fajne zimowe grzanki!składniki (ilość zależy od ilości gości i głodu)dowolna biała bułka pokrojona na kromkikiełbasa też dowolnakeczupser żółty - ja użyłam cheddar'amasłoszczypior zielony do przybraniaprzygotowanieAngielkę, bułkę , bagietkę pokroić na kromki . Każdą posmarować z dwóch stron masłem. Położyć dowolną ulubiona kiełbasę lub wędlinę pokrojoną na cienkie plasterki. Na to chlust keczupu i plaster sera żółtego
Stare Garyczosnku. Jeżeli masa wyda nam się za "ciężka" możemy dodać więcej masła. Przełożyć do miseczki i schładzać minimum przez godzinę w lodówce. Bardzo smaczna pasta np na grzankach z bagietki. Smacznego
Stare Garypomidorową , wino, uzupełnić bulionem tak aby mięso było zakryte. Wolnowar ustawić na program 1 i zapomnieć o daniu na 8 - 10 godzin. Podawać np z ziemniakami, albo z dobrą bagietką . Smacznego
Stare Garyłyżeczki suszonych liści tymianku 5 łyżek mąki uniwersalnej3/4 szklanki wytrawnego sherry 1/4 szklanki wody 1 litr bulionu wołowego (4 szklanki) po 2 kromki bagietki na osobę(około 10 oz) ser Gruyere lub Chedar starty lub w plasterkachŚwieże liście tymianku, do przypraniaprzygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Misę wolnowaru lekko polać oliwą. Umieścić
Stare Garyzakryte. Wolnowar ustawić na program low (80 - 90 st. C) i gotować przez 10 godzin. Podawać np z ziemniakami lub kaszą albo z dobrą bagietką . Smacznego
Stare Garypokroić na drobną kostkę. Kapary posiekać,ale niezbyt drobno. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać koperek, doprawić oliwą, sosem sojowym sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać na grzankach z bagietki. Smacznego
Stare Garyzupą, cały czas mieszając, aby uniknąć ścięcia żółtek. Zupę przelać do talerzy, posypać smażonym czosnkiem i skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek (opcjonalnie). Podawać natychmiast z kromkami bagietki podsmażonymi na brązowo na oliwie. Smacznego
Stare GaryMoże być używany zarówno jako dodatek do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne! Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu. Przepis ze strony Simply Recipesskładniki1 szklanka świeżej natki pietruszki, bez łodyg
Stare GaryBardzo smaczna, orzeźwiająca zupa. można podać ją jako przystawkę, można zjeść na lunch z bagietką. Idealna na upalne dni. Nie tylko dobra ale i efektowna. Całkiem sycącą, co zawdzięcza użyciu awokado. Nie sądziłam, że wyjdzie taki smaczny chłodnik Kolejny udany przepis z książki Gordona Ramsay'a "Dania w pięć minut"składniki dla 4 osób800 g ogórkówsok
Stare Garyprawdziwie letnia sałatka. Niewielka ilość składników a efekt bardzo smakowity. Sałatka świetnie się sprawdziła jako dodatek do bagietki z wędzonym łososiem. Polecam!składniki (2 porcje)ok 60 g rukoli 15 - 20 malin100g pokruszonej fetysólpieprzkwiatki lawendy do przybrania (opcjonalnie)do polaniasaszetka oleju kujawskiego ze smakiem czosneksos malinowy: 1/4 szklanki przecieru z malin
Stare GaryUwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki. A tutaj połączenie znakomite czyli moje lubione panini (domowy wypiek) sery i piekarnik. Najlepsze, lekko jeszcze
Stare Garybazylią jest zmiksowana mozzarella, kolejno pomidorowa warstwa oraz bazyliowy mus zwieńczający górę.Mimo, że w złej kolejności, to jednak kolory włoskiej flagi są :)I tylko nie zapomnijcie o chrupiącej bagietce! ;)Przepis podpatrzony z programu 'Blog kulinarny Angie'- rodzice swoich córeczek (które są fankami serialu 'Violetta') wiedzą o co chodzi ;)))3-4 porcje:* mozzarella- 2 szt.* pomidor- 2 szt.* bazylia- cała
Kraina Miodem Płynącawysokie. Po kawałeczku, tak na aromat.Posypujemy ziarnami Ziarenkowo.Dodajemy startego Cezara ryckiego.Glassa sojowa i oliwki na koniec. I gotowy obiad. Pogrzewamy patelnie do grillowania i szybciutko robimy grzanki z bagietki !Smacznego !Zdrowo, kolorowo, lekko... akurat pada
Z Kuchni Do KuchniTa salatka to znak,ze wiosna rozgoscila sie na dobre.Maj w tym roku wyjatkowo nas nie rozpieszcza.Pomimo panujacego zimna rzodkiewki jednak urosly.Salatka powstala wlasnie z pierwszych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szczegolnie posiadacze dzialek i wielbiciele cukini.W moim domu ,gdy pojawi sie na stole witany jest entuzjastycznie.Nie spotkalam jeszcze nikogo,komu by nie smakowal.W towarzystwie ryzu swietne danie obiadowe,z bagietka pyszna kolacja.Moj przepis wzbogacila obecnosc oberzyny.Jesli jej do tej pory nie dodawaliscie ,sprobujcie.Jest jeszcze lepszy.Skladniki na 4 porcje:1 duza cebulapuszka pomidorow-w sezonie 4 duze pomidory3 duze papryki czerwone3
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!