bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1107/1508)

Tarta ze szparagami, kurczakiem i porem 242

Piękny, długi weekend minął zostawiając w głowach dymny zapach węgli i brykietów, żarzących się pod grillowanymi, majówkowymi pysznościami. Ale wciąż Maj! I wciąż ciepły, słoneczny, pachnący mieszanką bzów z konwaliami...i cały czas pełen zielonych i smukłych szparagów :) Z okazji krótkiego sezonu na te warzywka w kolorze nadziei pędzę szybko podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę pełną zieloności(...)padano/ parmezanu Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. 4. Ponakłówaj obficie ciasto widelcem i piecz 10min. w 180*C. Farsz: 1. Pora umyj i pokrój w talarki. 2. Pierś

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Domowe croissanty z malinową nutą 202

Mlekovita Wydojone bez laktozy 3,2% 1 dzień – wieczór Składniki na zaczyn mieszamy ze sobą i odstawiamy przykryte folią, w ciepłe miejsce. 2 dzień – od rana 1. 25 g masła roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej drożdże, sól, cukier, mleko, zaczyn z dnia poprzedniego i roztopione masło. Porządnie wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką(...)masła i miksujemy je na gładko. 3. Z masła formujemy kwadrat o wymiarach około 17×17 cm. Odstawiamy do lodówki. 4. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. 5. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na kwadrat około 30×30 cm. Na środku kładziemy porządnie schłodzone masło. Składamy jak kopertę, by masło schować w środku. 6. Delikatnie

Mienta blog
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 251

Pyszne ciacho,kolejne z serii "bez pieczenia",którą uwielbiam,robi się ją szybko i fajnie a smakuje wyśmienicie.Budyniowa masa,wiórki kokosowe i biała czekolada,dżem malinowy....mniam,gorąco polecam Przepis ze strony "Zjem to!"-bardzo dziękuję Składniki: 375 g miękkiego masła 250 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu(...)Formę (30x25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić

Swojskie jedzonko
Ciasteczka zbożowe z czarnuszką (bez cukru, laktozy, wegańskie) 222

Te ciasteczka zdecydowanie za długo czekały na swój moment 😉 Kiedy miałyśmy okazję spróbować ciasteczek zbożowych z czarnuszką z Biedronki, ogarnęła nas ochota na wykonanie ich samodzielnie

Candy Pandas
Tofurnik z mango na owsianym spodzie (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 168

Kolejna nasza odsłona konkursowego przepisu! Tym razem padło na tofurnik od Martyny z bloga Jedz Rośliny  :) Szczególnie cieszymy się, że wypróbowałyśmy tą propozycję, bo w

Candy Pandas
Piernik z powidłami 275

Piernik z powidłami był na moim świątecznym stole jednym z ciast, po które najczęściej wszyscy sięgali. Stwierdziliśmy nawet, że struktura i smak tego piernika przypomina smak dostępnych w sklepie pierniczków w czekoladzie z marmoladą. Smak piernika kojarzy się zazwyczaj ze świętami, ale ja czasami robię go też po nich, szczególnie w szare i chłodne dni. Tak się składa(...)cukru 4 jajka 100 g miodu 20 g przyprawy do piernika bez mąki 1 łyżeczka cynamonu mielone nasionka z jednego ziarna kardamonu 60 g mąki żytniej pełnoziarnistej 80 g mąki pszennej typ 450 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka kakao szczypta soli polewa: 1 czekolada z co najmniej

Kuchcik gotuje
Ekspresowe włoskie pączki z ricottą czyli baci do ricotta 241

Idealne dla zapracowanych! Pączki robi się dosłownie chwilkę - nie mają drożdży więc nie trzeba czekać aż  wyrosną! Połączenie składników i smażenie. Z tej porcji otrzymamy

Mania Wypiekania
Rogale z białym makiem-świętomarcińskie 226

zlepiamy brzegi do siebie i wałkujemy znów prostokąt, bez mąki do podsypywania, ciasto po schłodzeniu jest dość elastyczne i naprawdę nie ma takiej potrzeby. Po tej czynności ciasto wędruje znów do lodówki na około 45 minut , proces wałkowania i składania powtarzamy tak co najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny(...)jednocześnie dająca lekko rozprowadzić się na cieście-jej gęstość możemy regulować poprzez dodanie śmietanki lub mielonych migdałów. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałujemy na prostokąt o średnich wymiarach 60/30 cm –przyznam szczerze że nie mierzyłam z linijką w ręku ważne żeby ciasto miało około ½ cm grubości i był to długi prostokąt

Wanilia i Kardamon
Chleb na owsiance 178

mleko. Do miksera z hakiem do ciasta drożdżowego lub maszyny do chleba dodajemy naszą owsiankę i wsypujemy mąkę wymieszaną z drożdżami. Wyrabiamy przez ok. 15-20 min. Ciasto po wyrobieniu pozostanie bardzo lepkie i klejące. Zostawiamy do pierwszego rośnięcia do podwojenia objętości na ok. 1 godz. Smarujemy masłem i wysypujemy otrębami nasze foremki. Ciasto lekko spłaszczamy zwilżonymi dłońmi i wykładamy(...)dłońmi wyrównujemy powierzchnię ciasta w foremkach i posypujemy mieszanką sezamu i płatków. Teraz suchymi już dłońmi lekko przyklepujemy posypkę, żeby się dobrze trzymała. Odstawiamy foremki przykryte folią do drugiego rośnięcia, aż ich objętość zwiększy się o ok. 70-75%, zajmuje to zwykle 20-30 min. Wsuwamy chlebki do zimnego piekarnika, który nastawiamy na temperaturę 200ºC i pieczemy przez

Magiczne Życie Marty
Muffinki czekoladowe z gruszką 290

I kolejny raz gotowałam, a raczej piekłam z Karoliną. Odkryłam, że to świetny sposób na wspólne spędzanie czasu, którego mi wiecznie brakuje. Mam frajdę z takiego

Kulinarne Inspiracje
Drożdżowa szarlotka z budyniem 187

I dzisiaj znów drożdżowo, choć nie do końca. Ciasto to przypadło mi do gustu i to nawet bardzo. Uwielbiam ciasta drożdżowe, i już nie raz się

Moje pyszne gotowanie
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 398

bardzo dawna chciałam upiec tarte. Podczas wczorajszych zakupów udało mi się nabyć formę, więc już dziś mogłam ją wykorzystać. Próbowałam znaleźć ciekawy przepis w Internecie – jednak bez skutku. Jakoś nic mnie nie zadowalało. Postanowiłam wymyślić coś sama. Początkowo tarta miała być z samym kurczakiem i pieczarkami. Ostatecznie dodałam, do niej jeszcze pora i nie żałuję, bo danie wyszło bardzo(...)pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% Farsz: Pół filetu z kurczaka – mój miał jakieś 27 dag 1 duży por (biała część jest nam potrzebna) 20 dag pieczarekcebula Sól pieprz 200-250ml śmietany – ja dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól do smaku, proszek do pieczenia   Zagnieść ciasto

Fabryka pomysłów
Tarta z dynią i kozim serem 213

Kocham dynię za to, że praktycznie można z jej dodatkiem przygotować wszystko i to na słodko i na wytrawnie :)! Możecie poszukać inspiracji na potrawy z dyni

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka pieguski bezglutenowe z czekoladą. 391

Zastanawiałam się, czy jest możliwa zdrowsza wersja kultowych piegusków , ciasteczek z czekoladą?   Udało się! Bezglutenowa mąka kokosowa ( dostępna tutaj ) i świeży olej kokosowy ( ten jest

IzaGotuje
Bezy Małe 222

Na prośbę wydawnictwa DeAgostini zrobiłam bezy. Bezy z przepisu z ich gazety Domowe Słodkości z numeru drugiego. Przepis jak najbardziej jest w porządku. Jak widać wyszły

Blondynka Gotuje
Ciasto sezamowe z komosy ryżowej i proteinami ryżowymi (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 181

Był już tofurnik, jagielnik i ryżownik.... przyszedł czas na... komosownik? 😃 W każdym bądź razie jest to ciasto z komosy ryżowej z sezamowym pazurem, ponieważ quinoa 

Candy Pandas