jest inny. Tym razem jest również inaczej. Smaczny i sycący super nadaje się na poczęstowanie gości jak i również zabranie go do pracy lub szkoły. :) Składniki: 2 duże dojrzałe banany 2 jajka 5 łyżek cukru trzcinowego 5 łyżek oleju 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka mąki owsianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy orzechy włoskie orzechy laskowe Sposób przygotowania(...)Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, rozgniecione banany i pozostałe składniki (oprócz orzechów). Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec do surowej masy dodajmy posiekane orzechy. Całość ponownie mieszamy i przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaSkładniki: 1/2 szkl masła orzechowego 1 szkl orzechów włoskich 1 szklanka płatków owsianych, górskich 2 bardzo dojrzałe banany, średniej wielkości 2 łyżki rumu, opcjonalnie Przygotowanie: Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. … Czytaj dalej Batoniki orzechowe
czarrna od kuchniprzekąska, kiedy na dłużej wychodzę z domu. Batony owijam w papier śniadaniowy i wkładam do torby. Koniecznie wypróbujcie! Miłego dnia Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 2 banany 2 łyżeczki sezamu garść suszonej żurawiny 2 łyżki miodu Wykonanie: Banana rozgnieć na papkę, najlepiej widelcem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż
Kukuleczkirodnikami, więc starajmy się w sezonie jeść ich jak najwięcej. Ja nawet mrożę wiśnie, aby w zimie móc zajadać się tą wersją owsianki :) Składniki na 1 porcję: 1/3 większego banana lub ½ średniego Garść wydrylowanych wiśni 1 czubata łyżka wiórek kokosowych 1 łyżeczka kakao 2 łyżki mleka 4 łyżki wody 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki płatków owsianych Opcjonalnie miód(...)smaku lub inne słodzidło Przygotowanie: Na dno naczynia wlej 2 łyżki wody. Następnie ułóż połowę pokrojonego w plasterki banana, posyp wiórkami kokosowymi, po nich 2 łyżkami płatków owsianych. Płatki przykryj warstwą jogurtu naturalnego (1,5- 2 łyżki). Następnie wyłóż warstwę wydrylowanych wiśni, posyp kakao. Ewentualnie polej miodem. Na to posyp kolejnymi 2 łyżkami płatków owsianych i przykryj kolejną warstwą jogurtu
Fabryka pomysłówtygodniowej przerwie zapraszam na pyszne babeczki, które stanowią znakomitą alternatywę dla kruchych wypieków. Spód przygotowujemy z rozgniecionego banana i płatków żytnich, dzięki czemu nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania. Sezon na maliny za niedługo się zacznie, więc zapiszcie koniecznie przepis :) Spody (6 babeczek): 1 rozgnieciony banan 1 szklanka płatków żytnich 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżka masła orzechowego Składniki połączyć
Chocolate Muffin BlogPołączenie owoców i warzyw w koktajlowym wydaniu. Dodatek jogurtu naturalnego sprawia, że słodkość owoców nie jest dominująca. Składniki: 150ml soku z brzoskwiń (wykorzystałam syrop z puszki) 1/2 awokado 1 banan 1 duża garść świeżego szpinaku 1 mały jogurt naturalny 4 łyżeczki dżemu truskawkowego Sposób przygotowania: Syrop brzoskwiniowy miksujemy z miąższem awokado, umytym i osuszonym szpinakiem oraz bananem. W drugim kubku
Kuchnia w czekoladziePiszę "ponoć" ponieważ ja nie stosowałam tej diety, a koktajl piję od czasu do czasu po prostu dla smaku (bo uwielbiam). Jeżeli chcecie spróbować tą dietę to najlepiej pominąć banan i użyć wodę zamiast kefiru. Pamiętajcie, że nie jestem ekspertem w dziedzinie dietetyki :) Ale w sieci znajdziecie dużo artykułów na temat diet i odchudzania. Składniki: Pęczek zielonej pietruszki(...)jabłka 1/2 cytryny 1 kiwi 1 banan (można pominąć, jeżeli lubicie bardziej kwaśny smak koktajlu) 1 szklanka wody lub kefiru lód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Wszystkie warzywa zmiksować ze sobą. Na koniec dodać wodę lub kefir. Wcisnąć cytrynę. Podawać najlepiej z lodem
Tradycyjna Kuchniajest bezglutenowe, bez laktozy i wegańskie, to jeszcze równie pyszne na ciepło co na zimno. Na ciepło można przygotować z jeszcze gorącej quinoy, podgrzanego mleka kokosowego i gorącej wody (banana już wtedy nie trzeba smażyć, ani gotować ;)) Składniki: 1 dojrzały banan pół szklanki ugotowanej quinoy pół puszki mleka kokosowego 2 łyżeczki miodu cynamon Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera
Quinoa Raz!próbować nadal. Tym większe było moje zdziwienie, że efekt był tak smaczny. Składniki: 1 szklanka białej quinoy 250 ml mleka kokosowego 250 ml wody 3 - 4 łyżki miodu 1 banan 5 łyżek sezamu 3 łyżki maku sok z czarnego bzu Wykonanie: Quinoę płuczemy dokładnie i gotujemy ( zobacz jak ugotować quinoę ) w mleku kokosowym i wodzie, aż płyn odparuje, a quinoa(...)będzie lekko rozgotowana (w razie potrzeby dolewamy wodę, pamiętamy o mieszaniu). Odstawiamy i zostawiamy pod przykryciem do przestygnięcia. Następnie blendujemy ją na gładką masę, razem z miodem, bananem sezamem i sokiem z czarnego bzu. Mieszamy z niebieskim makiem i przekładamy do miseczek. Smacznego
Quinoa Raz!tego wypić. Postanowiłam zatem wymieszać z czymś innym i zrobić zdrowe smoothie i wyszło to właśnie co widać ;) Składniki: Pół szklanki ugotowanej quinoy 250 ml soku z pomarańczy 1 banan 100 ml soku z rokitnika łyżka miodu Wykonanie: Jak zwykle w takim przypadku wykonanie jest banalnie proste. Wyciskamy sok z pomarańczy (jeśli nie mamy możliwości, można ewentualnie dać zwykły(...)kartonu). Banana obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i pijemy na zdrowie
Quinoa Raz!Każdy ma czasami doła ;) nawet ja, a nie ma nic lepszego na chandrę od takiej mieszanki ;) Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 1 dojrzały banan 2 świeże daktyle 200 ml wody cynamon Wykonanie: Quinoę, banana i daktyle wkładamy do blendera, zalewamy wodą i dokładnie blendujemy ;) Jeśli nie macie jeszcze miękkich daktyli, można użyć suszonych, ale należy je wcześniej namoczyć, najlepiej
Quinoa Raz!prosty sposób na domowe lody, do ich przygotowania wystarczy zwykły blender. Lody są szybkie, proste i ... dietetyczne :) Do ich przygotowania potrzebujemy tylko: 2-3 banany opakowanie borówek mleko sok z cytryny cukier Banany blendujemy z borówkami i mlekiem, do uzyskania jednolitej zawiesistej konsystencji. Dodajemy do smaku kilka kropel soku z cytryny i wedle upodobań odrobinę cukru. Tak przygotowany koktajl wlewamy
Lubię to gotujęmango 2 banany 0,5 cytryny mleko 2% Do kubka blendera włożyć obrane i rozdrobnione banany i mango, wycisnąć sok z cytryny, wlać trochę mleka i dokładnie zblendować. Mleko dodawać aż do uzyskania pożądanej konsystencji koktajlu. Przy użyciu dojrzałych owoców nie ma potrzeby dosładzania koktajlu
Lubię to gotuję150g. płatków jęczmiennych 100g. otrąb owsianych 90g. płatków owsianych 100g. pestek z dyni 100g. żurawin 100g. rodzynek 200g. mąki pełnoziarnistej żytniej typ 2000 150g. cukru trzcinowego 200g. dojrzałego banana 250g. margaryny 30g. sezamu 40g. siemienia lnianego 3 białka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Płatki owsiane, płatki żytnie, pestki dyni, sezam i siemię uprażyć (każde osobno), banana rozgnieść
Lubię to gotujębrązowego możecie użyć łącznie 100 g białego cukru) zmielone orzechy laskowe do posypania kilka truskawek do dekoracji Moja rada: Jeśli nie chcecie dodawać cukru możecie dodać bardzo dojrzałego słodkiego banana. Wykonanie: Zmiksujcie razem truskawki z cukrem (lub bananem), śmietankę ubijcie na sztywno z dodatkiem skórki cytryny. Połączcie ze sobą składniki, wstawcie do zamrażarki na mniej więcej 3-4 godziny. Smacznego
Zasmakuj Kuchni