Kolejna propozycja na pyszne śniadanie. Ostatnio dosyć często na naszym stole pojawiają się różnego rodzaju śniadaniowe placuszki , które są naprawdę dobrym pomysłem na przyjemne rozpoczęcie dnia
babka w formiebabkę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wykładać ciasto do formy naprzemiennie kolorami. Najpierw wyłożyłam 1/3 ciasta białego, połowę ciasta kakaowego, 2/3 ciasta białego i połowę ciasta kakaowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 *C i piec przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, a kiedy wystygnie polać polewą czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta
https:KKuchniaMniamDoskonały pomysł na leniwe śniadanie, banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Placuszki bananowe smakują naprawdę pysznie - lekkie, miękkie, puszyste i delikatne, dosyć słodkie i bardzo
babka w formiePyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. W sam raz na mroźne, zimowe dni. Uwielbiam chili con carne także za prostotę i szybkość wykonania. Polecam :-) składniki: 1/2 kg mięsa
babka w formieTerrina to nic innego jak rodzaj pasztetu . Dziś proponuję Wam terrinę z delikatnego twarożku z dodatkiem pysznych kurek, cebulki i zieleniny. Zaskakujące połączenie ciasteczkowego spodu
babka w formieDla mnie ten przepis to zaskoczenie roku. Moskaliki wydawały mi się zawsze bardzo pospolite i nie spodziewałam się, że można je podać w tak wykwintny sposób
babka w formieKeks w moim domu jest jednym z tradycyjnych ciast pieczonych na Boże Narodzenie. Wykwintny (być może dlatego że pieczony raz do roku), a jednak łatwy do
babka w formieNiezwykle oryginalny i efektowny sposób podania tradycyjnego śledzia, a jednocześnie bardzo łatwy do przygotowania. Śledź z orzechami prezentował się znakomicie na wigilijnym stole i z pewnością
babka w formieCranberry Noel to jedne z moich ulubionych świątecznych ciasteczek i muszę przyznać, że od kilku lat nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez tych kruchych i bardzo
babka w formienastępny dzień można ją podsmażyć i dalej będzie pyszna. Babka jest zdrowszą wersją placków ziemniaczanych, gdyż placki są smażone na oleju, a babka pieczona w piekarniku, jedyny tłuszcz to potrzebny do wysmarowania formy i wierzchu babki, aby był chrupiący i złocisty. W swojej kuchni gotuje dania nowoczesne, ale nie odbijam od tradycji, by domownicy nie zapominali dawnych smaków
Kuchnia PaulettesPrzepis na te pierniczki dostałam od koleżanki w 2000 roku, wypróbowałam, udoskonaliłam i piekę świąteczne ciasteczka według tej receptury co roku, niezmiennie od szesnastu lat. Czasem
babka w formieJakiś czas temu miałam okazję po dzielić się z Wami przepisem na pyszn e rogalik i wiedeński e . Zamierzam upiec je na Boże Narodzenie więc
babka w formieMyślę, że większość czytelników bloga zna lub jadła babkę ziemniaczaną. Ja najpyszniejszą jadłam na Mazurach, taką z kwaśnym mlekiem… pychota. A jeszcze lepiej smakuje kiszka ziemniaczana! Moją babkę upiekłam w formie placka. Dlaczego placek, a nie babka? Bo pieczony w większej tortownicy, przez to bardziej płaski. Taki więc placek jedliśmy jako(...)przekąskę z kwaśną śmietaną i łososiem wędzonym. Jeśli ma to być babka, należy użyć znacznie mniejszej formy do pieczenia, wtedy babka będzie prawdziwą wysoką babką ziemniaczaną. Składniki: • 1 kg ziemniaków • 200 g boczku wędzonego • 1 cebula • 3 jajka • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej • sól, pieprz do smaku • szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: • Ziemniaki obrać i zetrzeć
To co kochamnajlepsze z czasem powszednieje i nudzi się, Pan znów do mnie napisał. Tym razem prosił o nowy pomysł na resztki. Po krótkim wywiadzie okazało się, że syn lubi wszelakie babki i to właśnie ten wypiek zalega. Tym razem poleciłam coś łatwiejszego lamingtony. babka kostka masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 - 4 łyżki soku pomarańczowego(...)wiórków kokosowych Babka taka zwykła w foremce alu... jakie są do kupna w cukierni. Może być piaskowa, z dodatkami co kto ma lub lubi. Kroimy ją na 2 cm kromki i każdą z nich kroimy na 3 trzy części, aby uzyskać słupki. W szerokim garnku ( aby swobodnie kąpać paski babki) rozpuszczamy składniki na polewę. Sok można zastąpić wodą, mlekiem
Dieta moja pasjaBigos gotuję raz w roku, pod koniec listopada. Dużą porcję, żeby starczyło na "zaś". Bigosu przez wielkie "B" nie da się ugotować w jeden dzień. Zanim
babka w formie