Przepis na : śniadanie
Mmm… doskonała turecka zapiekanka z jajek i białego sera! Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 2 kromki chleba 100 g białego sera (typu feta) 1 łyżka natki pietruszki 5 oliwek (czarnych lub zielonych) 2 jajka chili Przygotowanie Ugnieść ser i wymieszać z natką, pokrojonymi w plastry oliwkami i jajkami. Smarować chleb farszem i posypać chili. Upiec w piekarniku w temperaturze 180 °C. Artykuł FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.