bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:461/1508)

Pieczony omlet szarlotkowy 165

Omlety to u mnie stali bywalcy. Najbardziej lubię je w wersji pieczonej, bo to w sumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na

Healthy food explorer
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 338

To jedno z prostszych i szybszych do wykonania ciast. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie

Dieta bez mleka
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 250

  To świetne ciasto na rodzinne imprezy, do popołudniowej kawki ale również na drugie śniadanie do pracy, szkoły... Rzadko piekę ciasta ucierane, to skusiło mnie wyglądem

Smaczne Zdrowe
Rafaello w malinowej otulinie 151

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko(...)Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami  Odkładamy nasze Rafaello do lodówki. Ja zostawiłam je tam prawie 20 godzin, wtedy mamy 100% pewność ze całość nam idealnie stężeje. Do ciasta Rafaello można również dodawać migdały :) Smacznego

ClauditteMissCooking
Kominki francuskie ;) 210

przykrywki. Żeby nie marnować ciasta, skrawki które pozostaną z wycinania, możemy posklejać ze sobą i ponownie wyciąć kółko. Kółka na blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem, następnie na każde układamy kółka z wyciętą dziurką (2 kółka z dziurką na 1 bez), smarując z każdej strony jajkiem. Małe kółeczka układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Czerwona Porzeczka
Zakwas na chleb - krok po kroku 185

Zakwas rośnie bardzo mocno, zapach ma kwaśny, intensywny. Dokarmiamy jak poprzednio i już 5 dnia możemy nawet piec chleb. Jeśli wydaje się, że zakwas jednak jest za słaby, bo np. mało wyrastał i miał mało bąbelków, do ciasta chlebowego można asekuracyjnie dodać odrobinę drożdży (kulka wielkości groszku wystarczy). Pamiętajcie, by gotowy zakwas przechowywać w lodówce i dokarmiać raz w tygodniu(...)ciepłe miejsce na ok 12h, a następnie część wykorzystujemy do ciasta chlebowego, a resztę przechowujemy w lodówce. Ja swój zakwas po ostatnim dokarmieniu i wyrastaniu schowałam do lodówki na 3 dni, gdyż nie miałam czasu na pieczenie. Dzień przed pieczeniem wyjęłam z lodówki, dokarmiłam (już bez wyrzucania połowy) i następnego dnia piekłam. Zakwas był silny, próbował nawet

Obiad gotowy
Pierogi z mięsem z rosołu 200

rosołu.       Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Składniki na farsz: - ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu (dałam mięso z 1 uda indyka, udek drobiowych i dołożyłam pieczone – wszystko bez skóry) - 3 marchewki z rosołu i kawałek selera(...)wyboru): - natka pietruszki - przesmażony boczek z cebulką - ugotowany rosół Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, miękkie masło – siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło”. W międzyczasie szykujemy farsz. Na patelni

mojewypiekiinietylko
Sernik agrestowy z czarną porzeczką 237

SKŁADNIKI: 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 1 łyżka aromatu waniliowego 1 łyżka stewii

ClauditteMissCooking
sernik 156

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru pół szklanki oleju 2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
Ciasteczka owsiane białkowe 244

Przygotowałam ciasteczka, bardzo zdrowe ciasteczka, z płatkami owsianym, żurawiną, bez cukru, z miodem. Wybierałam się do mojego syna więc musiałam się szybko uwinąć z pieczeniem tym ciasteczek. Wyszły idealne, takie biszkoptowe. Polecam te błyskawiczne owsiane ciasteczka są delikatne, lekkie i puszyste, prawie jak biszkopciki, a najważniejsze, że są smaczne. Polecam również moje przepisy na: Ciasteczka owsiane z żurawiną(...)pieczenia cukier puder Białka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. W rondelu rozpuszczamy masło z miodem, studzimy. Do misy robota wsypujemy sypkie składniki: płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy. Wlewamy rozpuszczony miód z masłem, miksujemy, dodajemy ubite białka i posiekaną żurawinę, mieszamy całość, najlepiej silikonową łyżką. Na papier do pieczenia przekładamy łyżką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto bananowe z czekoladą 178

skórką) 4 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: Keksówkę o wymiarach 9x27 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia. Sodę rozprowadziłam w mleku. Banany umyłam, obrałam i rozgniotłam widelcem. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 160*C z termo obiegiem (180*C bez termo obiegu). Miękkie masło utarłam z cukrem, nie przerywając miksowania dodałam po kolei(...)jajka i olejek pomarańczowy. Nadal miksując dodałam partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, banany i mleko z sodą. Do wyrobionego ciasta dodałam kropelki czekoladowe i wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam do przygotowanej keksówki i wstawiłam ją do piekarnika. Piekłam 50 minut. Wystudziłam na kratce kuchennej

Kuchenne zapiski Edyty
Jak podnieść na duchu zaospowane dzieci, czyli drożdżowe rogaliki 231

czymkolwiek, byle gęstym - inaczej nadzienie wypłynie podczas pieczenia. Na początku chciałam je jeszcze polukrować, ale bez tego smakują idealnie - a ja nie lubię, jak jest zbyt słodko. Polecam je Wam serdecznie - w pracy zrobiły furorę, dzieciakom mam nadzieję też zasmakują.Drożdżowe rogaliki z powidłami śliwkowymiSkładniki:(na 24 sztuki)ciasto:500 g mąki pszennej11 g suszonych drożdży120 g cukru2(...)cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową i solą. Wlać mleko, wbić żółtka, zagnieść.Masło rozpuścić i ostudzić, wlać do ciasta, wyrobić. Ciasto powinno być gładkie, może być nieco lepkie.Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na trzy równe części. Pierwszą rozwałkować na koło o średnicy około

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Moskole – placki z gotowanych ziemniaków 472

Moskole to podhalańskie placki ziemniaczane, pierwotnie pieczone na blasze pieca kuchennego. Ich odmian jest naprawdę wiele – od czysto mącznych z dodatkiem sody czy drożdży, do takich z samymi ziemniakami. Spotkacie przepisy z dodatkiem jajka, kwaśnego mleka, albo bez tych składników. Można je upiec w piekarniku czy na suchej patelni. Podaję przepis, który mi osobiście najlepiej smakuje. Placki z gotowanych(...)Zagniatamy odchodzące od ręki ciasto (w trakcie zagniatania można dosypać mąkę, jeśli ciasto zbytnio będzie się lepić). Ciasto formujemy w wałek, z którego odkrawamy plastry grubości około 1,5 cm. Rękami można jeszcze ukształtować pożądany owalny kształt. Placki pieczemy z obu stron na rozgrzanej patelni (ja smażyłam na oleju, ale można to zrobić również bez dodatku tłuszczu) na małym

e-PrzepisyKulinarne
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 189

zaprotestował. Protest został rozpatrzony, ciasto znajdzie się wśród innych słodkich gwiazd wieczoru. Skoro ja je będę piekła, to może i Wy skorzystacie z przepisu? Warto, bo jest banalny w przygotowaniu, ale smakuje znakomicie. Składniki: • 2 małe jajka • 2 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 szklanki mleka • 1 szklanki oleju • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia • 1 czubata łyżeczka sody(...)składniki: mleko, olej. Powidła przetrzeć przez sitko, aby były bez pestek i grudek. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika. 2. Wszystkie składniki (oprócz powideł) włożyć do jednej misy. Zmiksować na gładką masę, aż się połączą, a cukry rozpuszczą. 3. Do tak przygotowanego ciasta włożyć powidła śliwkowe. 4. Ciasto ucierać jeszcze przez

W mojej kuchni
Ciasto gryczane ze śliwkami 167

mrożone, waga już bez pestek) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i oprószyć mąką. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Jeżeli korzystacie z mrożonych, to odsączyć z soku (sok wykorzystać do ciasta). Do miski wsypać cukier

Passions hobbies life