Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty w wykonaniu. Chleb smakowity, z chrupiąca cienką skórką. Połowa została zjedzona z samym masłem tego samego dnia. Myślałam, że mi wystarczy na dłużej:). Polecam! Chleb żytnio-orkiszowy na maślance z kurkumą Zaczyn wieczór, dzień przed pieczeniem chleba 30g startera z lodówki x), 200g mąki żytniej typ 720, 200g wody Wymieszany składniki przykrywamy i pozostawiamy na 12-14 godzin w temperaturze Pokojowej. Zaczyn jest gotowy do użycia, jeśli wyrośni... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...