Przepis na : śniadanie
Pieczony czosnek w oliwie. Konfitowany czosnek z tymiankiem, wyśmienity dodatek do grzanek, sałatek, sosów, past czy grilla. Konfitowany czosnek to wyjątkowy dodatek kulinarny, uzyskiwany poprzez gotowanie czy pieczenie w niskiej temperaturze czosnku w oleju lub oliwie. Tak przygotowany czosnek ma kremową konsystencję i łagodny smak, a dodatkowo uzyskujemy oliwę wzbogaconą aromatem czosnku oraz dodanymi ziołami. Czosnek konfitowany doskonale komponuje się z pastami, sosami, daniami mięsnymi. Jest wyśmienitym...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...