bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:470/1508)

Babka marmurkowa majonezowa 154

Wielkanoc bez babki? Kiedyś tak, bo takiej tradycji u nas nie było, ale od kilku już lat obowiązkowo piekę. Uwielbiam

Kolorowy Przepisownik
Kremówka toffi 457

Kremówka toffi miała być ciastem szybkim, łatwym i przyjemnym. Nie do końca się takim okazała, chociaż smakowo wyszła rewelacyjnie. Ciasto francuskie piekłam na dwa razy więc

Relaxtime
Anielski puch - ciasto na białkach 203

Ciasto jest mięciutkie i delikatne jak puszek. Sekretem jest długie ubijanie białek i cukru, gdyż w cieście nie ma proszku do pieczenia. Smak wzbogaca lekki

Mania Wypiekania
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 210

się w ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony  Danusi . U mnie inne owoce i małe zmiany. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 1 budyń śmietankowy bez cukru ( 40 g) 1 szklanka  drobnego cukru   4  jajka szklanka oleju rzepakowego 350 g  jogurtu naturalnego  gęstego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 kg śliwek(...)Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i jogurt i delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników . Śliwki układamy na cieście i dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 min Ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Pieczeń Rzymska z Pieczarkami 207

Danie to smakuje wyśmienicie, nieważne czy jest podane na ciepło czy na zimno.       Może być daniem głównym obiadu lub dodatkiem  do śniadania

IzaGotuje
Tarta z granatem 244

Na niedzielny deser proponuję Wam dzisiaj śmietankową tartę z granatem na spodzie z ciasteczek zbożowych. Możecie ją zrobić w dwóch wariantach: bez pieczenia, spód

Ciastkozercy
Cynamonowy sernik na zimno z prażonymi jabłkami 299

Jako wielka fanka cynamonowych słodkości i białego sera nie mogłam powstrzymać się przed zrobieniem powyższego sernika. Na zimno,bez pieczenia - na kruchym spodzie z

Kuchnia Ellie
Kugelis - Litewska babka ziemniaczana. 490

 Trudno jest mi wyobrazić Litewską kuchnię bez kugelisa (wym. kugielis) lub po prostu babki ziemniaczanej. U nas taką babkę najczęściej piecze się w piecu

Kuchnia Łukasza
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 277

jedno: pyszne, kruche ciasto, z dodatkiem kwaskowego dżemu, owoców i słodkiej, chrupiącej pianki bezowej ... Uwielbiam je za smak, prostotę, i za to, że przywołuje wspomnienia odległych lat i domu rodzinnego... Składniki:  (foremka 21cm x 30cx) 500g mąki pszennej 250g margaryny 1 ¼ szklanki cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej(...)budyń czerwony bez cukru (malinowy, wiśniowy, truskawkowy lub poziomkowy) 1 łyżka kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, żółtek, 1/4 szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części

Walijskie Pichcenie
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach, bez wyrabiania 220

chleb robiony jest na drożdżach. Nie robisz też rozczynu, bo używamy w przepisie suchych drożdży a chlebek rośnie w czasie naszego snu. Kolejny plus to brak wyrabiania ciasta. Normalnie ciasto chlebowe należy dobrych kilkanaście minut wyrabiać. Tutaj tego nie robimy, więc możemy powiedzieć, że to przepis na chleb na leniwych początkujących Mieszamy składniki łyżką a potem zagniatamy ręką do kształtu(...)czasie temperaturę zmniejszamy do 200 stopni i pieczemy jeszcze 40 min. Dodatkowe informacje Przypominam o naparowaniu piekarnika przed wstawieniem chleba za pomocą spryskiwacza lub blaszki z wodą. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/najprostszy-chleb-pszenny-drozdzach/ BosowKuchni   Artykuł Najprostszy chleb pszenny na drożdżach, bez wyrabiania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
RYŻOWE PANCAKES NA MIODZIE 177

bez grama tłuszczu na patelni beztłuszczowej. Placuszki nie należą do słodkich, wiec spokojnie można podawać je ze słodkimi dodatkami - u mnie odrobina dżemu z czerwonych owoców oraz świeże maliny.  Składniki: 1,5 szklanki mąki z ryżu brązowego 2 jajka 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)misce mieszamy mąkę z ryżu brązowego z proszkiem do pieczenia i solą.  W drugiej misce miksujemy jajka z jogurtem greckim, a następnie dodajemy miód i olej. Mieszamy do połączenia składników. Składniki suche dodajemy do składników mokrych i miksujemy około 2 min., aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do beztłuszczowego smażenia i wykładamy ciasto łyżką. Smażymy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto marchewkowo cukiniowe z pistacjami 228

jeśli macie ochotę na same marchewkowe to skorzystajcie z przepisu na ciasto marchewkowe z orzechami pekan. Ciasto marchewkowo cukiniowe Składniki: foremka z kominkiem o pojemności 1,5l 300 g pszennej mąki 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody spożywczej ½ łyżeczki soli 125 ml stopionego masła 3 jajka, medium 100 ml syropu klonowego(...)oczkach cukinię. Wymieszaj. Do drugiej miski przesiej mąkę z proszkiem, sodą i przyprawami. Wymieszaj mokre składniki z suchymi i wyłóż do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45-50 minut lub do suchego patyczka. Przygotuj krem. Zmiksuj twaróg z cukrem i masłem. Polej sosem ostygnięte ciasto i oprósz grubo pokrojonymi pistacjami. Sos można

codojedzenia
Bezglutenowa szarlotka z ananasem na półkruchym cieście 204

zagnieść całość. Ciasto, które wyjdzie będzie dosyć luźne . Należy je wstawić do lodówki na jakieś 1/2 godziny. Po tym czasie ciasto należy wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Blacha średniej wielkości. Ciasta nie da się rozwałkować ale można je spokojnie wygnieść ręką. Ciasto wstawić na maks 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu. Składniki na jabłka

Ze smakiem bez glutenu
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 209

pomysł ulepszenia mojego ciasta marchewkowego i udekorowaniu. Tort zdał egzamin! Możecie też taki przygotować bez żadnej okazji, a na spotkanie z bliskimi jest idealny.   Składniki: 300 g startej marchewki 3 jajka 150 g roztopionego masła 250 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu odrobina gałki(...)serka mascarpone 100 g cukru sok z 1 cytryny skórka z cytryny do dekoracji: orzechy, suszone śliwki i mięta Wszystkie produkty znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasto dobrze ze sobą mieszamy i przerzucamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy średnica 24 cm ( ja użyłam 26 cm dlatego ciasto jest trochę niższe). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez

Niezły Młynek
RAZOWA SZARLOTKA Z MIĘTĄ 215

ciasta, więc co by pokuta była lżejsza, placek zrobiłam bez cukru z mąki razowej. Jedyną słodyczą są bardzo dojrzałe jabłka i odrobina cukru pudru na wierzchu. Polecam :-)   Składniki:   2,5 szklanki mąki razowej 1 kostka masła roślinnego  2 jajka  2/4 szklanki jogurtu naturalnego  5 jabłek  garść posiekanej mięty  łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli cukier puder Sposób przyrządzenia:   Mąkę połączyć z miękkim masłem, dodać jajka, jogurt, sól. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki  na godzinę.  Jabłka obrać ze skorki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dusić chwilę w rondelku pod przykryciem.  Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować, ułożyć jedną część na wysmarowanej blaszce, na to wyłożyć

pieprzny smaczek
Ciasto kubuś 273

Ciasto bardzo proste do przygotowania i w smaku bardzo dobre. Można zrobić masę kubusiową z ulubionego smaku Kubusia, ja zrobiłam Kubusia o smaku banan, jabłko, brzoskwinia. Składniki: biszkopt: 3 jajka, 100 g cukru, 80 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko(...)kakaowych. Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa: 3/4 Kubusia gotujemy

Aga w kuchni