,Chleb ten upiekłam na suszonym zakwasie. Zawsze staram się mieć zakwas suszony tak na wszelki wypadek. Jakiś czas temu reaktywowałam zakwas suchy, który miał 3 miesiące. https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2018/05/chleb-na-suszonym-zakwasie-z-patkami.html#more Teraz budziłam 7 miesięczny zakwas. Czas i sposób jego budzenia niemal identyczny z poprzednim. W tym momencie muszę ponownie zaznaczyć, że suszyłam zakwas aktywny z mąki żytniej razowej. Zdjęcie brudnopisu Pszenny pełnoziarnisty z samopszy z dodat... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...