mąki pszennej 100-150 g cukru 50 g kakao lub karobu 200 ml mleka roślinnego (sojowe do ciast jest najlepsze) 100 g oleju roślinnego (około 120 ml) 1 dojrzały banan czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej kopiasta łyżka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru 2 średnie jabłka pół kg dyni (waga po obraniu ze skórki i bez wnętrzności) Przygotowanie(...)czasu. Przełóż całość do miski. Suche składniki na ciasto czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, resztę cynamonu i imbiru przesiej do dużej miski. Pozostałe składniki, czyli: olej, banana i resztę cukru zblenduj na jednolitą masę. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj dużą łyżką do połączenia się składników (nie dłużej). Na samym końcu dodaj dynię i jabłka i delikatnie
greenscarftaki koktajl doskonale gasi pragnienie w upalne dni SKŁADNIKI 1 banan, 3/4 szkl. jogurtu naturalnego, garść malin WYKONANIE W blenderze rozdrabniamy banana z malinami, dodajemy jogurt, chłodzimy w lodówce przez
słodki bratekSKŁADNIKI: 1 jogurt naturalny ok 200 ml 1 banan 5-6 truskawek 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka miodu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Truskawki myję a następnie dzielę na połówki. Banana obieram i kroję na kawałki. Do blendera wlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami
Gotowanie Patkiwłasnych upodobań (u mnie około 3/4 łyżki) 1 pełna łyżka ciemnego kakao (u mnie z eSłoneczko ) crunchy naturalne (u mnie z eSłoneczko ) do podania: listki świeżej mięty, plaster banana, ulubione naturalne posypki Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, dodajemy kakao, cukier i gotujemy. Do gotującego się mleko wsypujemy płatki ryżowe. Całość gotujemy z 2-3 minuty na małym(...)chwilę odstawiamy, aby całość dobrze zgęstniała. Do wysokiej szklanki lub pucharka układamy warstwowo chrupiące crunchy, czekoladowy pudding ryżowy, crunchy i znów pudding. Wierzch dowolnie zdobimy np. plasterkiem banana, posypkami i listkami świeżej mięty. Smacznego
Słodkie okruszkisłoiczki", dlatego już teraz szykuję się do boju i przygotowuję własne musy owocowe. Przyjdzie pora także na warzywne. Składniki: 600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek 2 banany 1 duża marchewka (2 mniejsze) 30ml wody Sposób przygotowania: Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą
Kuchnia w czekoladzieLekki koktajl na bazie szpinaku , pomarańczy i banana . Mimo tego, że jest delikatnie słodki, uważam to za jego atut. Gładziutka konsystencja. Delikatny w smaku. Połączenie tych prostych składników dało w efekcie pyszne smoothie, które myślę zasmakuje każdemu :) Składniki: 2 garście świeżego szpinaku 1/2 banana 1/2 pomarańczy 2 orzechy włoskie 1 szklanka wody Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do kielich
Zdrowie na języku :Pdwie lewe ręce do gotowania. To żadna przeszkoda, by przygotować dla siebie to, czy inne smoothie. A to jest wyjątkowo proste. Potrzebne nam będzie: 1 brzoskwinia, 1 banan i odrobina mleka ryżowego. Przygotowanie: Kroimy w plasterki banan. Kroimy na drobiniejsze kawałeczki brzoskwinię i wyjmujemy z niej pestkę. Wkładamy je do blendera. Dolewamy odrobinę mleka ryżowego (żeby zmiksować razem smoohie niezbędny
MODA NA BIOdługi czas. Polecam podawać polane jogurtem naturalnym. Migdałowe ciasto z malinami około 10 porcji Składniki: na spód: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka migdałów 1/3 szklanki oleju kokosowego 1 banan 3 łyżeczki stewii 1 łyżka miodu 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka proszku do pieczenia dżem chia: 2 szklanki malin 2 łyżki miodu 6 łyżek nasion chia kruszonka: 1/2 szklanki(...)kokosowego 2 łyżki stewii Przygotowanie: Spód: Nasiona chia zalać 5 łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 10 min. Migdały i płatki zblendować na mąkę, dodać proszek do pieczenia, stewię. Banana rozdusić widelcem. W rondelku rozpuścić olej kokosowy i dodać miód. Wymieszać. Połączyć wszystkie składniki i dokładnie przemieszać. Dżem: Owoce lekko zblendować i wlać do garnka. Dodać miód, nasiona chia. Chwilę
Jaglusiadaktylami i jeżynami porcja dla 1 osoby Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wody kokosowej 4 daktyle garść jeżyn szczypta cynamonu 1 łyżeczka siemienia lnianego kilka suszonych bananów 2 kostki gorzkiej czekolady syrop klonowy do polania Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukać pod wodą i wrzucić do gotującej się wody kokosowej. Gotować z 2 daktylami około 10 minut na małym ogniu(...)jaglaną przełożyć do kielicha blendera. Dodać kilka łyżek mleka/wody kokosowej, cynamon, siemię lniane. Zblednować na gładki budyń. Jeśli potrzeba, dodać więcej wody/mleka. Jaglankę wyłożyć do miseczki. Posypać jeżynami, suszonymi bananami, ułożyć daktyle, wysypać wiórki czekoladowe i polać syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy. Prosto, smacznie i pożywnie. Smacznego
JaglusiaSkładniki: jogurt naturalny 500 ml, banan 4 sztuki, galaretka cytrynowa 2 sztuki, ciasteczka czekoladowe 200 gram, wiśnie bez pestek 30 dag, galaretka wiśniowa 1 opakowanie jogurt i banany zmiksować mikserem, wlać rozmieszane galaretki cytrynowe w 350 ml gorącej wody tortownica 20 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie pokładać ciastka kakaowe lub jakie są, wlać tężejące masę jogurtową i schować
W Mojej Kuchni Lubięroladki są tak pyszne, że aż trudno poprzestać na jednej :) Składniki: - 3 placki tortilli - 3 banany - nutella - płatki kukurydziane Przygotowanie: Placki smarujemy nutellą. Banany kroimy w plasterki i układamy na wysmarowanych plackach, posypujemy płatkami kukurydzianymi. Tortille zwijamy w rulon i kroimy na małe kawałki
Zainspirowana w kuchnitylko 90 kcal! To rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnego brownie, które nie ukrywajmy zabija kalorycznością :D To brownie przygotowane jest bez dodatku mąki, którą zastępuje tu czerwona fasola, a dojrzałe banany i miód zajmują miejsce cukru. Do tego siekane orzechy i odrobina gorzkiej, dobrej jakości czekolady i naprawdę fantastyczne ciacho gotowe! Moi domownicy kompletnie nie zorientowali się, że "coś(...)prostu wszystkie składniki razem na gładką masę. Także ciasto robi się błyskawicznie! Równie błyskawicznie znika ono z talerza :D SKŁADNIKI: 2 puszki czerwonej fasoli (440 g) 2 mocno dojrzałe banany 3 jajka 3 łyżki ciemnego kakao (15 g) 3 łyżki miodu (80 g) 40 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 1,25 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej garść
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki 1 Jabłko 1 Kiwi 1 Banan 1 Szklanka soku pomarańczowego Wykonanie Z jabłka wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki ,kiwi obieramy(...)dodajemy do jabłka ,oraz banana i dolewamy szklankę soku i wszystko mielimy blenderem do Smoothie Życzę Smacznego
Mój Smakmuffinki. Składników nie zmieniałam. Muffinki są bardzo wilgotne dzięki śmietanie i nie za słodkie. Polecam! Muffinki bananowe z waniliowo-cytrynową nutką 18 szt mokre składniki: 2 duże bardzo dojrzałe banany 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 2 duże jajka 2 łyżeczki skórki startej z cytryny 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 140g stopionego masła suche składniki: 2 szkl mąki ¾ szkl cukru(...)łyżeczka sody ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli (dałam ¼ łyżeczki) Banany zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem, można też zetrzeć je na tarce. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, a suche w drugiej. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać łyżką. Nie mieszać zbyt długo. Masę nakładać do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Wkładać nie więcej niż do ¾ wysokości foremek. Piec
Posadzone i zjedzonebudyń waniliowy z sałatką owocową Budyń: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej Sałatka owocowa: 1 kiwi 1 banan 1 jabłko ze skórką 1 gruszka ze skórką 1 garść winogron 2 mandarynki 1 łyżka soku z cytryny Budyń: Odlać pół szkl. mleka i rozprowadzić w nim obie mąki(...)mieszając zagotować. Wystudzić. Aby nie utworzył się korzuch, na budyniu trzeba położyć folię spożywczą tak, aby dotykała ona całej powierzchni budyniu. Folię zdjąć dopiero po wystudzeniu budyniu. Sałatka: Banana, jabłko i gruszkę pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny. Wymieszać. Dodać resztę owoców, ponownie wymieszać i wstawić sałatkę do lodówki na godzinę. W pucharkach układać przemiennie sałatkę
Posadzone i zjedzone