Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Przepis na : śniadanie

Czas na jajecznicę w nieco innej odsłonie. Przed Wami pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna, aromatyczna i pyszna. Serdecznie zachęcam do wypróbowania. W odróżnieniu od klasycznej jajecznica, musimy ją nieco dłużej smażyć z uwagi na utracony sok z pomidorów. W efekcie jajka ścinają się właśnie w nim i powstaje coś bardzo delikatnego Składniki (1 porcja): 2 jajka, 2 pomidory, 1/2 cebulki, łyżeczka oliwy z oliwek, 30g sera feta, łyżka kiełków rzodkiewki, szczypta soli , czarnego pieprzu, suszonego oregan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.