
Dobijam do końca już z Wielkanocnymi przepisami. Ostatnie niedobitki, na szczęście takie, które jeszcze z łatwością można przyrządzić tuż przed samym wielkanocnym śniadaniem. Na przykład właśnie takie jajka. JAJKA Z PASTĄ BAZYLIOWĄ. /współpraca z Winiary; własny;/ na 10 jajek 10 jajek pęczek świeżej bazylii (około szklanka listków) ok. 3-4 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary ewentualnie sól i pieprz Jajka gotuję na twardo (JAK GOTOWAĆ?), studzę i obieram. Następnie przekrawa... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...