Przepis na : śniadanie
Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że najlepsze połączenia smakowe wychodzą totalnie spontanicznie z resztek zalegających w lodówce. Tak właśnie powstał śniadaniowy omlet z porem i szynką. Kto by pomyślał żeby dodać do omletu pora, a jednak! Koniecznie musicie spróbować to połączenie smakowe! Jestem pewna, że na stałe zagości w Waszym menu Omlet z porem i szynką – składniki (dla 2 osób): 1 por (tylko biała część bez liści), 4 plasterki dobrej jakości szynki z indyka, 4 jajka, 1 łyżka masła klarowan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...