Składniki: ciasto na pizzę pieczarki (20 dag) cebula dymka (1 szt.) kukurydza z puszki (5 łyżek) tofu (7 dag) sól pieprz papryka oregano oliwa z oliwek Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Robimy ciasto na pizzę. Pieczarki obieramy myjemy, kroimy i dusimy na patelni z odrobiną wody. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Całą cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy na oliwie. Ser trzemy na tarce. Rozwałkowane ciasto wkładamy do brytfanki i układamy na nim kolejno pieczarki, kukurydzę, cebulę i ser. Wszystko pi...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...