zdrową i pożywną kolację? A co powiecie na paski czerwonej papryki duszone z czosnkiem, chuda wołowina z kminem, zielone oliwki i żółty ser? A całość zapieczona na pełnoziarnistej bagietce. Po prostu pyszne
Milion SmakówChoć robi się ją całą godzinę to w tym czasie nie trzeba się nią przez większość czasu zajmować ;) Do podkreślenia smaku i urozmaicenia kompozycji podamy ją z grzankami z bagietki z roztopionym serem
Milion Smakówdzieciństwa. Takie zapiekanki jadłem wiele lat temu jako dziecko w Sosnowcu. Nie zapomniałem bardzo prostej, ale naprawdę dobrej kompozycji smaku - ser żółty i zwykła kiełbasa podana na świeżej, chrupiącej bagietce
Milion Smakówbrzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona
GRUBY WAŁEKbyłam (a byłam:) małym niejadkiem to mama zawsze kroiła kanapkę na drobne kawałki i nazywała je żołnierzykami. Żołnierzyków wykorzystałam teraz do zadania specjalnego - skromnej i smacznej przystawk i :) Składniki*: - bagietka młodości - jeden trójkąt serka topionego Hochland z ziołami - parę owoców żurawiny (wedle uznania) - kiełki brokułu - filety śledź a'la matias * Wszystkie składniki dostępne w Biedzie (sklepy Biedronka
upichconaogniu ok 4 min. Na koniec wmieszać natkę pietruszki i skropić krewetki sokiem z cytryny (do smaku).... Roszponkę umyć, osuszyć i wymieszać z sosem vinegrette... Podawać ze świeżą bagietką i winem...... Ja nie wyobrażam sobie krewetek bez wina, lecz oczywiście mój Pancerny to je..je...je.. i tylko jak mu przypomnę
Gaździnka warzyBlueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerzagęszczamy sos mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody (opcjonalnie). 7. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze tymiankiem. Wołowinę po burgundzku podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ciepłą, chrupiącą bagietką. I koniecznie z kieliszkiem czerwonego, wytrawnego wina! Bon appétit
W kuchni Katieupieczenia. Nie mogą być wysuszone na wiór, mają być zeschnięte z zewnątrz, ale w środku jeszcze mieć pyszny i wilgotny miąższ. Wspaniale smakują jeszcze ciepłe zajadane ze świeżutką bagietką. Chcąc cieszyć się ich idealnym smakiem dzień czy kilka dni później wsadźcie je w słoiki. Pozamykałam je w pół litrowych słoikach. Pomidory w oliwie : oliwa z oliwek, czosnek*, świeży
Plate of Joykoniec dodajemy świeże listki bazylii i mieszamy ze sobą. Na kotlety układamy mieszankę z patelni i całość polewamy pesto bazyliowym. Idealnie smakuje jedzone samo lub ze świeżą bagietką. Smacznego
Plate of Joydrobnej tarce ząbek czosnku (lub przecisnąć przez praskę). Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwy z oliwy, dokładnie wymieszać. Przesmażone przegrzebki podajemy z salsą i ew. świeżą bagietką. Smacznego
Plate of Joyzjedzenia! Dzisiejsza sałatka jest połączeniem tylko kilku składników, dzięki temu możemy poczuć ich świeżość i smak. Idealna na lunch, kolację czy nawet obiad jeśli dodamy do niej kawałek świeżej bagietki, albo jajko sadzone czy w koszulce. Najlepiej smakuje jedzona w cudownym towarzystwie bliskiej nam osoby, na świeżym powietrzu i twarzą skąpaną w słońcu! Składniki: (dla 2 osób) 1 większa
Plate of Joypociąć i ułożyć na talerzu, na którym będziemy podawać sałatkę. Następnie dodajemy kurczaka, jajka, cząstki pomidorów. Całość skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Podajemy z kiełkami i grzankami czosnkowymi (podpiekamy bagietkę posmarowaną masełkiem czosnkowym) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytpół i posypujemy tartym serem. Z majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku i jogurtu robimy sos czosnkowy. Miksujemy składniki na gładką masę i dodajemy posiekany szczypiorek. Całość podajemy z ciepłą bagietką czosnkową. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytyszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów, lub bagietki. Potrzebne będą: m asło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować w wędzonym łososiem lub makrela. Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/3 kostki miękkiego masła, 4 fileciki anchois , 1 łyżka posiekanej
SzczyptaSmaQ