bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:459/1508)

Słoneczna tarta z kremem waniliowym i brzoskwiniami/ Cukiernia Lidla 183

tarty (średnica 26 cm), ciasto nakłuwamy widelcem. Na tak przygotowaną formę z ciastem wykładamy pognieciony papier do pieczenia, a następnie obciążamy go grochem, fasolą albo obciążnikami do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170°C w piekarniku z termoobiegiem (180°C w piekarniku bez termo obiegu) przez około 20 minut. Po upływie 20 minut zdejmujemy papier z obciążeniem

upichcona
Ciasto z roszponką 117

cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sodę, mąkę i roszponkę zmiksowaną z orzechami, marcepanem . Wszystko razem miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem (u mnie taka o średnicy 10cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Podajemy z ulubionym kremem, bezami lub bakaliami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Drożdżowa babka zaparzana 155

mąkę i dodajemy rozpuszczone masło. Pod koniec, dodać rodzinki i dokładnie je wmieszać w ciasto. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i  wysypanej mąką/bułka tartą formy i odstawić na 30 minut. W tym czasie, rozgrzać piekarnik do 180C bez termoobiegu. Piec 40 minut, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu można babkę obsypać cukrem pudrem, lukrować czy polać

CookYourself
Szarlotka bez pieczenia + film 619

Smakowity i orzeźwiający jabłecznik bez pieczenia, świetnie sprawdza się w upalne dni. Wystarczy odrobinę chęci, kilka prostych składników oraz jabłka i możemy rozkoszować się jego wybornym smakiem. Zamiast bitej śmietany, ciasto możemy podać z lodami waniliowymi. składniki na tortownicę 23 cm 1,5 szklanki bułki tartej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 10- 12 średnich jabłek ( najlepiej

Smakowite Dania
Francuska przystawka z buraczkami i śledzikiem 191

kwadratów wyciąć tzw. okienko, czyli mniejszy kwadrat o wymiarach ok 4x4 cm. Brzegi połowy kwadratów bez okienka posmarować żółtkiem rozmieszanym z wodą i na takie kwadraty przyłożyć kwadraty z okienkami, nie należy jednak przyciskać, bo nam ciasto nie wyrośnie. Ciastka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok. 20 minut aż nabiorą złotego koloru. Wycięte okienka czyli

Jadło i czytadło
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 352

pieprz czarny, ziele prowansalskie, gałka muszkatołowa Przygotowanie   1. Ciasto kruche. Mąkę, sól i zimne masło (pokrojone w mniejsze kawałki) wrzucić do miski. Masło z mąką rozcierać palcami aż powstanie masa przypominająca bułkę tartą. Do ciasta dodać rozbełtane żółtko oraz zimną wodę. Całość szybko zagnieść, tylko do połączenia składników. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki(...)ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm (można chwilę odczekać gdyby ciasto było zbyt twarde), wyłożyć dokładnie formę i boki tarty ciastem (jeśli zostanie nam ciasto możemy zrobić kratkę na wierzchu tarty). Surowe ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. W tym czasie nastawić piekarnik na 180 st. Gdy piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę 180 stopni, ciasto wyjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
JABŁKOWE RÓŻE Z CIASTA FRANCUSKIEGO 106

skórką wystawała około 1 cm za ciasto, całość oprószyć cynamonem i kardamonem. Koniec każdego paska, pozostawić bez jabłka, aby łatwiej było każdą różyczkę skleić. Każdy pasek zwinąć w różyczkę, dobrze sklejając ciasto na końcu. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wystygnięciu różyczki posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Ciasto marchewkowe z chili 233

proszkiem i sodą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest upieczone dobrze. Patyczek powinien być lekko wilgotny, ale bez drobinek lepkiego ciasta.Przed pokrojeniem ciasto powinno wystygnąć, żeby nie było efektu lekkiego zakalca ;)Do dekoracji:1/2 czekolady

Codzienna kuchnia niecodzienna
Piróg biłgorajski 143

ugotowaną kaszę, pokruszony ser biały, jajka,śmietanę, przyprawy. Wyrobić ręką, zawinąć w ciasto drożdżowe (przepis na ciasto drożdżowe -patrz: http://aniolywkuchni.blogspot.com/2013/11/paszteciki-krucho-drozdzowe-z-farszem-z.html. Włożyć do wysmarowanej formy keksowej i piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno

Anioły w kuchni
Mini Pavlova 187

Uwielbiam bezy, dlatego nie mogłam oprzeć się przed zrobieniem najsłynniejszej jej wersji, czyli tortu Pavlovej. Deser piekłam kilkakrotnie, raz w wersji normalnej, raz w wersji mini

Mania Gotowania
CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z KASZY JAGLANEJ, WERSJA II 251

Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekę ok.45 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Masa jest dość luźna, bardziej niż w wersji pierwszej dlatego po 20 minutach pieczenia wyjmuję blachę z piekarnika i wtedy jeszcze raz nacinam podpieczone ciasto, tak by utworzyły się  oddzielne kawałki. Blaszka wraca do piekarnika i dopieka się jeszcze

Smaczne Zdrowe
Mazurek z kajmakiem i bakaliami zanurzonymi w miodzie grycznym 267

Uwaga! Spód bardzo się kruszy i ciężko wyjąć go z fantazyjnej w kształcie blaszki ;) Najlepiej piec na zwykłej, płaskiej kwadratowej, wtedy spokojnie można upieczone ciasto zsunąć na paterę.  Moje nadzienie do mazurka:  - 300 g masy kajmakowej - 100 g orzechów włoskich bez łupiny - 100g migdałów- 2 duże suszone figi - dwie duże łyżki miodu gryczanego - kilka kwiatków śliwki mirabelki

Sajkofanka smaku
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 245

pomarańczy wycisnąć sok. Jajka wymieszać z cukrem , ale nie ubijać . Dodać pozostałe składniki i połączyć bez długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem

Malinowa Kawiarenka
Drożdżowe paluchy Grissini 205

wody zaczyn. Odstawić na pół godziny. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Wyrobić ciasto bez podsypywania już mąki. Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Z ciasta odrywać małe kawałki i wałkować ręką paluchy długości blaszki w której będziemy je piekli. Układamy na papierze do pieczenia. Smarujemy żółtkiem o obsypujemy sezamem bądź czarnuszką. Można posolić. Piec około 15 minut

Magiczne Życie Marty
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 289

Zaparzam aromatyczną herbatę. Zamyślam się. Kontempluję. Analizuję. I częstuję lekkim, kremowym sernikiem. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA.  na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek

W kuchni Karmel-itki