
Kanapeczki idealne na nie tylko na niedzielne leniwe poranki. Aby je zrobić wystarczy odrobinę dobrego humoru, chęci i kreatywności. Nieduże, kolorowe, posypane rzeżuchą i co najważniejsze pyszne. Do wszystkich kanapeczek wykorzystałam bagietkę, którą pokroiłam po skosie. Kanapeczka z jajkiem: bagietka posmarowana majonezem, na to jajko pokrojone w plasterki, oliwki i rzeżucha. Kanapeczka z białym serem 1: bagietka posmarowana masłem, na to twarożek i rzeżucha. Kanapeczka z białym serem 2: bagietka posmarowa... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...