Przepis na : śniadanie
Jak w fajny sposób wykorzystać całe opakowanie szpinaku? Czy zadawaliście sobie kiedyś to pytanie? Moja propozycja to pyszny omlet szpinakowy z fetą. Porcja jest spora, idealna dla dwóch, głodnych osób dorosłych. Oczywiście takim omletem możemy się także podzielić z dzieckiem, ale podajmy go w małych kawałkach. Zapraszam do prostego przepisu Omlet szpinakowy z fetą – składniki: 200g szpinaku baby, 4 jajka, 2 łyżki mleka, 100g fety, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli, pieprzu i ziół pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...