Szybkie małe przekąski z pieczarek i ciasta francuskiego, świetnie sprawdzi się jako dodatek do barszczu czy też jako przekąska. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 150 pieczarek, sól, pieprz, czarnuszka jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na pół. Każdą część dzielimy na 8 części - czyli łącznie 16 kawałków z całego ciasta. Osiem kawałków układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy z solą i szczyptą pieprzu, odsączamy z nadmiaru wody jeśli jest tak...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...