
Moja mama właśnie tak go przygotowywała. Może nie z taką fryzurą i uśmiechem, ale moja buzia sama się uśmiechała na widok tego dania. Podstawa wówczas to: domowe zsiadłe mleko, można go było kroić nożem, botwina, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypiorek. Jadłam z młodymi ziemniakami, podanymi w całości, polanymi tłuszczem z chrupiącymi skwarkami, posypanymi koperkiem. Chłodnik polewany był dodatkowo pyszną słodką śmietanką. Tak jest do dziś w moim domu a jak jest u Was? Chłodni... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...