Składniki /4 porcje: – 1 mała cukinia – 4 ziemniaki – 1/2 pora – 1/2 cebuli – 1 ząbek czosnku– sól,pieprz, zioła prowansalskie – ok. 3 szklanki bulionu np. z tego przepisu – 100 g szpinaku do podania:pokruszony ser kozi lub feta oraz grzanki Przygotowanie: Przygotować bulion warzywny z tego przepisu . Warzywa umyć i pokroić w kostkę ziemniaki i cukinię oraz w paski cebulę i por. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do żaroodpornego garnka lub naczynia włożyć pokrojone warzywa (cukinię, ziemniaki,pora, cebulę) Dodajemy... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...