Przepis na : kolacja
Musaka to popularna grecka zapiekanka przygotowywana na bazie bakłażana, pomidorów oraz mielonego mięsa . Górną warstwę dania stanowi sos beszamelowy zapiekany z żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki bakłażan, 1 szt. (duży) cukinia, 1 szt. (duża) cebula, 2 duże szt. czosnek, 2 ząbki ziemniaki, ok 1 kg mięso mielone, 0,5 kg (najlepiej z łopatki wieprzowej) pomidory krojone, 1 puszka koncentrat pomidorowy, 5 łyżeczek świeży koperek, ok 2 łyżek pokrojonego pieprz, 0,5 łyżeczki sól...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...