Przepis na : śniadanie
Różnego rodzaju placuszki goszczą w mojej kuchni bardzo często. A to dlatego, że moje kochane dzieciaczki uwielbiają się nimi zajadać. Lubimy placuszki zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Tym razem mam dla Was ekspresowy i prosty przepis na dwuskładnikowe placuszki orzechowe. Zawsze się udają! Robiłam je już z klasycznym masłem z orzeszków arachidowych, ale także z masłem z migdałów. Są pyszne! Polecam jako coś fajnego „na szybko”. Możemy podać je z jogurtem, owocami, albo zjeść solo. Zapraszam do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...