Bakłażan z ryżem i pieczarkami
Bakłażan z ryżem i pieczarkami
Składniki: bakłażan (1 szt.) pieczarki (20 dag) ryż (1/2 szklanki) sos czosnkowy (1/2 szt.) sól curry woda olej Czas przygotowania: 50 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Pieczarko obieramy, kroimy i dusimy na patelni. Bakłażana przecinamy wzdłuż i wydrążamy środek tworząc coś w rodzaju podłużnych miseczek. Solimy i pozostawiamy na chwilę. Część bakłażana wyjętą ze środka kroimy w kosteczkę i dorzucamy do pieczarek. Dodajemy trochę soli. Ryż gotujemy z 1 szklanką wody. W trakcie gotowania dodajemy t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Weganka Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, pieczarki, sosy, curry, pieczarki z ryżem, sos czosnkowy, polewa, kasza, sos do ryżu, pieczarki w sosie
Inne przepisy z Weganka gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję