Moja mama właśnie tak go przygotowywała. Może nie z taką fryzurą i uśmiechem, ale moja buzia sama się uśmiechała na widok tego dania. Podstawa wówczas to: domowe zsiadłe mleko, można go było kroić nożem, botwina, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypiorek. Jadłam z młodymi ziemniakami, podanymi w całości, polanymi tłuszczem z chrupiącymi skwarkami, posypanymi koperkiem. Chłodnik polewany był dodatkowo pyszną słodką śmietanką. Tak jest do dziś w moim domu a jak jest u Was? Chłodni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...