Te kotlety tylko w połowie składają się z mięsa, gdyż w środku kryją całe jajko. Potrwa pochodzi z Wielkiej Brytanii, jest niezwykle tam popularna, jadana przeważnie na zimno jako przekąska. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby jajka po szkocku podać jako danie obiadowe, zupełnie jak nasz mielony. Przepis na jajka po szkocku Składniki: 500 gramów mielonej wieprzowiny, 3-4 jajka – najlepiej ugotowane na miękko lub półtwardo, 1 jako surowe, 4 łyżki bułki tartej , 1 duża cebula, olej do smażenia, sól... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...