Filety śledziowe w sosie śmietanowym z marynowanymi pieczarkami, ogórkiem konserwowym. Składniki: 800 g filetów a'la matjas 5 dużych ogórków konserwowych, ok 170 g marynowanych pieczarek, 200 g śmietany 18%, łyżka majonezu, pęczek natki pietuszki, pieprz Przygotowanie: Filety moczymy w wodzie przez 30 minut, następnie wymieniamy wodę i dalej moczymy przez 30 minut - aby pozbyć się nadmiaru soli. Przed przygotowaniem należy sprawdzić czy są odpowiednio słone. Jeśli są jeszcze za bardzo - powtórzyć... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...