynie bez cukru 1 kostka masła(...)łyżki masła 150 g - 200 g orzechów włoskich 4 łyżki miodu Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i wyrobić ręką na jednolitą masę. Ciasto jest dość rzadkie i takie ma być. Podzielić na 2 części. Blaszkę 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 1/2 ciasta, rozsmarować na blaszce, można pomóc sobie łopatką maczaną w gorącej

kgwjanczewo
ciasto z kremem i truskawkami :) 248

galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)truskawkowa BISZKOPT Białka ubijamy na  pianę,dodajemy cukier-miksujemy,potem żółtka-miksujemy.Przesiewamy mąkę i proszek-miksujemy krótko na najniższych obrotach. Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia-dno. Pieczemy około 20-25 min do suchego patyczka. studzimy KREM 2 szkl mleka wlewamy do garnka-gotujemy. 0,5 szkl mleka miksujemy z budyniem,mąkami,cukrem,żółtkami-wylewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Łosoś z porami w cieście francuskim 315

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z galaretką i kremem wiśniowo - kokosowym. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek. 133

Ciasto z galaretką i kremem wiśniowym Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła kokosowego 4

nietadieta
Jak upiec idealną bezę Pavlovą 177

mojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc

moj przepis na
7 up - tarta z włoską bezą 160

formę do tarty(25 cm), wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia. Wysypać na nie fasolę, aby ciasto nie urosło znacznie. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Po 15 minutach, usunąć papier i piec 15 - 20 minut.    W misce(nie plastikowej) roztrzepać jajka, żółtka i cukier.. Dodać przestudzone masło, skórkę(...)Ubić białka, jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypać cukier (40g) po łyżeczce, cały czas miksując. Cukrowy syrop powoli, cienką strużką wlewać do ubijanych białek (na dużych obrotach), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut. Beza powinna wyglądać na sztywną i pięknie błyszczeć. Na kruche ciasto wyłożyć delikatnie budyń i go rozsmarować. Bezę przed wyłożeniem zapiekłam

ChilliJemy
Pleśniak 278

cudowną słodką bezą na górze. Tak naprawdę każdy ma na niego własny patent. Jedno jest pewno jak szybko się go robi tak szybko znika:) SKŁADNIKI :200 g masła5 jajek (białka osobno będą ubite)3 szklanki mąki krupczatki (można dodać zwykła mąkę pszenną )1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru (jeżeli lubimy, aby ciasto kruche było słodsze

Basia w kuchni
Piernik bez jajek ,na miodzie 242

Dzisiaj u mnie pyszny i aromatyczny piernik, który śmiało można zrobić kilka dni przed Świętami! Robimy go szybko i łatwo. Jest bez jajek i proszku do pieczenia. Ponadto jeśli nie masz miksera, dasz sobie radę, wystarczy zwykła trzepaczka. Pomysł na piernik zaczerpnęłam z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej.  Niewiele składników ,ale efekt jest niezwykle aromatyczny i...pachnie(...)połączenia się składników. Na samym końcu wmieszać żurawinę i śliwki. Piekarnik rozgrzać ( góra i dół ) do 180 stopni. Keksówkę wysmarować masłem lub olejem kokosowym, posypać mąką. Wylać ciasto, wyrównać i piec do suchego patyczka około 50-60 minut. Upieczone zostawić na chwilkę w formie, aby lekko ostygło. Następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do calkowitego ostygnięcia. Międzyczasie rozpuścić w kąpieli

Z Kuchni Do Kuchni
Przekąski imprezowe dla wybrednych 398

około 1 godzinę (tego czasu nie należy traktować zbyt dosłownie/czasami ciasto rośnie dłużej - wtedy wydłużamy czas oczekiwania, a czasami krócej - wtedy skracamy). Na samym początku przygotować ślimaczki.  Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą część rozwałkować formułując prostokąt. Przygotowane ciasto posmarować Ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot. Następnie wyłożyć farsz z kiszonej kapusty (uwaga: wcześniej należy wyjąć(...)wierzch posypać startym serem. Na sam koniec zrolować ciasto i pokroić je w grubsze paski. Przygotowane ślimaczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, jeden obok drugiego. Wstawić do piekarnika i piec około 15-18 minut w 200 ºC   , aż do wyrośnięcia ciasta i lekkiego zarumienienia. W międzyczasie przygotować paluszki: drugą część ciasta podzielić na 2 części. Pierwszą część cienko rozwałkować. Posmarować

Ugotować
Ciasto snikers 265

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na tą część ciasta równomiernie rozłożyć całą polewę orzechowo – miodową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy. Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci   placek (bez polewy) w tej samej temperaturze(...)pogotować chwilę do momentu aż zgęstnieje energicznie mieszając. Po ugotowaniu wystudzić. Na jedną część placka ( bez polewy) rozłożyć równomiernie wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem ( bez polewy) i rozsmarować na nim równomiernie masę kajmakową. Masę kajmakowa przykryć ostatnim plackiem z plewą orzechowo miodową. Ciasto wstawić na noc do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Dyniowe ciasto z orzechami 279

Aromatyczne, korzenne ciasto z dyni z orzechami - spróbujcie - jest pyszne :)SKŁADNIKI1/2 kg dyni bez pestek i skórki  (lub 1 szklanka gotowego puree z dyni)         2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru (może być brązowy)2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu1 czubata łyżeczka przyprawy korzennej3 jajka 2/3 szklanki(...)cukier, przyprawy, proszek i sól.Olej miksujemy z jajkami i dodajemy zimny mus dyniowy.Łączymy suche składniki z mokrymii dodajemy orzechy.  Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 45 minut. Pyszne ciasto z dynią gotowe :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Strzępiec - pleśniak 245

papierem do pieczenia. Połówkę ciasta rozwałkować na spodzie (można też spód blaszki po prostu wylepić odrywanym po kawałku ciastem ) Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 - 15 minut. Podpiec.  Kiedy spód ciasta się podpieka, pozostałą część przygotować następująco: do większej części (3/4 połówki) dodać kakao. Oba kawałki ciasta, z kakao i bez niego, wstawić(...)śliwkowe u mnie marmolada jabłkowa i kawałki jabłek, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciemne ciasto, na to wyłożyć pianę z 5 białek ubitą na sztywno z 1/2 szklanką cukru i cukrem waniliowym, na pianę zetrzeć na tarce kawałeczek jasnego ciasta. Wstawić do piekarnika. Piec w temp. 180 - 190 stopni ok. 50 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wegański sernik królewski 284

się udać Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche czekoladowe ciasto: 200 g pszennej mąki 2 czubate łyżki kakao 150 g oleju kokosowego (najlepiej rafinowany, czyli ten bez zapachu kokosa) szczypta soli około 80 g cukru pudru lub bardzo drobnego cukru plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa „serowa” 500 g suchej białej fasoli „Piękny(...)wiśnie z kompotu) Przygotowanie: Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać olej kokosowy (w temperaturze pokojowej, żeby nie był płynny) i wyrabiać między palcami, do momentu aż ciasto zacznie przypominać gliniastą kruszonkę. Połową ciasta wylepić dno formy do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w temp. 180 przez około 15 minut. Wszystkie składniki na masę

greenscarf
Bomboloni – włoskie pączki z pieca 1046

Nigdy nie byłam ekspertem od smażenia pączków, dlatego w tym roku postanowiłam je upiec. Dobrze zrobiłam! Są lekkie, pyszne i można się zajadać bez większych

Wiszniówka
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI ZIEMNIACZANE ORKISZOWE LUB PSZENNE 263

bardzo duże... Bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy na ok.40 minut, w dość ciepłe miejsce, aż zdecydowanie zwiększą swą objętość.  Wyrośnięte bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.16-18 minut na programie góra-dół, bez termoob iegu. Pod koniec można włączyć termoobieg (na ostatnie 2-3 minuty).  Bułki wyjmujemy(...)suchych drożdży instant - 1,5 łyżeczki soli Postępujemy tak samo jak w wersji orkiszowej. Z pominięciem zaczynu, po prostu suche drożdże dodajemy do pozostałych składników i od razu wyrabiamy ciasto. Pieczemy tak samo. Smacznego

Smaczne Zdrowe