Zapiekankę bardzo polecam o każdej porze roku. Nie tylko mnie przypadła do gustu. Sprawdzona na dość wybrednych podniebieniach. Prezentuje się świetnie i tak też smakuje. Białe części pora są bardzo delikatne niemal rozpływają się w ustach. Wpadłam na ten pomysł przy czyszczeniu pora. Myjąc go przecięłam białe części i tak zrodził się pomysł zawinięcia w te liście jakiegoś farszu. Kasza jaglana, która gości u mnie dość często, okazała się świetnym rozwiązaniem jako jeden ze składników. Nad pozostałymi ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...