Jeżeli jeszcze nie zdecydowaliście się jakie śledzie przygotować na jutrzejszy dzień, proponuję chyba najpopularniejsze śledzie w śmietanie z dodatkiem cebuli i tartego jabłka. W tym roku i my stawiamy na klasykę i obok śledzi w zalewie octowej będą właśnie te, w śmietanie. ok. 500 g filetów śledziowych 2-3 cebule 1 jabłko 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki gęstej śmietany 18% pieprz, papryka, cukier do smaku Śledzie zalewamy wodą lub mlekiem i namaczamy przez kilka godzin. Następnie odsączamy je i kroimy w większą kostkę.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...