Ostatnio jestem wielką fanką omletów na śniadanie - bo jedzenie jajek o poranku przyspiesza metabolizm o 17 procent :) Eksperymentuję z różnymi dodatkami. Przeszperałam lodówkę i zamrażarkę i oto efekt. Tym razem omlet z zielonym groszkiem i serem feta. Pyszności :) SKŁADNIKI 2-3 jajka 1 łyżka siekanego koperku sól pieprz garść mrożonego groszku 50 g fety łyżka masła PRZYGOTOWANIE Groszek przelewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Jajka roztrzepujemy - dodajemy koperek i pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...