Sernik gotowany na spodzie z herbatników i masy krówkowej, z budyniami toffi, warstwą bitej śmietany z mascarpone wykończony gorzką czekoladą i chrupiącymi płatkami migdałowym. Jeden z lepszych serników! Składniki: na dużą blachę 1 kg sera z wiaderka, 5 jajek, 200 g masła, 200 g cukru, 2 op. budyniu toffi po 40g, 150 ml mleka, ok 400 g herbatników, 510 g masy krówkowej kajmak, 28 sztuk biszkoptów okrągłych, 400 ml śmietany 30%, 250g mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 50 g gorzkiej czekolady, 100-120 g pł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...