Banalny przepis na orzeźwiającą sałatkę, którą możecie zrobić o każdej porze roku. Potrzebujemy kilku składników dostępnych przez cały rok:) 4 porcje 20 minut 2 pomarańcze 2 banany 4 brzoskwinie z puszki 2 garście suszonej żurawiny sok z jednej cytryny 1 jabłko 1 gruszka Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę Sok z cytryny pomieszać z dwoma łyżkami soku z brzoskwiń
Ania i Marcin gotująosoby: ● 150 ml mleka migdałowego (niesłodzonego) ● 100 ml wody kokosowej* ● 2 łyżki organicznej surowej czekolady w proszku lub startej gorzkiej czekolady z zawartością 95% kakao ●1 banan ● 3 daktyle ● 1 łyżka soku z cytryny ● 1 łyżka ekstraktu waniliowego ● 2 łyżki syropu z agawy (opcjonalnie) Banany pokrój w talarki, z daktyli usuń pestki, i pokrój je w drobną kostkę. Wszystkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadomowy koktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę - z bananów, kiwi, moreli, jabłek, gruszek oraz szczególnie w letnie dni z sezonowych owoców, jak truskawki, maliny, agrest, czereśnie, porzeczki, poziomki, itp. Dla ochłody można dodać kostki lodu, posypać gotowy jogurt amarantusem(...)jogurtu naturalnego spora garść truskawek Przygotowanie: Jogurt wlewamy do blendera. Umyte truskawki kroimy na pół i dodajemy do jogurtu, miksujemy, gotowe:) Świetnie smakuje także z maślanką z dodatkiem kawałków banana. Na zdrowie
Zasmakuj Kuchniowoce, warzywa i świeże zioła. Dziś zapraszam Was na pyszny letni mus z pigwą, truskawkami i melisą . Coś cudownego! Pigwa dodała całości niepowtarzalnego smaku. Polecam spróbować. Składniki: 1 mały banan 5 truskawek 2 łyżki pigwy w syropie Eterno melisa – u mnie 2 mniejsze gałąski Przygotowanie: Banana obieramy i przekładamy do misy blendera z nożami. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy
Słodkie okruszkibazie jogurtu naturalnego ze Świeżymi borówkami oraz suszoną żurawiną. Polecam . SKŁADNIKI: 150 ml jogurtu naturalnego 0% 1 Garść zurawiny suszonej 1 Garść borówki 2 plastry ananasa świeżego 1 banan PRZYGOTOWANIE: Banana obieram i dzielę na mniejsze kawałki. Borówki myję. Ananasa obieram a następnie kroję w plastry. Do kubka wkładam owoce, wlewam jogurt naturalny odtłuszczony albo 0%. Na koniec dodaję
Gotowanie Patkitego powodu odpada delektowanie się jagodami prosto z krzaczka. Jednak w koktajlu, ze słodką gruszka i ananasem smakowały super. Składniki na 2 porcje: 1/2-3/4 kubka jagody kamczackiej 1 banan 1 słodka gruszka 1/4 słodkiego, dojrzałego ananasa kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego lub innego 1 szklanka wody mineralnej Wykonanie: owoce przebrać, umyć. Gruszkę, banana i anansa obrać ze skóry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!agrestu i porzeczek imbiru. Składniki na dużą prostokątną blachę : 500 g mąki pszennej 100 g mąki razowej typ 2000 lub 100 g otrębów (dowolnych) 200 g cukru 2 średnie banany 400-500 g rabarbaru/agrestu/jabłek/gruszek 100 g orzechów (migdały, laskowe, włoskie) puszka 400 ml mleka kokosowego sok z jednej cytryny 120 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego (polecam(...)pieczenie słonecznikowy lub rzepakowy) łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu Przygotowanie: W misce zblenduj z gładką masę banany, całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, olej i sok z cytryny. Przesiej do dużej miski mąkę, cukier (zostaw 3 łyżki do posypania całości), sodę i proszek do pieczenia. Dodaj masę bananową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Rabarbar/owoce obierz
greenscarfpowodzeniem zastępuje śniadanie. Składniki duża garść jarmużu 1 jabłko około 1 cm kawałek obranego imbiru (można dodać mniej) sok z pomarańczy głodomory mogą dodać także bardzo dojrzałego banana, pamiętając przy tym, że jeden średni banan to około 100--120 kalorii (Paweł oczywiście dodaje jeszcze komosę ryżową) Przygotowanie Wszystkie składniki umieścić w bidonie blendera i dokładnie zmiksować Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataawokado (jeśli komuś przeszkadza) jest praktycznie niewyczuwalny. SKŁADNIKI: ( 2 małe porcje) · 1 dojrzałe, miękkie awokado · 2 małe banany · 2 łyżki kakao, · 1-1,5 łyżki płynnego miód, syropu klonowego lub innego zdrowego słodzika(...)kokosowe, 1/2 łyżki · owoce typu truskawki, maliny, borówki PRZYGOTOWANIE: Awokado przeciąć na pół. Usunąć pestkę. Miąższ wyciągnąć za pomocą łyżki. Przełożyć do miski. Banany obrać i pociąć na mniejsze kawałki. Dodać do awokado. Wsypać kakao i wlać miód. Miksować za pomocą blendera , aż powstanie gładka masa. Dodać cynamon i czekoladę jeśli używamy i dynamicznie
Calzonella.comidealna pora żeby w pełni korzystać z uroków wiosny. Składniki: 0,75 szklanki (100 g) płatków owsianych błyskawicznych 5 łyżek (36 g) wiórków kokosowych 1 jajko 1 (120 g) banan 1 łyżka (15 g) masła 1 łyżka (25 g) miodu Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem, a masło roztopić. 2) Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Następnie odstawić
Fitsweet.meegzotyczny koktajl w przerwie od przygotowań świątecznych. Świetny sposób na przemycenie odrobiny tropikalnych wakacji do codzienności. Składniki (2 porcje): 1 średni ananas 150 ml mleczka kokosowego 1 pomarańcza 2 banany 4 owoce kiwi Przygotowanie: 1) Ananasa obrać, usunąć twarde części, pokroić w kostkę i wrzucić do wysokiego naczynia. 2) Do ananasa dodać wyciśnięty sok z pomarańczy oraz pokrojone banany
Fitsweet.mekoniecznie zajrzyjcie do kategorii FIT. FIT Rafaello Z kolei u tych, którzy nie liczą kalorii i nie lubią piec na wielkanocnym stole musi pojawić się ciasto 3 BIT i banana dream. Ciasto 3 BIT Banana Dream Po więcej wielkanocnych przepisów zapraszam do kategorii WIELKANOC. Życzę wszystkim smacznych Świąt
Fitsweet.menadzieję, że udało mi się Was przekonać. Składniki (5 małych porcji jak na zdjęciach): Mus: 1 duże dobrze dojrzałe awokado (dobrze dojrzałe, maślane awokado jest warunkiem powodzenia) 2 banany 2 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego) 2 łyżki miodu Dodatkowo: 2 garści borówek garść pistacji Przygotowanie: 1) Awokado oraz banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Wszystkie
Fitsweet.meRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Deser z kaszy jaglanej z mango Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana – 100g Mleko – 2 szklanki Awokado – ½ sztuki Banan – 2 sztuki Kakao – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Mango – 1 sztuka Płatki kokosowe – garść Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować na mleku z miodem. Gdy kasza wystygnie, zmiksować(...)gładki krem z awokado, bananami i połową mango. Do masy dodać kakao i całość dokładnie wymieszać. Krem przełożyć do miseczek i udekorować pozostałym mango i płatkami kokosa
Kuchnia Bon Appetitkeksówkę (moja ma wymiary 10 x 24cm): 1 większy batat (ok. 340g) 2 jajka 3 łyżki (30g) mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zwykłego lub bezglutenowego) 1 banan 30g gorzkiego kakao Przygotowanie: Batata w skórce upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości (ok. 40-50 minut). Przed włożeniem do piekarnika nakłułam go widelcem. Odstawić do ostygnięcia. Możecie również(...)batata ugotować, wtedy należy do uprzednio już obrać ze skórki (jak wolicie). Ostudzonego ziemniaka obrać ze skórki. Zblendować na gładką masę razem z bananem, dodać jajka i ponownie zmiksować. Mąkę kokosową, proszek do pieczenia i kakao wymieszać w oddzielnej misce. Stopniowo dodawać do mokrych składników mieszając za pomocą łyżki. Gotową masę przełożyć do silikonowej foremki lub blaszki wyłożonej papierem
Fabryka pomysłów