internetu zaczęłam działać ;) Bardzo za tym tęskniłam i tak teraz popijając zieloną herbatę z imbirem, kiedy za oknem śnieg i mróz myślę co by tu zrobić na obiad? ;) takie babeczki zrobiłam wczoraj wieczorem, głównie dla mojej mamy, która stara się odzwyczaić od standardowych słodyczy (batoników, czekolady, itp.) dlatego przygotowałam jej zdrową alternatywę, która zaspokoi ochotę na słodkie, a na dodatek(...)jest wartościowa dla organizmu ;) Składniki (12 babeczek): 0,5 szklanki płatków jęczmiennych firmy Kupiec 1 szklanka otrębów owsianych firmy Kupiec 2 jajka (L) 3/4 szklanki maślanki 3 łyżki miodu 1 banan spora garść rodzynek 5 daktyli 2 łyżeczek proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana obieramy i rozduszamy widelcem na miazgę dodajemy otręby, płatki jęczmienne, miód, rodzynki, pokrojone
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż dawno nie bawiłam się tak dobrze przy robieniu tortu jak przy torcie Minecraft :) Rysowałam projekty na papierze, szukałam składników (niebieska galaretka!) i eksperymentowałam z nowymi
CiastkozercyDodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Wkładam na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam szklanką krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki. Spód nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki płuczę, obieram z szypułek. Owoce układam na upieczonych(...)babeczkach. Zalewam tężejącą galaretką. Odstawiam do całkowitego stężenia
Tradycyjna kuchnia Kasiblog: malinowyporanek 661. Marchewkowe batony owsiane, jogurt grecki z syropem klonowym i śliwka autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki(...)Petite foodie Marchewkowe muffiny autorka: Petite foodie | blog: Petite foodie Roladki z marchewki z kremem pietruszkowym autorka: surowystan | blog: Surowy Stan Ciasto marchewkowe autorka: paulina.h123 | blog: ciastkowy LAB Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy autorka: twobrokesisters | blog: Two Broke Sisters Marchewki tańczą w miodzie, czyli pieczona marchewka trochę inaczej autorka: twobrokesisters | blog: Two Broke Sisters
Weekendy w domu i ogrodzieSezon na rabarbar staram się wykorzystać najlepiej jak tylko potrafię. Zrobiłam już kilka ciast ucieranych, babeczek, kompot, syrop… Bardzo lubię połączenie słodkiego ciasta z lekko kwaskowatym posmakiem rabarbaru. Nie mogło go zabraknąć w kolejnych muffinach. Tym razem z odrobiną budyniu. Są wilgotne, mięciutkie, smaczne a dodatkowo polane budyniem smakują wprost bajecznie. Składniki na 12 Muffinek: 100 g rabarbaru
Made By Mom And Sonwmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny stygną przygotować krem. Ser typu philadephpia umieścić w miseczce wraz z kremówką i całość ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, wedle uznania i połowę kostki miękkiego masła(...)wymieszać, przyozdobić wystudzone babeczki. Smacznego
Krakowskie smaki AniOstatnio obiecałam Wam pomysły na torty, które nie wymagają godzin spędzonych na poprawianiu kremu. Naked cake to kolejna propozycja. Dwa czekoladowe biszkopty przełożone domowym kremem truskawkowym
CiastkozercyTapas Grillowana papryka i oliwki garstka listków bazylii szczypta curry szczypta czerwonej papryki ostrej Dodatkowo potrzebne będą: misa z wysokimi ściankami mikser łyżka do nakładania masy papilotki foremki do babeczek szpryca cukiernicza z końcówką w kształcie gwiazdki Jeśli chcesz do tego przepisu wcześniej upiec pomidory zapraszam do przepisu poniżej: kliknij w zdjęcie po przepis na pieczone pomidory Przygotowanie: Piekarnik nagrzać(...)India oprószyć delikatnie sypaną curry, zaś o smaku Tapas oprószyć sypką czerwoną papryką Smacznego:) Uwaga: Warzywna kosteczka mimo swojego wyglądu oraz formy w jakiej ją podaję, nie jest babeczką, ma ona bardziej zbitą warzywną konsystencję, jest wilgotna, nie jest puszysta ponieważ nie dodaje się do niej proszków do pieczenia, ani sody. Zobacz także: Wpis bierze udział w akcji
KreatywnePinyKolejny obiecany tort z cyklu bez udręki z kremem to prosty i śliczny tort śmietankowy z biszkoptami w stylu ombre – u mnie w różnych odcieniach
Ciastkozercytajne” sekrety idealnego kruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki(...)sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek formę bardzo dokładnie wylepiamy ciastem, przykładamy folią aluminiową, dociskamy , następnie wysypujemy np. grochem – takie pieczenie zapobiegnie spływaniu boków ciasta. Po ok. 10 minutach wysypujemy groch i ściągamy folię
Ostra na Słodkoidealną propozycję na babeczki dla Waszych dzieciaczków. Można je przygotować wraz z innymi produktami w parowarze. Pierś z indyka nie należy do zbyt soczystych, dlatego postanowiłam ją zmielić i w czymś zatopić, padło na jajka! Z przepisu przygotujecie 3 wytrawne babeczki. Potrzebujemy: 1 plaster piersi z indyka, tzw sznycelek 2 jajka łyżeczka łuskanych ziaren konopii, u mnie od Konopnej Alternatywy
MamaOskarkaNie mam zbyt dużego doświadczenia w robieniu tortów, ale i tak wiem, że najgorszym zadaniem jest wyrównywanie kremu – choćbym nie wiem jak się starała nigdy
CiastkozercyUwielbiam kruche ciasteczka, dlatego są tak częstym gościem na ciastkożercach. Są idealną przekąską do popołudniowej kawy. Dzisiejsze kruche ciasteczka kakaowe robiłam z myślą o Dniu Matki
Ciastkozercyjaja 3/4 szklanki brązowego cukru 1 cukier wanilinowy Lukier 3/4 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny Ozdoby z marchewki 1 szklanka cukru 1 marchew 1 szklanka wody Przygotowanie: Babeczki: Marchew zetrzeć na tarce. Do miski przesiać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, solą oraz cynamonem. W drugiej misce wymieszać: olej, jaja, cukier brązowy i wanilinowy oraz startą marchewkę. Następnie(...)Lukier: Cukier puder wsypać do rondla i lekko podgrzać, dodając soku z cytryny, mieszać tak długo nad płomieniem, aż uzyska się odpowiednią konsystencje. Dekorować nim tylko i wyłącznie zimne babeczki. Ozdoby z marchewki: Marchew umyć i oskrobać. Obierać cienkie i długie warstwy marchewki. Wybrać najładniejsze i najdłuższe paski. Zagotować wodę z cukrem, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać paski
Pause Gotowanie!Gdyby nie nadmiar marchewek w lodówce to nie wpadłabym na pomysł aby piec z nich babeczki, no i jestem mile zaskoczona takim połączeniem, polecam każdemu kto nie spożywa cukru i lubi aromatyczne korzenne wypieczone smaki :) S kładniki: - 400g marchewki startej na drobnych oczkach tarki, - 140g rodzynek, - 110g daktyli bez pestek, - łyżeczka słonecznika - łyżeczka owoców goji - 200ml wody, - 400g mąki razowej
upichcona