Nazywana jest też chłopskim gulaszem, świeżonkę tradycyjnie przygotowywało się podczas świniobicia, wykrawając różne części mięsa, które następnie smażyło się z dużą ilością cebuli, a następnie krótko dusiło. Dziś oczywiście nie musicie szlachtować prosiaka, żeby przygotować to danie, po prostu zaopatrzcie się w zaufanej masarni. W tej potrawie najważniejsze jest sama wieprzowina, docenią ją więc wszyscy mięsożercy. Przepis na świeżonkę – prosty gulasz wieprzowy Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego –... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...