Bułki z przedziałkiem na podmłodzie z kurkumą, pokrzywą i czarnuszką

Bułki  z przedziałkiem na podmłodzie z kurkumą, pokrzywą i czarnuszką

Bułki z przedziałkiem na podmłodzie z kurkumą, pokrzywą i czarnuszką

  Wiosna jest to czas  na urozmaicenie domowego pieczywa. Możemy dodawać do ciasta różne rośliny: pokrzywę, liście mniszka, krwawnik, rukolę, młode liście rzodkiewki , tymianek, natkę pietruszki i wiele innych. Zawsze to jakiś dodatek witamin, minerałów czy błonnika. Bułki wyszły smakowite, część można zamrozić i w razie potrzeby wyjąć. Polecam Bułki  z przedziałkiem na podmłodzie z kurkumą, pokrzywą i czarnuszką Zaczyn poolish / podmłoda /  wieczór dzień przed pieczeniem 2 g świeżych dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.